EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Σοφία Μητράκη

Σοφία Μητράκη: Μια λαμπρή παρουσία

5 Mar, 2022

Η Σοφία Μητράκη είναι μια πολύ διακριτική παρουσία, που επιλέγει να ακουστεί με το ταλέντο και το έργο της. Και γι’ αυτό τον λόγο, αν και διακριτική, είναι και μια παρουσία λαμπρή και δυνατή. Γιατί το έργο της μιλάει κατ’ ευθείαν στις καρδιές του κοινού. Μιλά για πράγματα που απασχολούν όλους μας, μιλά για την ελευθερία, για την ανάγκη της έκφρασης, για την αναζήτηση του ανοιχτού, του ελεύθερου, αυτού που κοιτάζει κατάματα το σκοτεινό και το μελετά, το παρατηρεί και το προσπερνά.

Ευρώπη, Άπω Ανατολή… η Σοφία Μητράκη διατηρεί μια παραδοσιακή τεχνική εικαστικής έκφρασης και με αυτήν χαράζει με ομορφιά και νόημα, τις εικόνες της σύγχρονης ελληνικής εικαστικής τέχνης. Η πυρογραφία είναι μια τεχνική που εκφράστηκε κυρίως τον 19ο αιώνα, και γι’ αυτό σήμερα αποτελεί επίτευγμα να συνεχίζεις σε αυτό τον δρόμο, όχι μόνο για την ιστορική του αξία, όσο και για την δυσκολία.

Η ίδια η Σοφία Μητράκη δηλώνει σχετικά: «Πρόκειται για μια δύσκολη και επίπονη τεχνική, μια τεχνική που δεν συγχωρεί τα λάθη και που στο παρελθόν μ’ αυτή την τεχνική φιλοτεχνήθηκαν καλλιτεχνικά αριστουργήματα. Λόγω της ιδιαιτερότητας αυτής της τεχνικής, ένα ζωγραφικό αποτέλεσμα υπολογίσιμης καλλιτεχνικής αξίας γίνεται ακόμα σπουδαιότερο».

Τα έργα της που επιλέξαμε για αυτό το άρθρο, είναι τα πιο επίκαιρα, τα πιο ικανά να εκφράσουν την σημερινή πραγματικότητα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.

Βλέπουμε το φως να συνυπάρχει με την σκιά – όχι πια να την μάχεται, αλλά να συνυπάρχει, σαν μια παγιωμένη κατάσταση. Βλέπουμε την στασιμότητα να συνυπάρχει με την ζωή. Και τέλος, την ζωή  να συνυπάρχει με τον θάνατο. Και αυτή είναι η φράση – κλειδί: η διφορούμενη αυτή κατάσταση της σκιάς και του φωτός, πλέον συνυπάρχουν και δεν πασχίζουν να νικήσουν η μία την άλλη. Τα έργα, επομένως, της Σοφίας Μητράκη είναι μια καταγραφή γεγονότων, δοσμένων με έναν αισθητικά προσεγμένο και άρτιο τρόπο.

Σοφία Μητράκη 1

Συντακτική Ομάδα

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This