EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
πυρηνικά όπλα

Πυρηνικά όπλα

10 Nov, 2022

Πηγές εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας λένε στην φινλανδική εφημερίδα Iltalehti ότι το σχέδιο νόμου της φινλανδικής κυβέρνησης για την ένταξη στο ΝΑΤΟ επιτρέπει στην αμυντική συμμαχία να φέρει πυρηνικά όπλα στο φινλανδικό έδαφος.

«Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να μην θέσουμε τέτοιου είδους προϋποθέσεις, ή να μην περιορίσουμε το περιθώριο ελιγμών μας, όταν πρόκειται για μόνιμες βάσεις ή πυρηνικά όπλα», δήλωσε η πρωθυπουργός Sanna Marin στην τηλεόραση το Σάββατο.

Το νομοσχέδιο για την ένταξη της Φινλανδίας στην αμυντική συμμαχία του ΝΑΤΟ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Θα σταλεί για παραπομπή εντός δύο εβδομάδων.

Δεν περιέχει κανέναν περιορισμό στην εγκατάσταση βάσεων του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Φινλανδίας, ούτε περιορίζει την παρουσία δυνάμεων από τις χώρες μέλη της αμυντικής συμμαχίας, γράφει η Iltalehti και το αμερικανικό Newsweek.


Δέσμευση χωρίς περιορισμούς

Σύμφωνα με τις πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών Pekka Haavisto και ο υπουργός Άμυνας Antti Kaikkonen, στις ενταξιακές συνομιλίες με το ΝΑΤΟ τον Ιούλιο, δεσμεύτηκαν ότι η Φινλανδία δεν θα κάνει περιορισμούς ή εθνικές επιφυλάξεις σχετικά με την ένταξη της στο ΝΑΤΟ στη συμφωνία ένταξης.

Άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα λένε ότι το νομοσχέδιο θα επιτρέψει στα πυρηνικά όπλα των χωρών του ΝΑΤΟ να περάσουν από το φινλανδικό έδαφος ή να τοποθετηθούν εκεί, καθώς η προληπτική αποτροπή του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας εξαρτάται τελικά από τα πυρηνικά όπλα των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Γαλλίας.


Sanna Marin: “Πολύ σημαντικό

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας μίλησε στο Yle το βράδυ του Σαββάτου, καθώς επιβεβαίωσε ότι η Φινλανδία δεν αποκλείει τα πυρηνικά όπλα στο έδαφός της.

– Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να μην θέσουμε τέτοιου είδους προϋποθέσεις, ή να μην περιορίσουμε το περιθώριο ελιγμών μας, όσον αφορά τις μόνιμες βάσεις ή τα πυρηνικά όπλα, είπε, προσθέτοντας ότι είναι απίθανο να τοποθετηθούν πυρηνικά όπλα σε φινλανδικό έδαφος .

Η Iltalehti γράφει ότι πηγές εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας αναφέρουν ότι η Σουηδία επίσης δεν θα εξαρτήσει την ένταξη της στο ΝΑΤΟ με οποιουσδήποτε περιορισμούς σχετικά με την εισαγωγή πυρηνικών όπλων.


Αγόρασε αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη

Πριν από μόλις ένα χρόνο, η Φινλανδία ανακοίνωσε ότι αγόραζε περίπου 60 αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35 αντί του σουηδικού Saab Gripen. Το φινλανδικό F-35 ξεχωρίζει ως πιθανός φορέας πυρηνικών όπλων.

Δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52H Stratofortress πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα. Εδώ και λίγα χρόνια πετούν τακτικά πάνω από Σκανδιναβία και Βαλτική.

Την Κυριακή, τα αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52 και τα ευρωπαϊκά μαχητικά αεροσκάφη ολοκλήρωσαν την ετήσια πυρινή άσκηση Steadfast Noon του ΝΑΤΟ στον εναέριο χώρο της συμμαχίας. Αυτοί εξασκούνταν στο χειρισμό των βομβών B61.

Πρόσφατα προέκυψαν επίσης πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ επιταχύνουν τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη στην Ευρώπη της νέας έκδοσης B61-12.

Σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεκινούσαν την ανάπτυξη στην Ευρώπη το επόμενο έτος, αλλά σύμφωνα με το American Politico, η ανάπτυξη θα ξεκινήσει ήδη από τον Δεκέμβριο. Η νέα έκδοση περιγράφεται ως πιο ακριβής και μπορεί να εξοπλιστεί με κεφαλές με διαφορετικά είδη εκρηκτικών.

Η Πολωνία ανακοίνωσε επίσης ότι η χώρα θέλει πρόσβαση στα αμερικανικά πυρηνικά όπλα.

 

 

 

 

photo: https://pixabay.com/el/ 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This