ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

December 10, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
δολοφονίες γυναικών

Σουηδία:Οι δολοφονίες γυναικών αυξάνονται – παρά τη μεγάλη επένδυση της κυβέρνησης

4 Jul, 2022

Πριν από ένα χρόνο, η κυβέρνηση ανέλαβε δράση κατά της θανατηφόρας βίας των ανδρών κατά των γυναικών με ένα πρόγραμμα δράσης 40 σημείων.

Έκτοτε, έχουν διαπραχθεί 19 ύποπτοι φόνοι γυναικών και μέχρι στιγμής φέτος σχεδόν όσοι κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους 2021, δείχνει μια έρευνα που έχει κάνει το SVT.

– Φέτος ξεκίνησε πολύ άσχημα, λέει ο αρμόδιος υπουργός Morgan Johansson στο SVT.

Το 2021 ήταν η χρονιά που η θανατηφόρα βία των ανδρών κατά των γυναικών κατέληξε στην ατζέντα των πολιτικών. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση παρουσίασε ένα πρόγραμμα δράσης με, μεταξύ άλλων, αυξημένες ποινές, προληπτικά μέτρα και αυξημένη υποστήριξη στις γυναίκες. Στην αλλαγή του έτους, το πακέτο επεκτάθηκε σε 99 σημεία.

-Δεν βλέπουμε ότι αυτές οι πολιτικές πρωτοβουλίες οδηγούν στη διάσωση ζωών γυναικών και παιδιών, λέει η Olga Persson, πρόεδρος της εθνικής οργάνωσης των γυναικών Unizon.

Παρά τις προσπάθειες, το αποτέλεσμα φέτος μέχρι στιγμής φαίνεται ζοφερό. Διερευνώνται 12 υποθέσεις ύποπτων δολοφονιών γυναικών – κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους 2021 υπήρξαν 14.

– Ως εκ τούτου, είναι ακόμη πιο σημαντικό να τεθούν σε εφαρμογή όλα τα μέτρα που προετοιμάζουμε και προωθούμε, λέει ο υπουργός Δικαιοσύνης Morgan Johansson.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Unison, εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη υποστήριξης στους δήμους ώστε οι γυναίκες να μπορούν να καταγγέλλουν τον δράστη τους.

– Αν δεν συμβεί τίποτα στον ύποπτο δράστη, δημιουργείται η αίσθηση ότι δεν πιστεύουν και ότι δεν μπορούν να πάρουν οι γυναίκες προστασία. Στους δήμους λείπει η προστασία των γυναικών και των παιδιών. Τόσο επειγόντως όσο και μακροπρόθεσμα, λέει η Olga Persson.

Πριν από λίγες εβδομάδες, η ετυμηγορία έπεσε σε μία από τις 19 περιπτώσεις που έχουν σημειωθεί από τότε που παρουσιάστηκε το πρόγραμμα δράσης της κυβέρνησης. Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την ετυμηγορία:

Ξύπνησε με ένα αίσθημα απελπισίας. Πήγε στην κουζίνα και πήρε ένα μαχαίρι. Ίσως και μια πετσέτα κουζίνας. Όταν επέστρεψε στην κρεβατοκάμαρα, εκείνη ήταν ξαπλωμένη στο πλάι του κρεβατιού. Νομίζει ότι της κρατούσε το στόμα. Νομίζει ότι τον έσκισε στο χέρι. Τότε όλα έγιναν μαύρα. Την μαχαίρωσε με το μαχαίρι, δεν θυμάμαι πόσο, αλλά είδε ότι τραυματίστηκε. Όταν έφυγε, ήταν αιμόφυρτος. Πήγε και αγόρασε τσιγάρα και Coca-Cola, μετά κάλεσε την αστυνομία και δήλωσε ένοχος ».

Ο άνδρας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο της συντρόφου του που ήταν έγκυος στο κοινό τους παιδί. Η ετυμηγορία δεν έχει ακόμη αποκτήσει νομική ισχύ και μπορεί ακόμη να ασκηθεί έφεση.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This