EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:Η IΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ‘ΜΙΚΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ’: ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

24 Jul, 2023

Ο Δρ Αντώνης Πιπέρογλου, Λέκτορας Παγκόσμιας Διασποράς στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, θα παρουσιάσει μια διάλεξη με τίτλο «Η ίδρυση της ‘Μικρής Ελλάδας’: Διαπολιτισμική ονομασία και αφηγήσεις μετανάστευσης», την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023, στις 7.00 μ.μ., στο πλαίσιο των Σεμιναρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτιστιμού που προσφέρε η Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης.

 

Στις αρχές του 2021, μια περιοχή του Μάρικβιλ, ενός εσωτερικού προαστίου του Σίδνεϊ, ονομάσθηκε «Μικρή Ελλάδα». Αυτή η περιοχή έχει κοινή ιστορία με άλλα εσωτερικά προάστια της πόλης ως μέρος όπου εγκαταστάθηκαν και προσαρμόστηκαν μετανάστες. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, πολλοί Έλληνες έκαναν αυτό το προάστιο σπίτι τους, μαζί με διάφορες άλλες ομάδες μεταναστών από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Βιετναμέζων προσφύγων. Ο Δρ Πιπέρογλου θα διερευνήσει στη διάλεξή του τη σημασία αυτής της μετονομασίας στο ευρύτερο πλαίσιο της ελληνικής μεταναστευτικής ιστορίας και πώς σχετίζεται με την ανάπτυξη των εθνικών κοινοτήτων και των προαστίων.

 

Βασιζόμενος στην έννοια της «διαπολιτισμικής δημιουργίας τοποθεσιών», θα υποστηρίξει ότι η μετονομασία αντιπροσωπεύει όχι μόνο τη θετική συνεισφορά των Ελλήνων στη σύγχρονη αυστραλιανή κοινωνία, αλλά υπογραμμίζει επίσης πιθανές προκλήσεις που σχετίζονται με την πολιτική της ελληνικής μεταναστευτικής κληρονομιάς στην Αυστραλία. Εξετάζοντας την ιστορία του προαστίου μέσω προφορικών μαρτυριών, ρεπορτάζ μέσων ενημέρωσης της διασποράς και οπτικής κουλτούρας σε επίπεδο δρόμου, ο Δρ Πιπέρογλου θα σημειώσει ότι τα προάστια με σημαντικό ελληνικό πληθυσμό υπήρξαν κόμβοι διαπολιτισμικών ανταλλαγών, με τη συμμετοχή όχι μόνο Ελλήνων αλλά και άλλων μη Άγγλων μεταναστών που ζούσαν και εργάζονταν εκεί.

 

Η διάλεξη θα ολοκληρωθεί με μια σειρά προτάσεων σχετικά με την επανεκτίμηση της ιστορίας των «ελληνικών πόλεων» στον ευρύτερο αγγλόφωνο κόσμο, προτείνοντας ότι πρέπει να θεωρούνται εθνοτικές γειτονιές όπου οι Έλληνες μετανάστες αλληλεπιδρούσαν και συνυπήρχαν με διάφορες άλλες διασπορικές κοινότητες.

 

Ο Δρ Αντώνης Πιπέρογλου είναι Ανώτερος Λέκτορας Παγκόσμιας Διασποράς στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης. Είναι ειδικός στη μετανάστευση και την εθνοτική ιστορία και έχει δημοσιεύσει εκτενώς για την ελληνική μετανάστευση στην Αυστραλία. Εργάζεται πάνω στις ιστορικές διασυνδέσεις μεταξύ της αποικιοκρατίας, του ρατσισμού και της μετανάστευσης, καθώς και στις ανθρώπινες μετακινήσεις μεταξύ της Μεσογείου και του Ειρηνικού. Στη Σχολή Ιστορικών και Φιλοσοφικών Σπουδών, Δρ Πιπέρογλου διδάσκει μαθήματα για τη μετανάστευση, τη διασπορά, την πολυπολιτισμικότητα, τον κοσμοπολιτισμό και την παγκοσμιοποίηση. Είναι επίσης Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αυστραλιανών Σπουδών.

 

Σχετικά με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης είναι ένας εξέχων οργανισμός αφιερωμένος στην προώθηση και τη διατήρηση της ελληνικής ιστορίας, πολιτισμού και κληρονομιάς στην Αυστραλία. Μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες, εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, η κοινότητα στοχεύει να ενισχύσει τη σύνδεση μεταξύ των Ελληνοαυστραλών και του πλούσιου πολιτιστικού τους υπόβαθρου.

 

Τα Σεμινάρια Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού χρησιμεύουν ως πλατφόρμα για ενδιαφέρουσες συζητήσεις και διαλέξεις, συμβάλλοντας στη βαθύτερη κατανόηση και εκτίμηση της ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού.

 

Πότε: Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023, 7 μ.μ

Πώς: Ελληνικό Κέντρο (Mezzanine, 168 Lonsdale St., Μελβούρνη)

 

_________________________________________________

 

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο +61 3 9662 2722 ή στο email: info@greekcommunity.com.au

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This