ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

December 10, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Πληθωρισμός

Σουηδία: Πληθωρισμός

4 Jul, 2022

Παραμένει σε υψηλά επίπεδα ο δείκτης πληθωρισμού της Σουηδίας- 7,2% υψηλότερο από το 91′

Ο σουηδικός πληθωρισμός είναι τώρα 7,2 τοις εκατό και, επομένως, στο υψηλότερο επίπεδο από το 1991. Είναι πάνω απ’ όλα οι τιμές των τροφίμων που συνέβαλαν στον πληθωρισμό τον Μάιο. Αυτό δείχνουν τα νέα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Σουηδίας που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.

Όπως σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου, ο πληθωρισμός στη Σουηδία βρίσκεται σε υψηλό ρεκόρ. Τον Μάιο, οι αυξήσεις των τιμών μετρήθηκαν σε 7,2 τοις εκατό σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, μετρημένες στο CPIF (δείκτης τιμών καταναλωτή με σταθερά επιτόκια), που είναι το υψηλότερο επίπεδο από το 1991. Μεταξύ Απριλίου και Μαΐου 2022, η αύξηση ήταν 1 τοις εκατό.

Ειδικότερα, οι ακριβότερες τιμές των τροφίμων κυρίως για το κρέας, το τυρί, το γάλα και τα αυγά οδήγησαν τον πληθωρισμό τον Μάιο. Συνολικά, οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν έως και εννέα τοις εκατό μεταξύ Μαΐου 2022 και Μαΐου 2021.

Στην αντίπερα όχθη η Δανία, ο πληθωρισμός είναι υψηλότερος από σχεδόν 40 χρόνια, όταν μετρήθηκε στο 7,4 τοις εκατό τον Μάιο.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This