ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

June 29, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

τα νέα του κόσμου

Σάββατο 30 Απριλίου. Τα νέα του κόσμου

30 Apr, 2022

Τα νέα του κόσμου, για σήμερα, Σάββατο 30 Απριλίου, σε τίτλους.

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ. Σε συνέντευξή του στο “Πρακτορείο FM” ο καθηγητής Μικροβιολογίας Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κ. Αλκιβιάδης Βατόπουλος, δήλωσε ότι δεν θα υπάρχουν πλέον έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό, αλλά μόνιμα μέτρα, τα οποία αναγκαστικά θα αλλάξουν τον τρόπο της ζωής μας, αφού θα πρέπει να έχουμε μονίμως υπ’ όψιν ότι συμβιώνουμε με ένα αναπνευστικά μεταδιδόμενο νόσημα.

 

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ. Οι απεργοί της COSCO στον Πειραιά, λίγες ημέρες μετά το εργατικό ατύχημα, καταγγέλουν ότι δέχονται εκβιασμούς και τρομοκρατία ώστε να σταματήσουν την στάση εργασίας τους. Καταγγέλουν συγκεκριμένα πρωτοφανή επιχείρηση καταστολής, από την αστυνομία κυρίως, ενώ η ένταση κορυφώνεται εν όψει της Πρωτομαγιάς.

 

ΤΣΙΜΠΗΜΑ ΑΠΟ ΜΑΥΡΗ ΑΡΑΧΝΗ. Ένα τετράχρονο παιδί στον Βόλο τσιμπήθηκε από μια Μαύρη Χήρα, και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών. Οι ειδικοί συστήνουν να δίνεται άμεσα το αντίδοτο σε παρόμοια περίπτωση, για να μην πληγούν ζωτικά όργανα από το δηλητήριο του εντόμου.

 

ΙΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ. Ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο σεμινάριο του Νευρολογικού Τμήματος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα. Το κυρίως θέμα του ήταν οι Νευροεπιστήμες εν όψει του Κορωνοϊού, και αναλύθηκαν ευρήματα νευρολογικών νοσημάτων (όπως η Επιληψία, Parkinson, Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια, Νευρομυϊκά νοσήματα κ.ά.).

 

ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ.  Λόγω της πανδημίας ο θεσμός του δείπνου των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου είχε ματαιωθεί, αλλά τώρα, μετά από δύο χρόνια ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάϊντεν θα παραθέσει και πάλι δείπνο και σε αυτό θα συμμετέχουν δημοσιογράφοι, ανώτεροι αξιωματούχοι τις κυβέρνησης αλλά και διασημότητες.

 

ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΡΩΣΙΑ. Ενώ οι επιθέσεις μαίνονται, και η Μαριούπολη έχει καταρρεύσει, αριθμός εργαζομένων στο εργοστάσιο Αζόφσταλ με τις οικογένειές τους έχουν βρει καταφύγιο μέσα στο εργοστάσιο. Η Ρωσία έχει παρ’ όλα αυτά επιβεβαιώσει ότι δεν θα επιτεθεί σε αυτό το κτήριο.

 

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ. Η Ρωσία έχει ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα, ξεκινήσει να διακόπτει το φυσικό αέριο προς χώρες της Ευρώπης, δίνοντας σαφές μήνυμα για τις προθέσεις της, αφού έχουν ακολουθήσει οι αρνήσεις για πληρωμές σε ρούβλι. Ήδη έχουν διακοπεί οι ροές προς Πολωνία και Βουλγαρία.

 

ΨΕΥΤΙΚΟ EMAIL ΤΡΑΠΕΖΑΣ. Άλλος ένας πολίτης, ιδιοκτήτης επιχείρησης από τον Έβρο, έδωσε τα στοιχεία τραπέζης του σε ψεύτικο μήνυμα, ανταποκρινόμενος στο ψευδές τηλεφώνημα δήθεν ιδιοκτήτη ξενοδοχείου που αναζητούσε συνεργασία, και με τον τρόπο αυτό είδε τον λογαριασμό του να αδειάζει.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This