EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ουκρανία

Ρωσία – Ουκρανία: Τα τελευταία νέα

23 Feb, 2022

Μετά από απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στην Ουκρανία, η χώρα κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο ανώτατος αξιωματούχος ασφάλειας Oleksiy Danilov, δήλωσε ότι η κατάσταση αυτή θα επιβληθεί σε όλες τις περιοχές, εκτός από τις περιοχές Ντονέτσκ και Λουχάνσκ που αναγνωρίστηκαν από την Ρωσία ως ανεξάρτητες. Αναμένεται η έγκριση αυτής της πρότασης από το Κοινοβούλιο, και η ισχύς της πρώτης απόφασης θα έχει διάρκεια ενός μήνα.

Το Κίεβο πάντως ήδη έχει καλέσει τους Ουκρανούς που βρίσκονται σε ρωσικό έδαφος να εγκαταλείψουν την Ρωσία, ενώ από την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου ξεκίνησε η επιστράτευση σε έφεδρους ηλικιών 18-60 ετών για ένα έτος.

Το αναμενόμενο συνέβη όμως από την πλευρά του Ντονέτσκ, μιας από τις δύο περιοχές στα ανατολικά της Ουκρανίας, που αναγνωρίστηκαν ως ανεξάρτητες από την Ρωσία, και που εξ αιτίας αυτού βρέθηκαν “απομονωμένες”. Ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντενίς Πουσίλιν, ζήτησε διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, συνεχίζοντας όμως παρ’ όλα αυτά να επιμένει στο δικαίωμα των αυτονομιστών να έχουν την υποστήριξη της Ρωσίας. Η αναγνώριση του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ από την Ρωσία είναι κάτι που δεν υποστηρίζεται από την δύση.

Και ποιά είναι η άποψη της Ελλάδας; Όπως διαβάζουμε στην Naftemporiki, αυτές είναι οι τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Η επίσκεψή μου στη Ρουμανία πραγματοποιείται στη σκιά της προχθεσινής απόφασης της Ρωσίας να αναγνωρίσει με μονομερή ανακήρυξη ανεξαρτησίας από τις αυτοπροσδιοριζόμενες δημοκρατίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ αλλά και δυστυχώς την απόφαση να στείλει στρατιωτικά στρατεύματα σε ουκρανικό έδαφος», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων που έκανε με τον Ρουμάνο ομόλογό του Νικολάε Τσιούκα.

Είναι κινήσεις που παραβιάζουν κατάφωρα το διεθνές δίκαιο, την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και τις συμφωνίες του Μινσκ, συνέχισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Είναι εκφράσεις αναθεωρητισμού που θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα. Θεμελιώδης αρχή της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδος είναι ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών. Καταδικάζουμε συνεπώς απερίφραστα πρωτοβουλίες που αντιβαίνουν σε αυτές τις αξίες και ως κράτη μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ συντονιζόμαστε ώστε η αντίδραση όχι μόνο να είναι κοινή αλλά και ουσιαστική».

 

Φωτό, πηγή: https://armyvoice.gr 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This