ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

May 26, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Ουκρανία

Ρωσία – Ουκρανία: Οι νέες διαπραγματεύσεις

29 Mar, 2022

Ενώ η Ουκρανία συνεχίζει να δέχεται επιθέσεις, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, αυτή την φορά στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, αφού οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο έδαφος της Λευκορωσίας δεν απέδωσαν καρπούς.

Οι προτάσεις που φέρνει στο τραπέζι η Ουκρανία, είναι η υιοθέτηση καθεστώτος ουδετερότητας, με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ενταχθεί σε καμμία στρατωτική συμμαχία, και δεν θα επιτρέψει την φιλοξενία στρατιωτικών βάσεων στο έδαφός της. Επίσης, η Ουκρανία θα προτείνει μακρά περίοδο διαβούλευσης για την Κριμαία.

Στις προτάσεις αναφέρονται οι εγγυήσεις ασφαλείας κατά τα πρότυπα της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ, αναφέρεται η ρήτρα συλλογικής άμυνας, ενώ η Πολωνία, το Ισραήλ, η Τουρκία, και ο Καναδάς θα μπορούσαν στην περίπτωση αυτή να παίξουν τον ρόλο του εγγυητή.

 

Συγκεκριμένα:

 

Με βάση αναρτήσεις του Τούρκου δημοσιογράφου Ραγκίπ Σοηλού, που ενημέρωσε μέσω Twitter:

 

1- Οι εγγυητές θα παρέμβουν, εφ’ όσον η Ρωσία πραγματοποιήσει επίθεση, μετά από τρεις ημέρες διαβουλεύσεων. Θα έχουν την δυνατότητα να παρέχουν όπλα ή να επιβάλλουν απαγόρευση πτήσεων πάνω από την Ουκρανία

2- Με βάση τις προτάσεις αυτές, η Ουκρανία γίνεται αδέσμευτο, μη πυρηνικό κράτος, χωρίς ξένες βάσεις αλλά μπορεί να ενταχθεί στην Ε.Ε.

3 – Το καθεστώς της Κριμαίας θα τεθεί σε μακρά περίοδο διαβούλευσης (για τα επόμενα 15 χρόνια). Η Ουκρανία δεν έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει βίαιες μεθόδους για την επίλυση του θέματος.

4- Κίεβο και Μόσχα θα συζητήσουν για το θέμα του Ντονμπάς.

5- Η Ουκρανία θα πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για τα παραπάνω. Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό,  τότε οι εγγυητές θα το συζητήσουν στα κατά τόπους κοινοβούλια.

 

Ειδικά για τα θέματα 3 και 4, η ρωσική πλευρά πάντως δήλωσε ότι δεν θα περιλαμβάνονται στα ζητήματα εγγυήσεων ασφαλείας. Παρ’ όλα αυτά βρισκόμαστε σε στάση αναμονής, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται στην Κωνσταντινούπολη.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα