EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
υψηλούς βαθμούς του υδράργυρου

Σε υψηλούς βαθμούς του υδράργυρου η Ελλάδα

13 Jul, 2023

Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε υψηλούς βαθμούς του υδράργυρου η Ελλάδα, ενώ οι μετεωρολογικοί χάρτες δείχνουν την χώρα με έντονο κόκκινο χρώμα σχεδόν στο 100% της επικράτειας.

Μάλιστα αναμένεται η Παρασκευή 14 Ιουλίου να είναι η πλέον ζεστή ημέρα αυτού του καύσωνα που αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες, με το δημόσιο να αναμένεται να ανακοινώσει την ημέρα ως “αργία”, ιδιαίτερα για τους δημοσίους υπαλλήλους, βρεφικούς σταθμούς κ.λπ. Ο καύσωνας “Κλέων”, όπως ονομάστηκε”, ξεκίνησε επισήμως την Τετάρτη και αναμένεται να χρειαστεί την υπομονή των Ελλήνων, για τον λόγο αυτό και η Πολιτική Προστασία προτείνει επειγόντως να πειθαρχήσουμε στα μέτρα που ανακοίνωσε.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (https://civilprotection.gov.gr) συστήνει ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες να προσέχουν ιδιαίτερα την επόμενη χρονική περίοδο, ώστε να αποφευχθούν συμπτώματα θερμικής εξάντλησης ή θερμοπληξίας από τις υψηλές θερμοκρασίες. Στην ομάδα αυτή ανήκουν οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, τα μωρά και οι ασθενείς.

Συστήνεται στους πολίτες να βρίσκονται σε δροσερούς χώρους, μακριά από σημεία όπου σημειώνεται συνωστισμός, και να αποφεύγεται η έντονη σωματική εργασία.

Συστήνεται επίσης να αποφεύγεται η ηλιοθεραπεία στις παραλίες, αλλά και το βάδισμα ή τρέξιμο. Στην περίπτωση που κάποιος πρέπει να διασχίσει κάποια απόσταση κάτω από τον ήλιο, θα πρέπει να φορά καπέλο και ελαφριά ρούχα, όχι με συνθετικά υφάσματα.

Οι πολίτες θα πρέπει ειδικά αυτή την περίοδο να τρώνε ελαφριά, κυρίως φρούτα και λαχανικά, αποφεύγοντας και το αλκοόλ.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη 13 Ιουλίου, σε ώρες υψηλών θερμοκρασιών, απαγορεύεται και το delivery, κάτι που πρέπει οι πολίτες να λάβουν υπ’ όψιν τους.

Οι αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα για αυτό που ήδη συμβαίνει στην Ελλάδα από άποψη καιρού, και που πρόκειται να επακολουθήσει, και που αφορά όλους φυσικά τους πολίτες, αλλά κυρίως και τους εργαζόμενους που η φύση της εργασίας τους, τους φέρνει αντιμέτωπους με την ζέστη: αρχαιοφύλακες, εργάτες κ.λπ.

Κατά τα άλλα, το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) της Πέμπτης 13 Ιουλίου, αναφέρει πως από τις 16 Ιουλίου θα ξεκινήσει μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας, αν και οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 40 βαθμούς, τουλάχιστον, έως και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Ειδικά για αύριο, Παρασκευή 14 Ιουλίου, πάντως, αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος και τους 45 βαθμούς.

 

 

Source https://in.gr / photo geralt / https://pixabay.com

 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This