EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

14 Mar, 2024

Σκύψε την ώρα που σωπαίνουν γύρω σου. Ενώ ηχούν. Δίχως είσοδο δίχως εσένα δίχως έξοδο. Σκύψε ανίσκιωτα στους ήχους που δεν τους ακούς και εξακολουθούν. Άρρηκτα γρήγορα αμέσως – σαν θύμηση!

Σκύψε από δύναμη!

Σπίρτα τα φώτα τα αναμμένα, θα σβήσουν. Οι φωνές κεριά που δεν θα ανάψουν ούτε κόλαση ούτε παράδεισο, μια ατέλεια που ολοένα δυναμώνει.

Φύσα τραγούδι αέρα να σκιάζονται λωρίδες δρόμοι όπως σκοτώνουν σε γυριστά μπατζάκια μπουσουλώντας σε ώρα ντεκολτέ του πόνου πάνω στη γύμνια – του ποτέ.

Ούτε γωνίες ούτε ευθείες ούτε τετράγωνα ούτε τετραγωνικά, σκύψε όπως ξεχνιέσαι σκέψη!

Στους εφιάλτες σαν όνειρο. Σε ξαπλωμένες άκαιρες αναπνοές σε μια γυαλάδα από αρώματα που δεν θα έχεις.

Σε αντανακλούν και σε βυθίζουν, στο βύθισμα σου σκύψε καθώς ένα ταβάνι ως τα πατώματα ψηλά θα μένει εάν στα χαμηλά ρίχνεις και σέρνεσαι γυρεύοντας και γείρε.

Σκύψε όπως σκίζουνε κραυγές που δεν θα ακούσεις. .

Σκύψε από δύναμη!

Τι όμορφα σβαρνούν όταν κοιτάς… εμένα…

Τώρα κοιτάς σκυφτά…

Ακούω τι σκέφτεσαι!

Παράθυρο κλειστό που άφησες να βγαίνει σε έναν κήπο. Από τις γρίλιες να κοιτούν με ζήλο  μωσαϊκά ακρότητας που στα περπάτησα, ξυπόλητές μου αγκαλιές και μερικές μου ώχρες. Άχρονες σαν τον αιώνα ώρες απομένουν.

Σκύψε στην ενοχή!

Στον κόσμο σου βαθιά και παρά μέσα, μέσα σου.

Ορθά στη δύναμη και όμοια, προχώρα.

 

Μην μου λυγίζεις που είμαι αστραπή σαν θύμηση αν γδέρνω συγχρόνως και αμετάβλητα κάθε αρχή κατά και κάθε που δεν συγχωρώ υπέρ.

 

Μήτε σκαμνί δεν έμεινε να δικάσει.

Μήτε λιπόθυμη απρόοπτη ανάμνηση δεν έμεινε. Μήτε εγώ μήτε εσύ μήτε κανείς που θα σκοτώσει μια σύγχυση Βαστίλης που να έχει σημασία.

Μοίρα.

Περιπλανει  με μάτια ανοιχτά κύκλους από τυφλόμυγα με υποκλίσεις αδυνάμων.

 

Σκύψε για να σκεφτείς. Μα ούτε να σκεφτείς για να λυγίσεις.

 

Με τα βρεγματικά να τρέχουν μνήμες έως τα δάχτυλα που τα κρατούν – με στόμα που δεν μιλά σαν στιγμή που δεν την πρόλαβες..

Σκύψε περήφανα σε λυγμό πνιχτό κρυμμένο, σε μια λέξη που θυμίζει.

Είναι τα μέτωπα το μάτι που φιλάς  όταν σε διώχνουν και τα λόγια όταν σε κρατούν είναι η έννοια, σαν το ναρκωτικό που δεν θα πιείς για να μισέψεις…

Στη δύναμη.

Εκεί που ζουν τη θύμηση. Είμαι.

Είμαι παντού, γιατί είμαι ζωή και θάνατος μαζί, σαν θύμηση.

 

 

 

photo 51581 / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This