EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Σκηνές πολέμου στο Ορεμπρο

Σκηνές πολέμου στο Ορεμπρο

21 Apr, 2022

Η βία συνεχίστηκε και στο Örebro το βράδυ της Παρασκευής μετά από τις προηγούμενες ταραχές στο Rinkeby και στις πόλεις του Linköping και Norrköping. 
Ο φράχτης μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών πέφτει, πέτρες πέφτουν στην αστυνομία, αυτοκίνητα της αστυνομίας καίγονται αλλά και ένα περιπολικό κατασχέθηκε από τους διαδηλωτές όπου το κυκλοφόρησαν μέσα στην πόλη και στη συνέχεια το έβαλαν φωτιά, γράφει η τοπική ιστοσελίδα Nerikes Allehanda.
Η αστυνομία εξαπέλυσε προειδοποιητικούς πυροβολισμούς για να περιορίσει την εξέγερση. 
Από τις ταραχές έχουν τραυματιστεί εννέα αστυνομικοί, κανένας από αυτούς σοβαρά. Ωστόσο, ένας αστυνομικός πρέπει να δέχτηκε μια πέτρα στο κεφάλι.
Η αστυνομία προσπάθησε να απωθήσει τους ανθρώπους που χρησιμοποιούσαν αστυνομικά αυτοκίνητα και πυροβόλησε προειδοποιητικούς πυροβολισμούς εναντίον των διαδηλωτών προτού η αστυνομία αναγκαστεί να εκκενώσει ένα αστυνομικό όχημα, σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο P4 Örebro. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές παρέλαβαν το όχημα και το κυκλοφόρησαν μες στην πόλη.
– Οι διαδηλωτές κατέλαβαν το μίνι λεωφορείο της αστυνομίας και το οδήγησαν, λέει ο David Forsell στο P4 Örebro την ίδια στιγμή που η αστυνομία αποσύρθηκε από την σκηνή.

«Πρόκειται για μια σοβαρή κατάσταση την οποία κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να την αντιμετωπίσουμε», είπε η Diana Qudhaib, εκπρόσωπος της αστυνομίας, στο Σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων στις 7 μ.μ.

Magdalena Andersson:”Καταδικάζω την βία κατά των αστυνομικών”
Εξάλλου η πρωθυπουργός και ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook καταδικάζει την βία προς την αστυνομία αλλά και τονίζει την σημασία της δημοκρατίας και της ΕΛΕΥΘΕΡΊΑΣ ΈΚΦΡΑΣΗΣ
“Καταδικάζω έντονα τη βία που στρέφεται τώρα στην αστυνομία και στο ευρύ κοινό στο Örebro. Χθες και κατά τη διάρκεια της νύχτας είδαμε παρόμοιες σκηνές στο Linköping και στο Norrköping. Αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν ενώ εργάζονταν για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
 
Η αστυνομία έχει την πλήρη υποστήριξη από εμένα, την κυβέρνηση και ολόκληρη τη σουηδική κοινωνία. Οι υπεύθυνοι για τη βία πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. Σημειώνω ότι η αστυνομία έχει ήδη προβεί σε αρκετές συλλήψεις και υποθέτω ότι θα συνεχίσει να ενεργεί αποφασιστικά για την αποκατάσταση της τάξης.
 
Στη Σουηδία, μπορείτε να εκφράσετε τις απόψεις σας, νόστιμες και μη είναι μέρος της δημοκρατίας μας. Ό,τι κι αν σκέφτεστε, δεν πρέπει ποτέ να καταφεύγετε στη βία. Δεν θα το δεχτούμε ποτέ.
Όσοι καταφεύγουν στη βία είναι μια μικρή μειοψηφία που σαφώς βλάπτει τους συνανθρώπους τους και τις περιοχές τους. Η συντριπτική πλειοψηφία στις ευάλωτες περιοχές θέλει απλώς να ζήσει τη ζωή της με ειρήνη και ησυχία, όπως οι περισσότεροι από εμάς. Πολλοί γονείς ντρέπονται σήμερα.
Τέλος, για τον ακροδεξιό προβοκάτορα: είναι ακριβώς αυτό το είδος βίαιης αντίδρασης που θέλει να δει. Ο ίδιος ο σκοπός είναι να υποκινήσει τους ανθρώπους ο ένας εναντίον του άλλου. Είναι πραγματικός ζήλος να περπατάς πάνω σε αυτό το δόλωμα.
Η Σουηδία μπορεί καλύτερα”.

https://www.youtube.com/watch?v=vc9bX8oc9RU

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This