EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Πόλη Γυναικών

Πόλη Γυναικών: 18 γυναίκες – 18 ιστορίες

9 Oct, 2023

«Αναδεικνύουμε έναν ολόκληρο κόσμο που συχνά αγνοείται: τον κόσμο μέσα από τα μάτια των γυναικών».

Μια οπτικοακουστική έκθεση, μια πόλη γυναικών που μοιράζονται τις ιστορίες τους χτίζεται για μια ημέρα στο MISC.Athens.

18 γυναίκες, 18 ιστορίες καθημερινότητας παρουσιάζονται ηχητικά, οπτικά και γραφιστικά στον εκθεσιακό χώρο προσκαλώντας σας να τον περπατήσετε και να τον αφουγκραστείτε.

Τι έχουν να μοιραστούν οι γυναίκες δίπλα μας;

Τα 18 επεισόδια podcast εκτείνονται σε τρεις θεματικές: την πόλη, την εργασία και τις ιστορίες μιας ζωής. Κάθε ένα είναι ένας σιωπηλός διάλογος, μια αυθεντική αφήγηση και μια ευκαιρία να ακούσουμε μια γυναίκα που δεν της ζητείται συχνά να μιλήσει για τη ζωή της.

 

Για το Κάθε Μία Ιστορία

Τον Μάιο 2023 εγκαινιάσαμε την πρώτη ελληνική πλατφόρμα podcast αφιερωμένη στο γυναικείο storytelling για ενίσχυση της γυναικείας ορατότητας. Η ΑΜΚΕ Κάθε Μία Ιστορία έχει σκοπό να συμβάλει στην έμφυλη ισότητα μέσα από την παραγωγή και διάχυση γυναικείων ιστοριών. Αναδεικνύουμε έναν ολόκληρο κόσμο που συχνά αγνοείται: τον κόσμο μέσα από τα μάτια των γυναικών. Μέσα από αυτοτελή επεισόδια podcast μοιραζόμαστε ιστορίες γυναικών χαρτογραφώντας ένα νέα κόσμο, συνδεόμαστε και αρχίζουμε να βλέπουμε, και κυρίως να ακούμε, γυναίκες που μπορεί να ήταν μέχρι τώρα αφανείς, ιστορίες ζωής και καθημερινότητας που συχνά θεωρούνται ασήμαντες, δεδομένες. Ποια η θέση των σύγχρονων γυναικών στο δημόσιο λόγο και ποια η αυτοεικόνα τους όσο αφορά την αξία των εμπειριών τους; Ποιος είναι ο χώρος εμπειριών ανάμεσα στο κατόρθωμα και το τραύμα; Τέτοια ερωτήματα γεννήθηκαν από τη σύλληψη της ιδέας του Κάθε Μία Ιστορία. Αρχίσαμε να τα απαντούμε στην πράξη, ιστορία-ιστορία, μαζί με κάθε μία αφηγήτρια που ηχογραφούμε. Μέσα από θεματολογική ποικιλία και εκφραστική ελευθερία, ξεδιπλώνονται θραύσματα των μοναδικών ζωών των αφηγητριών και τους δίνεται σεβασμός και χώρος στο δημόσιο λόγο. Το όραμά μας Οι αόρατες ιστορίες να γίνουν ορατές και να δοθεί ορατότητα σε όλο το φάσμα της γυναικείας εμπειρίας. Να καλλιεργηθεί μια κουλτούρα ενεργητικής ακρόασης που προωθεί την ενσυναίσθηση και την αλληλεγγύη. Nα δημιουργήσουμε το χώρο ώστε η κάθε μία με τα δικά της λόγια να συνθέτει τη δική της ιστορία.

 

Λίγα λόγια για εμάς

Η ΑΜΚΕ Κάθε Μία Ιστορία ιδρύθηκε την άνοιξη του 2023 από τη Δανάη Δραγωνέα και τη Δάφνη Ανέστη.

Η Δανάη Δραγωνέα είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος. Επί σειρά ετών υπήρξε η αρχισυντάκτρια του περιοδικού ΟΖΟΝ, ενώ έχει εργαστεί ως παραγωγός και παρουσιάστρια στο VICE. Έχει δώσει ομιλίες σχετικά με τη γυναικεία ταυτότητα και τα στερεότυπα φύλου και πραγματοποιεί εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής για παιδιά και εφήβους. Το πρώτο της βιβλίο, “Το Νησί της Βροχής”, Εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη, απέσπασε το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα βιβλίου για παιδιά ή νέους από το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ (International Board on Books for Young People). Τιμήθηκε επίσης με το Βραβείο Εφηβικής Λογοτεχνίας στα Βραβεία Βιβλιου Public.

Η Δάφνη Ανέστη είναι υπεύθυνη επικοινωνίας του έργου «Σχολεία Για Όλους – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία», χρηματοδοτούμενου από τα ΕΕΑ Grants. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος, φωτογράφος και υπεύθυνη επικοινωνίας (Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ΚΕΤ, ΑCS Athens). Αυτή την περίοδο ερευνά τις έμφυλες ταυτότητες στη δημόσια ιστορία της Ελλάδας τη δεκαετία του ’40.

 

Πληροφορίες Έκθεσης Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 | 18.30 – 22.00 Misc.Athens, Toύσα Μπότσαρη 20, Αθήνα, πλησίον σταθμού Συγγρού Φιξ

Επιμέλεια: Γεωργία Λιάπη | Είσοδος ελεύθερη

Τα 18 επεισόδια και η έκθεση Πόλη Γυναικών υλοποιούνται στο πλαίσιο των κοινωφελών έργων ΣυνΑθηνά του Δήμου Αθηναίων. Περισσότερες πληροφορίες Iστοσελίδα: www.kathemiaistoria.gr  | Email επικοινωνίας: info@kathemiaistoria.gr 

 

4 ΠΟΛΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

3 ΠΟΛΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

2 ΠΟΛΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This