ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

December 10, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Οργή Τσαβούσογλου

Βάφτηκε με σημαίες του PKK η Στοκχόλμη “Μην κοιτάτε ανάμεσα στα βουνά,είμαστε παντού”- Οργή Τσαβούσογλου

18 Jul, 2022

Η σημαία του PKK φέρεται να είχε προβληθεί στην πρόσοψη του Δημαρχείου της Στοκχόλμης, στο πλαίσιο δράσης της ακτιβιστικής ομάδας «Rojava Committees».

Ο δήμος της Στοκχόλμης έχει αναφέρει το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία περιελάμβανε επίσης μια προβολή των γραμμάτων “PKK” σε γιγαντιαία μορφή στο γήπεδο Avicii Arena.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου λέει ότι η προβολή δείχνει «πόσο χαλαροί είναι οι σουηδικοί νόμοι και αρχές στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας», αναφέρει το τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι TRT World.

«Η υπουργός Εξωτερικών Ανν Λίντε δεν εξέφρασε ποτέ την υποστήριξή της για το PKK και διαχωρίζεται σθεναρά από τη χειραγωγημένη ταινία και το PKK», έγραψε το υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωση στο ΤΤ.

 

Ένα άλλο κλιπ δείχνει πώς τα γράμματα PKK προβάλλονται σε γιγαντιαία μορφή στην πρόσοψη του Globe, Avicii Arena.

Ο δήμος της Στοκχόλμης αναφέρει στον ιστότοπό του ότι οι ενέργειες πρέπει να πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας πρός Τρίτη αλλά δεν έχει ακόμη αποδειχθεί ότι οι προβολές έχουν όντως πραγματοποιηθεί.

«Η έρευνα μπορεί να δείξει την αυθεντικότητα στις φωτογραφίες ή όχι», γράφει η πόλη της Στοκχόλμης, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει αναφέρει τις ύποπτες ενέργειες στην αστυνομία την Πέμπτη.

Σε δήλωσή του στο Σουηδικό ειδησεογραφικόπρακτορείο, το Υπουργείο Εξωτερικών γράφει ότι η υπουργός Εξωτερικών Αν Λίντε (S) παίρνει αποστάσεις από «τη χειραγωγημένη ταινία και το PKK».

«Μηνύματα και εικόνες που έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι έχουν παραποιηθεί έχουν διαδοθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υποδηλώνουν ότι η Σουηδία υποστηρίζει το PKK», αναφέρει στην ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών.

«Πρόκειται για μια εσκεμμένη και κακόβουλη εκστρατεία επιρροής με σαφή στόχο να αποτρέψει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ».

Οι προοπτικές για την Τουρκία να επιτρέψει στη Σουηδία στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ δεν φαίνεται να έχουν λάβει φως μετά τη συμμετοχή της χώρας στα βίντεο που κυκλοφόρησαν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου πιστεύει ότι οι ενέργειες δείχνουν πόσο αδύναμη είναι η σχέση μεταξύ σουηδικών νόμων και αρχών στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

– Η τρομοκρατική οργάνωση PKK βλάπτει όχι μόνο εμάς στην Τουρκία αλλά και τα εθνικά συμφέροντα της Σουηδίας. Συγκεκριμένα, κάνει τα πάντα για να εμποδίσει τη Σουηδία να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, δήλωσε την Παρασκευή ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο TRT World.

– Όταν ρωτήσαμε τις αρχές, αρχικά είπαν ότι δεν γνώριζαν για τέτοιες ενέργειες, αλλά σήμερα η σουηδική αστυνομία είπε ότι είχε συμβεί τέτοιο περιστατικό.


Υπενθυμίζεται
 οτι την Κυριακή, Τούρκοι εκπρόσωποι θα ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες για να εργαστούν για το θέμα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου.

Εξάλλου οι επιτροπές της Rojava δηλώνουν ότι «είναι ακτιβιστές στη Σουηδία» και αυτοχαρακτηρίζονται ως «δίκτυο αλληλεγγύης και ανταλλαγής με το επαναστατικό κίνημα σε όλο το Κουρδιστάν».

«Προβάλαμε τα μηνύματά μας για την υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης», έγραψε η ομάδα σε δελτίο τύπου, επικρίνοντας δριμύτα την αυταρχική διακυβέρνηση της Τουρκίας.

 

Rοjava είναι το όνομα της πρακτικά αυτόνομης περιοχής στην ανατολική και βόρεια Συρία που κυριαρχείται κυρίως από Κούρδους. Το κουρδικό κόμμα PYD και το ένοπλο παρακλάδι του YPG, που χαρακτηρίζονται και τα δύο τρομοκρατικά από την Τουρκία, αλλά είναι σημαντικοί παίκτες στην περιοχή και έχουν διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στον πόλεμο κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This