ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

September 27, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Ρωσία - Φινλανδία

Ρωσία – Φινλανδία: Χωρίς όξυνση η επικοινωνία Πούτιν – Niinistö – Συμφωνία για μη περαιτέρω ένταση   

16 May, 2022

Ρωσία – Φινλανδία:

Ο πρόεδρος Sauli Niinistö μίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι πρόεδροι συζήτησαν, μεταξύ άλλων, το ΝΑΤΟ και ο Niinistö ήταν ξεκάθαρος λέγοντας ότι ήταν η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία που άλλαξε το περιβάλλον ασφαλείας της Φινλανδίας. 

 
Ο Niinistö ανακοίνωσε στον Πούτιν ότι η Φινλανδία θα υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ τις επόμενες ημέρες. 

 
“Η συζήτηση ήταν απλή και ξεκάθαρη και διεξήχθη χωρίς όξυνση. Η αποφυγή εντάσεων θεωρήθηκε σημαντική”, είπε ο Νινιστό σχετικά με τη συνομιλία μέσω δελτίου τύπου από το γραφείο του προέδρου. 

 
Ο Niinistö εξέφρασε επίσης ανησυχίες για την κατάσταση στην Ουκρανία και κάλεσε ξανά τον Πούτιν να αποσύρει τα στρατεύματα του. Διαβίβασε επίσης τα αιτήματα του Ουκρανού Προέδρου Ζελένσκι για ασφαλή εκκένωση αμάχων.  
  

 
Τι σχολίασε ο Πούτιν 

 
Από την άλλη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σχολιάζει εν συντομία τη συνομιλία με τον Πρόεδρο Sauli Niinistö και λέει ότι είπε στον Niinistö ότι θα ήταν λάθος να εγκαταλείψει τη φινλανδική στρατιωτική ουδετερότητα. Αυτό σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, το οποίο επικαλείται το Κρεμλίνο. 

 
Ο Πούτιν εξακολουθεί να λέει ότι δεν υπάρχουν απειλές για την ασφάλεια κατά της Φινλανδίας. 
 
Ο Πούτιν λέει επίσης ότι μια αλλαγή στην εξωτερική πολιτική της Φινλανδίας θα είχε “αρνητικές συνέπειες για τις διμερείς σχέσεις” των δύο χωρών. 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This