ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

October 5, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Σουηδία

Η Ρωσία απειλεί την Σουηδία. Αποφασίζουμε μόνοι μας λέει η πρωθυπουργός  

28 Feb, 2022

“Μια πιθανή ένταξη στο ΝΑΤΟ από τη Σουηδία ή τη Φινλανδία θα οδηγούσε σε σοβαρή απάντηση από τη Μόσχα, δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή.

– Όλες οι χώρες του ΟΑΣΕ, συμπεριλαμβανομένης της Φινλανδίας και της Σουηδίας, έχουν αποδεχθεί την αρχή ότι η ασφάλεια ενός κράτους δεν μπορεί να οικοδομηθεί σε βάρος της ασφάλειας άλλων χωρών. Εάν η Φινλανδία και η Σουηδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, το οποίο είναι ένα στρατιωτικό μπλοκ, θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες στρατιωτικής πολιτικής που απαιτούν μέτρα απόκρισης από τη χώρα μας, είπε η Ζαχάροβα.

Περιέγραψε περαιτέρω πώς η Ρωσία θεωρούσε τη δέσμευση της φινλανδικής κυβέρνησης σε μια στρατιωτική αδέσμευτη πολιτική ως «σημαντικό παράγοντα για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της σταθερότητας στη βόρεια Ευρώπη».
Η πρωθυπουργός της Σουηδίας Magdalena Andersson απάντησε στις ρωσικές δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μαζί με τον ÖB Micael Bydén το απόγευμα της Παρασκευής.

– Θέλω να είμαι εξαιρετικά σαφής. Η Σουηδία αποφασίζει μόνη της και ανεξάρτητα για τη γραμμή πολιτικής ασφαλείας μας, λέει η Magdalena Andersson.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This