ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 25, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Σουηδία:Πιστοποιητικό εμβολιασμού από 1η Δεκεμβρίου – Μέτρα για μέγιστο αριθμό συνάθροισης

19 Nov, 2021

Η Σουηδική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας θέλει να εισαγάγει πιστοποιητικό εμβολιασμού για δημόσιες συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις με περισσότερα από 100 άτομα σε εσωτερικούς χώρους.

Η αρχή έχει υποβάλει αίτημα στην κυβέρνηση και η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει με την πρόταση, εξηγεί η υπουργός Πολιτισμού Amanda Lind σε συνέντευξη Τύπου.

Πολλοί άνθρωποι συγκεντρώνονται συχνά σε δημόσιες συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις, όπως αθλητικές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές και θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες. Έτσι θα ισχύσουν απαραίτητα μέτρα κατά της εξάπλωσης της μόλυνσης.

– Ρυθμίζοντας τις συγκεντρώσεις με πιστοποιητικά εμβολιασμού ή περιορισμούς συμμετοχής, μειώνεται ο κίνδυνος αυξημένης εξάπλωσης της λοίμωξης και συνεπώς ο κίνδυνος αυξημένου φόρτου σε ένα ήδη καταπονημένο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, λέει η Karin Tegmark Wisell.

Η απόφαση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την 1η Δεκεμβρίου.

– Η δυνατότητα χρήσης πιστοποιητικών εμβολιασμού είναι κάτι που η κυβέρνηση έχει προετοιμάσει εδώ και πολύ καιρό. Με έχετε ακούσει στο παρελθόν να μιλάω για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ως «σχέδιο Β». Τώρα αυτή είναι η κατάσταση εδώ, λέει η Amanda Lind.

Δεν θα υπάρχει απαίτηση για πιστοποιητικό εμβολιασμού,εάν όμως οι διοργανωτές δεν το χρησιμοποιήσουν, ισχύουν τότε ορισμένοι περιορισμοί για την εκδήλωση.

– Οι περιορισμοί που διαφορετικά θα ίσχυαν σε μια δραστηριότητα χαλαρώνουν εάν ο διοργανωτής μπορεί να εγγυηθεί ότι οι συμμετέχοντες είναι εμβολιασμένοι, λέει η Amanda Lind.

Όσοι δεν χρησιμοποιούν το πιστοποιητικό, ωστόσο, θα πρέπει να κάνουν χρήση ορισμένων περιορισμών.

Για να μειώσει τον κίνδυνο εξάπλωσης της λοίμωξης, το FHM θα εκδώσει επίσης κανονισμούς για δημόσιες συγκεντρώσεις και δημόσιες εκδηλώσεις με περισσότερα από 100 άτομα όπου δεν χρησιμοποιούν πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Αυτό περιλαμβάνει, για παράδειγμα, τη θέσπιση κανόνων σχετικά με τον μέγιστο αριθμό ατόμων ανά τετραγωνικό μέτρο και τις απαιτήσεις για την απόσταση μεταξύ των μερών.

Η αυξανόμενη εξάπλωση της μόλυνσης στην Ευρώπη είναι ο λόγος για τον οποίο το FHM θέλει τώρα να εισαγάγει πιστοποιητικά εμβολιασμού.

– Πιστεύουμε ότι αντιμετωπίζουμε επίσης μια αυξημένη εξάπλωση της μόλυνσης και αυτό πρέπει να περιμένουμε, λέει η διευθύνουσα σύμβουλος της FHM, Karin Tegmark Wisell.

– Το εμβόλιο προστατεύει. Εάν δεν έχετε εμβολιαστεί ακόμα, κάντε το τώρα. Εσείς που είστε 65 ετών και άνω που σας έχει συσταθεί μια τρίτη δόση, σταθείτε στην ουρά και να φροντίσετε να λάβετε τη δόση αναπλήρωσης, συνεχίζει.

Πώς θα ενεργήσετε μέχρι την πρώτη Δεκεμβρίου;

– Ήδη τώρα έχουμε μια γενική συμβουλή που απευθύνεται σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί σχετικά με την τήρηση αποστάσεων και εξακολουθεί να ισχύει, λέει η Karin Tegmark Wisell.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.