EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Σημαία!

Σημαία!

28 Mar, 2024

Ο συναγωνισμός μεγάλος στην έκτη τάξη του Δημ. σχολείου που τελειώνει φέτος η μικρή μου εγγονή!
Εδώ και αρκετό καιρό, η Άση είναι πάντοτε συνεπής στα μαθήματα του σχολείου της. 
Δεν είναι μόνο ο σεβασμός προς  τους εκπαιδευτικούς του σχολείου της και των μαθημάτων της, όμως σαν παιδί, εκτιμά όλους τους συμμαθητές της. 
Αθόρυβα όλο αυτό τον καιρό, πηγαίνει και έρχεται κάθε μέρα στο σχολείο, έχοντας πάντα τις καλύτερες  εντυπώσεις από τον δάσκαλό της. 
Τις προάλλες δίχως να έχω την πρόθεση ιδιαίτερης προβολής,  ο δάσκαλος επαινούσε την Άση στη μαμά της. 
_Κυρία Άννα της είπε, η κόρη σας έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν τον συναντάμε στις μέρες μας.
Να την χαίρεστε!
Η μαμά όπως και όλοι από το σπίτι, δεν το διατυμπανίζουν πως το παιδί προχωρά  και έχει άριστες επιδώσεις στα μαθήματά του, κρατώντας ισορροπίες οι οποίες βοηθούν το παιδί. 
Το γνωρίζουν λίγοι και συμπορεύονται κάθε μέρα στην πρόοδό της. Ένεκεν της αριστείας και τον χαρακτήρα του παιδιού, επόμενο ήταν να είναι υποψήφια για την σημαία. 
Το θέμα για το ποιός ή ποιά μαθήτρια θα έπαιρνε την σημαία για την 25η Μαρτίου ήταν στις συζητήσεις των γονιών από τον περασμένο χρόνο. 
Η Άση η εγγονή μου, είχε την επιθυμία κρυφά στα βάθη της καρδιάς της, να κρατήσει τη σημαία, όμως ποτέ δεν το ανέφερε πουθενά. 
Είχε και έχει υπομονή περιμένοντας, χωρίς κραυγές και λόγια που κουράζουν. Ο τρόπος της και ο χαρακτήρας της  παραμένουν σταθερά ακόμη. 
Πρίν λίγους μήνες, ο δάσκαλος της τάξης, ανακοίνωσε σε όλα τα παιδιά ότι η συμμαθήτριά τους την ημέρα της Εθνικής μας εορτής, την 25 η Μαρτίου, θα ήταν η σημαιοφόρος του σχολείου τους.
Η εγγονή μου δε το πίστευε! Ήταν η μεγαλύτερη και ευχάριστη έκπληξη που την έκανε να πανηγυρίζει καθώς  άκουγε το όνομά της. Άλλωστε κρατούσε αυτή την ελπίδα στα βάθη της καρδιάς της καιρό…
Η Άση ευχαρίστησε τον δάσκαλό της καθώς και όλους τους συμμαθητές της που ενθουσιάστηκαν παινεύοντάς την κάθε τόσο. Κι εκείνη τους ευχαριστούσε έναν, έναν με πλατύ χαμόγελο  ευτυχισμένη. 
Συζητώντας τα ευχάριστα νέα, μου είπε :
Γιαγιά μόνο να μη βρέξει και να μη με πιάσει καμιά ίωση την ημέρα που θα κάνω παρέλαση… 
_Μη σκέφτεσαι έτσι, την έλεγα, όλα θα πάνε μιά χαρά.
Συν της άλλης, η εγγονή μου είναι ψηλή και αδύνατη. Ρωτούσε λοιπόν τη μαμά της. 
__Μαμά πώς θα σηκώσω τη σημαία;
Μου φαίνεται λίγο βαριά, από την τελευταία πρόβα που κάναμε στο σχολείο. 
Η μαμά της, ευαίσθητη καθώς είναι στις Εθνικές εορτές, εξακολουθούν να γεμίζουν δάκρυα  ακόμη τα μάτια της, απάντησε. 
_Παιδί μου θα κρατάς τη σημαία με όλη σου την δύναμη, σαν να θέλει ο εχθρός να σου την πάρει από τα χέρια.
Αφήνουμε τη σημαία στα χέρια του εχθρού; 
_Όχι μαμά απάντησε η εγγονή μου.
_Έτσι παιδί μου, θα την κρατάς ψηλά και σταθερά!
Η Ελληνική σημαία παιδί μου, είναι το ιερότερο  σύμβολο του έθνους μας και περικλείει τις θυσίες των προγόνων μας, για να ζούμε εμείς ελεύθεροι σήμερα!
_Το γνωρίζω μαμά..
_Λοιπόν, θα την κρατάς και θα την υψώνεις  με όλη σου τη δύναμη! Σαν την  Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα!
_Ναι μαμά. Και φυσικά η εγγονή μου δεν την άφησε ούτε στιγμή να γύρει στο ελάχιστο. Τη σημαία που της δόθηκε να υψώσει στην παρέλαση της 25 ης Μαρτίου προς τιμή όλων των ηρώων που έπεσαν μαχόμενοι στα ματωμένα εδάφη μας!
Για την πίστη και την ελευθερία μιας χώρας υπερήφανης!
Της δικής μου πατρίδας που λέγεται Ελλάδα!
Καλή συνέχεια στις επερχόμενες γενιές.

 

 

 

photo Marcel_Elia / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This