ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 19, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Πόσα θα πλήρωνουν απο το Σεμπτέβριο ανεμβολίαστοι εργάζομενοι

Πόσα θα πλήρωνουν απο το Σεμπτέβριο ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι

27 Aug, 2021

Ακόμη δεν μπήκε ο Σεπτέβριος και άρχισαν να παίρνονται αποφάσεις πόσα θα πληρώνει ο ανεμβολίαστος εργαζόμενος για rapid test για να πηγαίνει ο κάθε άνθρωπος στην δουλέια του.

Απο τις 13 Σεπτεμβρίου όσοι είναι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν rapid test μέχρι τον Μάρτη του 2022. Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλας ανάφερε ότι: «αυτό το φθινόπωρο ο καθένας από εμάς μπορεί να προστατευτεί και προστατεύσει».

Απο την άλλη απο την 1 Σεπτεμβρίου όσοι είναι υγειονομικοί είναι ανεμβολίαστοι σύμφωνα με το άρθρο 206 παρ. 2 του ν. 4820/2021 πρέπει να εμβολίαστουν υποχρεωτικά για την προστασία της δημόσιας υγείας. Αυτοί που είναι υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν είναι: Όλου του προσωπικού των ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών δομών υγείας, διαγνωστικών κέντρων, κέντρων αποκατάστασης, Κλινικών Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ.

Εξαιρούνται όσοι έχουν νοσήσει τον κοροναίο και έχουν ανοσία 6 μήνες και δεν έχουν κίνδυνο για την δημόσια υγείας και δεν θα είναι υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν.

Πλεον τα rapid test μπήκαν για τα καλά στην ζωή μας και στην καθημερινοτητά μας και πλέον θεωρούνται υποχρεωτικά για όλους τους ανεμβολίαστους, που αποφασίσαν να μην εμβολιαστούν και θα αναγκάζονται να δίνουν λεφτά για να κάνουν το test του κοροναίου.

Να σημειωθεί πως οι ανεμβολίαστοι θα πληρώνουν 10 ευρώ για να κάνουν rapid test, ενώ απο τις 13 του Σεπτέμβρη μέχρι το Μάρτιο, οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν τα test μόνο σε ιδιωτικά ιατρικά κέτρα, καθώς οι ΚΟΜΥ και ΕΟΔΥ θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που εξέδωσε ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλια που ανακοινώθηκαν έχουν ως στόχο: «να σταματήσουμε όσο μπορούμε τη μετάδοση του ιού και τις νέες μεταλλάξεις, καθώς και να θωρακίσουμε το Σύστημα Υγείας από βαριές νοσηλείες που θα μπορούσαν πολύ απλά να μην υφίστανται χάρη στο εμβόλιο και στον εμβολιασμό».

Τώρα όσο αφορά τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς θα πρέπει να προσκομίζονται rapid test τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα όσοι είναι σε σίτιση, τουρισμό, θέατρο, μουσική και χορευτικές παραγωγές.

Άρα αν υπολογήσουμε μέσα σε αυτούς τους 6 μήνες πόσα θα δαπανήσουν για να κάνουν οι εκπαιδευτικοί τα rapid test, θα είναι περίπου 480 ευρώ.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This