EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
προσπαθώ να καταλάβω

Προσπαθώ να καταλάβω

1 May, 2023

Προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που εμποδίζει τους νεοέλληνες να καταλάβουν τι συμβαίνει σε αυτήν την ταλαίπωρη πατρίδα μου.

Τι είναι αυτό που τους κάνει τόσο αδιάφορους στην τραγωδία που ζει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, και όχι την αρχαία τραγωδία «Οιδίπους Τύραννος», αλλά τη νεοελληνική τραγωδία «Οιδίπους επί τη Βουλή των Ελλήνων». Από τότε που μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αποκτήσαμε τον τίτλο «Ευρωπαίοι» (τρομάρα μας), μας έταξαν ότι θα είμαστε βασιλιάδες και θα τρώμε με χρυσά κουτάλια, αλλά τελικά μάλλον αναφέρονταν σε προσωπικό επίπεδο και όχι γενικά. Και μετά από τα πρώτα μνημόνια, ήρθε και η καταστροφή μας… Μας κήρυξαν τον πόλεμο και εμείς τον δεχθήκαμε παθητικά και με λατρεία, όπως οτιδήποτε ξενόφερτο.

Καινούργιες κουλτούρες, το κέντρο της Αθήνας έχει γίνει μια ισλαμική πόλη, κάποιες άλλες γειτονιές στην Αθήνα την έχουν μετατρέψει σε ένα καινούργιο Βερολίνο, καινούργια νομοσχέδια, αντιρατσιστικοί νομοί, σύμφωνα συμβίωσης, και ό,τι άλλο μας σερβίρουν. Και να μην ξεχνάμε την τόση αναγνωρισιμότητα της ομοφυλοφιλίας, που ακόμα και οι ίδιοι οι αξιοπρεπέστατοι άνθρωποι που στην πλειοψηφία τους αποτελούν αυτή τη συμπαθέστατη ομάδα, διαμαρτύρονται για τον εξευτελισμό που υφίστανται. Μερικές φορές βλέπω κάποια βίντεο που μου στέλνουν και παρατηρώ (και δεν το κρίνω, καθώς ο καθένας κάνει στο σώμα του ό,τι γουστάρει) ότι όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως έχουν ακολουθήσει μια κατεύθυνση χειραγώγησης όπως τα ξενόφερτα τατουάζ, ένα καινούργιο φρούτο στην Ελλάδα αλλά παλιό στην Αμερική.

Μιλάω με νέους σύγχρονους και σκεπτόμενους, που ακόμα και αυτοί αρνιούνται την κατάντια που βλέπουν γύρω τους και όταν κάνω την ερώτηση  «Γιατί δεν κάνετε κάτι να αλλάξετε τα κακώς κείμενα;» μου απαντούν ότι φοβούνται να διαμαρτυρηθούν επειδή υπάρχει παντού λογοκρισία και ο αντιρατσιστικός νόμος της φίμωσης. Όποιος τολμήσει να εκφράσει άποψη θα είναι τελειωμένος, κι εγώ αναρωτιέμαι αν έχουμε δικτατορία ή δημοκρατία και δεν κουνήθηκε βλέφαρο. Μόνο ο φόβος άλλαξε μορφή… Τελικά μας ψεκάζουν ή απλά αδιαφορούμε και συμβιβαζόμαστε στα καινούργια δεδομένα; Ιδού η απορία.

Η Τουρκία ήδη βρίσκεται μέσα στο σπίτι μας και εμείς το παίζουμε χανουμάκια χορεύοντας τούρκικο τσιφτετέλι για να χαρεί ο Ερντογάν. Και όχι μόνο αυτός, πάρτι κάνουν οι μαυραγορίτες και οι ΜΚΟ, που πάντα θησαυρίζουν όταν υπάρχει πόλεμος. Αγόρασαν τούρκικα λεωφορεία για την ελληνική επικράτεια… Το διάβασα και σηκώθηκε η τρίχα μου! Εντάξει τα ταξίδια από κάποιους ανεγκέφαλους, άντε να το καταπιώ με λίγο νεράκι με ζάχαρη. Άντε μπρε, και την εισαγωγή διαφόρων προϊόντων. Προαχθήκαμε σαν πολυπολιτισμική χώρα, Ευρώπη ντε, και κάνουμε εισαγωγές από παντού γιατί τα ερπετά κατέστρεψαν τη δική μας βιομηχανία.

Και σκέφτομαι πάλι, οι δήμαρχοι είναι κρατικοί φορείς; Είναι η κυβέρνηση και αποφασίζουν και διατάζουν τι θα φέρουν στη χώρα και πόσα θα βάλουν στην τσέπη από τις εισαγωγές; Δικτατορία έχουμε, ό,τι θέλουν κάνουν. Όμως ο ψεκασμένος λαός τι κάνει; Θα μπει στα λεωφορεία να φωτογραφηθεί για τον Ερντογάν και θα το ανεβάσει στο Facebook; Έχουν μοιράσει τα πάντα, με σοβαρά ανταλλάγματα εννοείται στον σουλτάνο, και το παίζουν ότι παλεύουν για να χάσουμε λιγότερα. Διαταγές της Μέρκελ εκτελούν. Η Ευρώπη πάει για διάλυση και προσπαθούν να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα από την κατακαημένη πατρίδα μας που είναι μέσα στον πλούτο και όλα ανήκουν σε εμάς, τους Έλληνες. Αυτοί μας έχουν αγοράσει μέσα από τα μνημόνια, μας έχουν κατακτήσει χωρίς ούτε μια ντουφεκιά.

. Και εκεί που εκνευρίζομαι είναι για την πυρκαγιά στην Λέσβο. Στην Εύβοια  που την έβαλαν οι ίδιοι οι ταλαίπωροι λαθρομετανάστες, οι οποίοι είχαν άμεση βοήθεια από τις ΜΚΟ, από το κράτος, από παντού. Και ενώ κάποιοι θέλουμε να βοηθήσουμε μετά από αυτή την καταστροφή, η τέταρτη εξουσία από την πληγείσα περιοχή αντί να σε διευκολύνει σου λέει «Μίλα με το δημοτικό συμβούλιο, αυτό μαζεύει τις δωρεές». Όχι, ρε φίλε, δεν θέλω να δώσω δωρεά στο κράτος, γιατί έχει ξαναγίνει στο παρελθόν και η ομογένεια έστειλε λεφτά και ρούχα. Οργανωθήκαμε και δώσαμε όλοι τον οβολό μας, αλλά τα λεφτά οι ταλαίπωροι δεν τα πήραν ποτέ, ενώ τα ρούχα τα πετούσαν έξω από τα δημαρχεία και τα έπαιρναν οι Ρομά και τα πουλούσαν στα παζάρια. Εμείς θέλουμε να μας πείτε συγκεκριμένα «η τάδε οικογένεια, όνομα, επίθετο, διεύθυνση, έχει ανάγκη αυτά τα τρόφιμα» και να μιλήσουμε εμείς με το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς για να στείλουμε τη βοήθειά μας με απόδειξη. Όμως όλοι κοιτάζετε μέσα από τις καταστροφές να γεμίσετε τις τσέπες σας, και λυπάμαι πολύ γι’ αυτό…

Έρχονται εκλογές όλοι φυτεμένοι όλοι βολεμένοι και χτυπανε φλέβα χρυσού  στους απομένοντες Έλληνες κατοίκους της Ελλάδος ότι θα τους σώσουν!! πολλά πατριωτικά κόμματα ο κλεψας του κλεψαντος όλοι το μόνο που θέλουν πως θα πάρουν τον ψήφο του λαού για να τα μοιράσουν τα ψηφαλακια   αναμεταξύ  τους να αγοράσουν αξιώματα και χρήματα και θέσεις μόνο για να πάρουν τα 3% και να πάρουν 850.000 τον χρόνο να βάζουν στην τσέπη τους και να το παίζουν σωτήρες του Λαού 

Δεν βλέπετε τι έχει έρθει. Σας φιμώνουν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, με δημοψηφίσματα, και τρέμετε και αναγκάζεστε ή βολεύεστε. Δεν ξέρω τι είναι τελικά, ψέκασμα, αδιαφορία ή βόλεμα; Ξυπνήστε, είμαστε ένα βήμα πριν από τη διάλυσή μας, ίσως και μισό βήμα… Μη φοβάστε να μιλήσετε, διαβάστε το Σύνταγμα της Ελλάδας, ίσως βρείτε τι σας προστατεύει. Συσπειρωθείτε πριν να είναι πολύ αργά.

 

 

Photo hunt-er / https://pixabay.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This