ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

February 4, 2023

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
επιθετικής μορφής λευχαιμίας

Πρωτοποριακή αντιμετώπιση επιθετικής μορφής λευχαιμίας

22 Dec, 2022

Έξι μήνες μετά την θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε έφηβη ασθενής, είναι υγιής, ενώ ήδη από τον πρώτο μήνα παρουσίασε ύφεση. Η ασθενής νοσούσε από επιθετική μορφή λευχαιμίας, η οποία είναι η συνήθης μορφή καρκίνου σε παιδιά, και την θεραπεία αυτή υποστηρίζουν Βρετανοί γιατροί. Πρόκειται για οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία Τ, μια μορφή καρκίνου του αίματος, η οποία επηρεάζει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, τα λεμφοκύτταρα Β και Τ δηλαδή, τα οποία παίζουν ρόλο προστασίας προς τους ιστούς.

Η έφηβη ασθενής δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές θεραπείες όπως η χημειοθεραπεία και η μεταμόσχευση μυελού, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο παίδων Great Ormond Street Hospital for Children να την εντάξει στην πρωτοποριακή θεραπεία για την οποία χρησιμοποιούνται γενετικά τροποποιημένα κύτταρα ανοσοποιητικού, από υγιή εθελοντή δότη.

Η ύφεση που παρουσίασε στις πρώτες 28 ημέρες η έφηβη ασθενής, έδωσε την δυνατότητα να της παρασχεθεί η δεύτερη μεταμόσχευση μυελού των οστών, ενώ έξι μήνες αργότερα η ασθενείς έχει επιστρέψει στο σπίτι της, υγιής, και η υγεία της παρακολουθείται.
Όπως δήλωσε το νοσοκομείο, η έφηβη ασθενής ήταν η πρώτη στην οποία εφαρμόστηκε αυτή η θεραπεία, δηλαδή η εφαρμογή τροποποιημένων Τ λεμφοκυττάρων, και η χημική μετατροπή γραμμάτων του DNA.

Η επιτυχημένη αυτή εξέλιξη δίνει ώθηση τόσο στο ίδιο το νοσοκομείο, όσο και γενικότερα στον ιατρικό ερευνητικό κλάδο, να προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνες, συνδυασμούς και θεραπείες για όσους νοσούν από παρόμοιες ασθένειες.

 

 

 

photo: https://pixabay.com/el/

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This