EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
ΝΑΤΟ

Πώς βλέπει η Εσθονία την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

22 Apr, 2022

“Εάν η Φινλανδία γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, θα έχει τεράστια σημασία για την Εσθονία” 

 Εάν η Φινλανδία γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, θα αυξήσει αμέσως την ασφάλεια της Εσθονίας στον αέρα και στη θάλασσα. Αυτό λένε στην ιστοσελίδα Yle οι δύο πιο σημαντικοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες στην Εσθονία. 
 
– Εάν η Φινλανδία γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, θα έχει τεράστια σημασία για την Εσθονία. Τότε μπορούμε να διατηρήσουμε μια άμεση και σύντομη θαλάσσια σύνδεση ακόμη και σε καιρό πολέμου. 
 
Αυτό λέει ο Leo Kunnas, αντισυνταγματάρχης στην εσθονική εφεδρεία και βουλευτής του δεξιού λαϊκιστικού κόμματος Ekre. 
 
– Θα ήταν ακόμη πιο σημαντικό για τον εναέριο χώρο και την αεράμυνα. Σε τέτοια περίπτωση η φινλανδική Πολεμική Αεροπορία μπορεί να παράσχει αμέσως υποστήριξη στην Εσθονία από φινλανδικό έδαφος. 
 

 
Εσθονός Γενικός Διοικητής: Δεν χρειαζόμαστε στρατιώτες, αλλά βοήθεια στον αέρα 
 
 
– Τα μέρη της άμυνας στα οποία θα συνεργαζόμασταν είναι δραστηριότητες στη θάλασσα και στον αέρα, συμπεριλαμβανομένης της θαλάσσιας και εναέριας επιτήρησης και των δραστηριοτήτων στον ανώτερο εναέριο χώρο, λέει ο Εσθονός Γενικός Διοικητής Μάρτιν Χέρεμ. 

 
Ήδη σήμερα, η Φινλανδία και η Εσθονία συνεργάζονται για τη φύλαξη του Φινλανδικού Κόλπου, αλλά με κάποια εμπόδια. 

 
Όσο η Φινλανδία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, ορισμένες αποφάσεις θα πρέπει να περνούν από μια μακρύτερη αλυσίδα διοίκησης. Μια ιδιότητα μέλους μειώνει αυτό το είδος γραφειοκρατίας. 

 
Σύμφωνα με τον Herem, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Εσθονίας και της Φινλανδίας γνωρίζονται ήδη πολύ καλά. 
 
– Θα μπορούσαμε έτσι να απλοποιήσουμε και να βελτιώσουμε αμέσως τη συνεργασία για την επίγνωση της κατάστασης και την κατάσταση στην περιοχή. 
 
 
Τι νέο θα καινούργιο στην πράξη μπορεί να προσφέρει η Φινλανδία στο ΝΑΤΟ; 
 

 
– Η Φινλανδία θα ήταν πολύ πιο εύκολο να μοιράσει πληροφορίες θαλάσσιας και αεροπορικής αναγνώρισης με το ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένου και εμάς, απαντά ο Herem. 
 
Περισσότερες πληροφορίες από μια ευρύτερη περιοχή επιτρέπουν στο ΝΑΤΟ να ανταποκρίνεται πολύ πιο γρήγορα σε οποιεσδήποτε απειλές. 

 
– Σήμερα βλέπουμε απειλές σε απόσταση εκατό χιλιομέτρων. Με τη βοήθεια της Φινλανδίας, κοιτάμε πάνω από χίλια χιλιόμετρα πιο μακριά. Μας δίνει μια πολύ μεγαλύτερη προειδοποίηση. 

 
Στη θάλασσα, επίσης, η Εσθονία και το ΝΑΤΟ θα έχουν άμεσα πρακτικά οφέλη εάν η Φινλανδία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. 
 
– Πρόσφατα αναπτύξαμε το ναυτικό μας με πυραύλους κατά πλοίων, νάρκες ανοικτής θαλάσσης και ακόμη και αναβάθμιση του ίδιου του στόλου. Θα μας βοηθούσε πολύ αν ανήκαμε στον ίδιο οργανισμό. 

 
Η υποστήριξη για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ είναι πολύ υψηλή μεταξύ της εσθονόφωνης πλειοψηφίας. Αυτή η άποψη κυριαρχεί πλήρως στη δημόσια συζήτηση. 
 
Ο κύριος λόγος είναι ότι είναι πιο εύκολο να υπερασπιστείς την Εσθονία από τη Φινλανδία παρά από μια σημερινή χώρα του ΝΑΤΟ. 
 
Το αν είναι καλό για την άμυνα της ίδιας της Φινλανδίας δεν συζητείται στα εσθονικά μέσα ενημέρωσης. 
 
Τόσο ο Herem όσο και ο Kunnas δηλώνουν ωστόσο ότι η άμυνα της Φινλανδίας είναι ήδη ισχυρή σήμερα. Η Εσθονία έχει απλώς λιγότερα να δώσει στη Φινλανδία παρά να λάβει από τη Φινλανδία. 

 
Θα μπορούσαμε έτσι να απλοποιήσουμε και να βελτιώσουμε αμέσως τη συνεργασία μας. για την επίγνωση της κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή. 
 
– Το μεγάλο ερώτημα για εμάς είναι αν θα λάβουμε βοήθεια από τη Φινλανδία εάν η Φινλανδία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, λέει ο Leo Kunnas.  
 
Εάν η Φινλανδία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αυτό το ζήτημα στην πράξη θα εξαφανιστεί, σύμφωνα με τον Kunnas. Αυτό είναι το λιγότερο που αναμένεται να κάνει η Φινλανδία σε περίπτωση επίθεσης στη Βαλτική. 
 
– Τότε οι σύμμαχοί μας μπορούν να στείλουν τα μαχητικά τους αεροσκάφη στη Φινλανδία και να τα χρησιμοποιήσουν πάνω από φινλανδικό έδαφος. Θα ήταν ένα αντίβαρο σε όλα τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη που σταθμεύουν στο Καλίνινγκραντ. 
 
Οι αεροπορικές δυνάμεις της Φινλανδίας και της Σουηδίας είναι εξαιρετικά ισχυρές, λέει ο ÖB Martin Herem. 
 
Καμία από τις τρεις χώρες της Βαλτικής δεν έχει δική της αεροπορία. Αντίθετα, ο εναέριος χώρος της Βαλτικής παρακολουθείται από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ σύμφωνα με ένα εκ περιτροπής σύστημα. 

 
Ο Herem αναγνωρίζει χωρίς δισταγμό ότι η Εσθονία δεν έχει πολλά να προσφέρει στη Φινλανδία. 
 
– Μπορούμε να προσφέρουμε μόνο μια απαραίτητη εικόνα κατάστασης του εναέριου χώρου μας. 
 
Ο Herem υποθέτει ότι η Φινλανδία, ως μέλος του ΝΑΤΟ, θα έκανε σημαντική επένδυση στην αεροπορία. 
 
– Είναι δυνατό σήμερα και όταν αποκτηθούν τα μαχητικά αεροσκάφη F35, αναμφίβολα θα είναι επίσης πολύ καλό. 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This