ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

May 26, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Σουηδία: Αύξηση στην εξαγωγή όπλων

Σουηδία: Αύξηση στην εξαγωγή όπλων

30 Mar, 2022

Η Σουηδία εξήγαγε πυρομαχικά αξίας λίγο πάνω από 20 δισεκατομμύρια SEK το 2021.Πρόκειται για αύξηση 20 τοις εκατό σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η Επιθεώρηση Στρατηγικών Προϊόντων, ISP, αναφέρει σε δελτίο τύπου ότι η αύξηση μπορεί σαφώς να συνδεθεί με την ανάπτυξη της πολιτικής ασφάλειας στον διεθνή κόσμο.

 

«Οι ευρωπαϊκές χώρες ειδικότερα, συμπεριλαμβανομένης της Σουηδίας, διαθέτουν μεγαλύτερα κονδύλια για προμήθεια εξοπλισμού από πριν», σχολιάζει ο Carl Johan Wieslander, Γενικός Διευθυντής του ISP.

 

Περισσότερο από το ένα τρίτο της αξίας των εξαγωγών το 2021 αποτελείται από την πώληση του αερομεταφερόμενου συστήματος ραντάρ Global Eye στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι άδειες εξαγωγής χορηγήθηκαν ήδη από το 2016 και οι εξαγωγές πλέον συνίστανται σε διαδοχικές παραδόσεις εξοπλισμού που είχε παραδοθεί προηγουμένως.

 

Άλλες συμφωνίες που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τα στατιστικά είναι η πώληση του Jas Gripen στη Βραζιλία και η συνεργασία με τις ΗΠΑ σε ένα νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

 

Επιπλέον, μεγάλος αριθμός παραδόσεων συστημάτων μάχης εδάφους και συστημάτων ραντάρ και διοίκησης έχει πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ και σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, γράφει ο ISP στο δελτίο τύπου.

 

Ωστόσο η Svenska Freds επικρίνει το γεγονός ότι οι σουηδικές εξαγωγές πυρομαχικών πηγαίνουν σε χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο και σε ένοπλες συγκρούσεις. Η οργάνωση επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία είναι μία από τις αντιμαχόμενες χώρες στον πόλεμο της Υεμένης.

 

“Η Ουκρανία δεν είναι η μόνη χώρα σε ένοπλες συγκρούσεις στην οποία η Σουηδία εξάγει όπλα. Το ότι η Σουηδία εξάγει πυρομαχικά σε χώρες σε ένοπλες συγκρούσεις είναι μάλλον ο κανόνας”, λέει η Linda Åkerström, υπεύθυνη για θέματα αφοπλισμού στη Svenska Freds σε δελτίο τύπου.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα