EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Προσκόλληση στην ανωφέλεια

Προσκόλληση στην ανωφέλεια

7 Sep, 2023

Όπως κρατούν δέσμιους, οι πολιτικοί, στην Ελλάδα τους ανθρώπους πετώντας τους ένα μηδαμινό επίδομα για να σκύψουν το κεφάλι και να δεχτούν αγόγγυστα τη μοίρα τους. Με τον ίδιο τρόπο πιάνουν τους πιθήκους στην Ινδία.

Δένουν ένα μπουκάλι με στενό στόμιο σε ένα δέντρο και βάζουν μέσα μία μπανάνα. Ο πίθηκος που περνάει αντιλαμβάνεται την μπανάνα και πολύ έξυπνα καταφέρνει να βάλει το χέρι του στο μπουκάλι και να την πιάσει.

Κατόπιν προσπαθεί να βγάλει το χέρι του για να φάει την μπανάνα, αλλά δεν τα καταφέρνει γιατί το χέρι του κρατάει την μπανάνα έχει σχήμα γροθιάς και δεν μπορεί να περάσει μέσα από το λαιμό του μπουκαλιού. Τραβάει και ξανά τραβάει αλλά δεν μπορεί να βγάλει το χέρι του.

Βλέπει τον παγιδευτή του να πλησιάζει και προσπαθεί να ξεφύγει, αλλά δεν μπορεί γιατί το χέρι του είναι τυλιγμένο γύρω από την μπανάνα και έτσι είναι ανίκανος να απομακρυνθεί από το μπουκάλι παρότι είναι φανερό ότι θα υποφέρει στα χέρια του ανθρώπου που τον παγιδεύει και παρόλο που το μπουκάλι και η μπανάνα είναι τα αίτια του θανάτου του ποτέ δεν περνάει από το μυαλό του η ιδέα να αφήσει την μπανάνα για να μπορέσει να βγάλει το χέρι του και να ελευθερωθεί.

Είναι κυριολεκτικά δεσμευμένος και εξαρτημένος από την μπανάνα και αυτό που ήταν προηγουμένως μία πηγή ευτυχίας είναι τώρα η πηγή του πόνου του.

Όλοι εμείς οι άνθρωποι μοιάζουμε με αυτούς τους πιθήκους. Έχουμε μία ποικιλία από μπανάνες στη ζωή μας από τις οποίες εξαρτιόμαστε και παρόλο που μας δημιουργούν πολύ πόνο δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτές. Μερικές είναι σωματικές ή υλικές εξαρτήσεις όπως τα τσιγάρα, ο καφές τα ηρεμιστικά, το ποτό, οι συνθετικές τροφές, οι μεγάλες ποσότητες φαγητού, το σεξ, η τηλεόραση, τα χρήματα ή τα υλικά αγαθά, όπως σπίτια, αυτοκίνητα, γη και η λίστα αυτή είναι ατελείωτη.

Συχνά συμβαίνει να είμαστε τόσο απασχολημένοι καθώς προσπαθούμε να βγάλουμε με το ζόρι μία συγκεκριμένη μπανάνα από ένα συγκεκριμένο μπουκάλι ώστε δεν βλέπουμε ότι υπάρχουν εκατοντάδες μπανάνες γύρω από το μπουκάλι οι οποίες βρίσκονται στη διάθεση μας, αν βέβαια έχουμε την εξυπνάδα να εγκαταλείψουμε αυτήν που με τη βία προσπαθούμε να βγάλουμε από το μπουκάλι.

Ένα καλό παράδειγμα αυτής της συμπεριφοράς είναι η προσκόλληση στην αποδοχή, παραδοχή ή αγάπη κάποιου συγκεκριμένου προσώπου, όπως γονιού, συζύγου ή παιδιού. Όταν δεν είμαστε σίγουροι για τα συναισθήματά τους απέναντι μας, πληγωνόμαστε, θυμώνουμε, και προσπαθούμε να τους αναγκάσουμε, με ποικίλους τρόπους να μας δώσουν την αναγνώριση που περιμένουμε.

Μέσα στη μανία μας για αναγνώριση από αυτούς ειδικά τους ανθρώπους χάνουμε την επαφή με το γεγονός ότι πολλοί άλλοι άνθρωποι μας αγαπούν, μας αποδέχονται και μας επιδοκιμάζουν.

Είμαστε τόσο πολύ επικεντρωμένοι σε ό,τι δεν μπορούμε να έχουμε, ώστε δεν βλέπουμε όλα αυτά που η ζωή άφθονα μας προσφέρει. 

 

 

 

 

Photo apic / https://pixabay.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This