ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 22, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ”ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ” ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ

26 Aug, 2021

Photos: Μητσοτάκης/Τσίπρας

Σήμερα με έπιασε το… μαζοχιστικό μου. Ήθελα να εκνευριστώ.
Κι έτσι παρακολούθησα λίγο σόου βουλής. Με όλες τις μαριονέτες παρούσες, να δίνει η κάθε μια τη δική της παράσταση. Τον θεσμό όπως τον ορίζει το σύνταγμα, τον σέβομαι και τον τιμώ. Κι έχω αγωνιστεί γι’ αυτόν. Όπως όμως, τον έχουν αυτοί οι σαλταδόροι μετατρέψει, τον φτύνω και τον απαξιώ. Να είναι καλά ο καφές που είχα κι έπινα. Κι έπαιρνε αυτός, όλο το βάρος της οργής μου. Έκλεισα την τηλεόραση και σηκώθηκα από εκεί, μόλις ανέβηκε στο βήμα ο Βαρουφάκης. Διότι όσο κι αν είσαι έτοιμος να φας στη μάπα τις μακακίες του αιώνα. Κάπου σηκώνεις λευκό πανί και παραδίνεσαι Γιατί το κόκκινο του θυμού, σου ψεκάζει το κρανίο. Το πόσο είναι εκτός τόπου και χρόνου ο φελλός αυτός, εγώ πως να το περιγράψω; Που και οι λέξεις μουρλαίνουν, στη περιγραφή του ατόμου. Ήταν μια κλασική επιθεωρησιακή παράσταση, Που θα τη ζήλευε και ο κορυφαίος Τσιφόρος. Μια παράσταση με μπόλικη επικοινωνιακή διαχείριση. Όπου το κάθε κοκόρι έδινε το προσωπικό του στίγμα. Με τις κοτούλες από κάτω, να χειροκροτούν. Μη και το ”απουσιολόγιο” του ενός κόκορα, ή του άλλου, καταγράψει αποχή από τη ζητωκραυγή. Για τις κραυγές όμως των πυροπαθών, τάφος. Μούγκα από όλους. Εκτός από τον Βελόπουλο που όρθωσε ανάστημα και θέσεις ουσίας. Για να είμαι δίκαιος και ακριβής. Άγγιξε τολμηρά τον πυρήνα του θέματος Και είπε φωναχτά, το γιατί τελικά κάηκε όλη η Ελλάδα με αυτόν τον απάνθρωπο τρόπο.. Και πως αντί τις θαλάσσιες γεωτρήσεις, για φυσικό αέριο που είναι ανώδυνο και οικολογικό, αυτοί έκαψαν και εξακολουθούν να καίνε την Ελλάδα, για να φυτέψουν ανεμογεννήτριες Κάτι που έμμεσα το παραδέχτηκε και ο πρωθυπουργός, που είπε πως από τις ενάλιες εγκαταστάσεις Αιολικών Πάρκων πιο συμφέρουσες είναι οι επίγειες. Και πως η χώρα αναγκαστικά πια θα προχωρήσει στην εγκατάστασή τους, για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες της σε ενέργεια. Όσοι είχατε την υπομονή, (βίτσιο το θεωρώ,) να τους ακούσετε, όπως εγώ, σίγουρα λάβατε την απάντηση στο γιατί κάηκε η Ελλάδα. Απάντηση ”μελωδικά” ντυμένη, με κροκοδείλια δάκρυα και ”συγνώμες” του αέρα. Για να μην πω του πρωκτού. Ένα ”δακρύβρεχτο” σόου, που μόνο οργή παρήγαγε και θυμό. Από όλα αυτά τα ρεμάλια που τα τρέφει με χρυσάφι ο Ελληνικός λαός.. Για να τον υπονομεύουν και να του καίνε την πατρίδα του.

Είδα λοιπόν, έτσι από βίτσιο, σήμερα, την βουλή. Σε μια ”παράσταση” που έδινε η εθνική μας γραφικότητα. Μια ”παράσταση”, που είχε για μια φορά ακόμα, την τιμητική του, το αίσχος και η προδοσία… Ελλάδα κρίμα. Σε δολοφονούν. Και συ με σταυρωμένα τα χέρια, τους παρακολουθείς, βουβή κι απελπισμένη..

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Η δωρεά

Η δωρεά

Το «ιντερσίτι» των έντεκα και σαράντα πέντε το βράδυ, από Θεσσαλονίκη, είναι έτοιμο για αναχώρηση. Ο Στέφεν έχει τακτοποιήσει τις αποσκευές κι έχει βολευτεί στο κάθισμα. Η πάλη μέσα του έχει καταλαγιάσει. Το ταξίδι του άλλωστε στην Καλιφόρνια πήγε αρκετά καλά. Η σύνδεση με το μητροπολιτικό πανεπιστήμιο ήταν εποικοδομητική.

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Είκοσι πέντε μέλη του Κογκρέσου ζητούν από τις ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, να εξηγήσουν γιατί ενέκριναν τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών χωρίς να συμβουλευτούν μια ομάδα ειδικών συμβούλων.

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι  θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν μέτρα που απαιτούν οι μη εμβολιασμένοι να ζουν προσωρινά σε «καθορισμένες εγκαταστάσεις ή τοποθεσίες» για την άρνηση του εμβολίου για τον COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Οι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένων των διαβατήριων για τον COVID-19, των εντολών για μάσκα και της εργασίας από το σπίτι θα καταργηθούν στην Αγγλία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Ο γερουσιαστής Joe Manchin (D-W.Va.) και η γερουσιαστής Kyrsten Sinema (D-Ariz.) ενώθηκαν με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές στις 19 Ιανουαρίου για να καταψηφίσουν μια προσπάθεια που κατέβαλλαν οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία να αλλάξουν τους κανόνες της Γερουσίας των ΗΠΑ προκειμένου να περάσουν μια μεγάλη αλλαγή στον εκλογικό νόμο, που ήταν κορυφαία προτεραιότητα για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.