EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

ENHAGA – Πρόσκληση σε εκπαιδευτικό σεμινάριο

3 Mar, 2022
enhaga

ENHAGA

ENHAGA

Η ΑΜΚΕ Σύμπλεξις και το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ) σας προσκαλούν στο διήμερο διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο Επαγγελματιών και Στελεχών Πρώτης Γραμμής με αντικείμενο την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης – και, ευρύτερα της έμφυλης βίας – στα μαζικά διαδικτυακά παιχνίδια (multiplayer online games).

Το Σεμινάριο θα υλοποιηθεί τον Μάρτιο του 2022, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ENHAGA (“End Sexual Harassment in Gaming” | «Εξαλείφοντας τη σεξουαλική παρενόχληση στα ηλεκτρονικά παιχνίδια»).

Απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη φορέων, δομών και υπηρεσιών προώθησης της έμφυλης ισότητας και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας, προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού, πρόληψης και αντιμετώπισης του κυβερνοεγκλήματος και προώθησης της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σχολικούς-ές συμβούλους και ψυχολόγους και άλλους-ες επαγγελματίες που εργάζονται με και για νέους-ες, καθώς και σε επαγγελματίες ή στελέχη εταιρειών με αντικείμενο το σχεδιασμό και την ανάπτυξη ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Το Σεμινάριο θα δώσει την ευκαιρία στα άτομα που θα συμμετέχουν να:

  • αναγνωρίζουν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης (και, γενικά, έμφυλης βίας) στα μαζικά διαδικτυακά παιχνίδια
  • ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τις διαστάσεις του φαινομένου (προφίλ δραστών, μορφές εκδήλωσης, πιθανοί κίνδυνοι κ.λπ.)
  • κατανοήσουν τις επιπτώσεις της σεξουαλικής παρενόχλησης και γενικότερα της έμφυλης βίας στους/στις παίκτες-κτριες μαζικών διαδικτυακών παιχνιδιών
  • ενημερωθούν για το ισχύον θεσμικό πλαίσιο
  • πληροφορηθούν για τις δυνατότητες αναφοράς / καταγγελίας περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης στα μαζικά διαδικτυακά παιχνίδια (και στο διαδίκτυο γενικότερα) και τις διαθέσιμες υποστηρικτικές δομές και υπηρεσίες
  • αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους επιτρέπουν να ενδυναμώσουν και να υποστηρίξουν αποτελεσματικότερα τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης (και, ευρύτερα, έμφυλης βίας) στα μαζικά διαδικτυακά παιχνίδια
  • εφαρμόζουν καλές πρακτικές για την πρόληψη της σεξουαλικής παρενόχλησης στα μαζικά διαδικτυακά παιχνίδια και στο διαδίκτυο γενικότερα
  • συγκροτούν δίκτυα συνεργασίας/ συνέργειας με τη συμμετοχή διαφόρων παραγόντων (φορέων, υπηρεσιών κ.λπ.) με στόχο την πρόληψη της σεξουαλικής της έμφυλης βίας στα μαζικά διαδικτυακά παιχνίδια αλλά και ευρύτερα στο διαδίκτυο.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Webex, σε 2 γκρουπ, ως εξής:

Γκρουπ 1

Τετάρτη 09/03/2022

Ώρες: 15:00 – 20:00

Πέμπτη 10/03/2022

Ώρες: 15:00 – 20:00

 

Γκρουπ 2

Τρίτη 15/03/2022

Ώρες: 10:00 – 15:00

Τετάρτη 16/03/2022

Ώρες: 10:00 – 15:00

 

Εισηγητές/-τριες:

  • Θανάσης Θεοφιλόπουλος, κοινωνιολόγος, ερευνητής του έργου «ENHAGA» (ΑΜΚΕ Σύμπλεξις). Είναι επίσης επιστημονικός επόπτης δομών του δικτύου της ΓΓΔΟΠΙΦ για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και των διακρίσεων κατά των γυναικών (ΚΕΘΙ) και μέλος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
  • Φένια Πιστοφίδου, εκπαιδεύτρια ενηλίκων, project manager του έργου ENHAGA (ΚΕΑΝ), με εξειδίκευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και την ενδυνάμωση των γυναικών. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων μη τυπικής εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης εκπαιδευτών στο πλαίσιο προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Γλώσσα σεμιναρίου: Ελληνικά

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε κάντε κλικ εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση: koufouli.a@symplexis.eu  

 

Το “ENHAGA – End Sexual Harassment in Gaming («Εξαλείφοντας τη σεξουαλική παρενόχληση στα ηλεκτρονικά παιχνίδια» αποσκοπεί στην ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών για την αντιμετώπιση  της διαδικτυακής παρενόχλησης των παικτριών. Βασικός στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός διαδικτυακού παιχνιδιού με στοχευμένα εργαλεία για την ενδυνάμωση των νεαρών κοριτσιών αναφορικά με τη διαχείριση αλλά και αναφορά περιπτώσεων διαδικτυακής παρενόχλησης. Ταυτόχρονα, κεντρικός άξονας του  ENHAGA είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ανάγκη να διασφαλίσουμε ένα περιβάλλον απαλλαγμένο από κάθε μορφής παρενόχληση για όλες τις παίκτριες και όλους τους παίκτες διαδικτυακών παιχνιδιών.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο: Εnhaga-project.eu  | Facebook | Twitter

*Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα για τα Δικαιώματα, Ισότητα και Ιθαγένεια (Rights, Equality and Citizenships Programme (2014-2020) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

photo @enhaga-project / Twitter 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This