EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΖΩΗ!

ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΖΩΗ! 

8 Mar, 2024

Σήμερα, προσπαθήστε να δώσετε χώρο στη μέρα σας και να σκεφτείτε εσάς…

“Πόσες γυναίκες τόλμησαν άραγε στη ζωή τους να κάνουν όσα η ψυχή και η καρδιά τους ήθελε; Σε πόσες γυναίκες δεν πήγε η ζωή τους χαμένη γιατί δεν άκουσαν μέσα τους αυτή τη φωνή που τους έλεγε «Τόλμα»;

Πόσες έχουν εξομολογηθεί στον εαυτό μας όσα δε ρισκάρισαν να ζήσουν; Πόσες γυναίκες δε κρύβουν βαθιά τους ένα τρομοκρατημένο παιδί, φουντωμένες ανεκπλήρωτες λαχτάρες, πυρπολημένα όνειρα;

Πόσες οι αξιαγάπητα άτολμες και πόσες οι τολμηρές; Αν πάλι παραδεχτούμε ότι είναι αδύναμοι χαρακτήρες αυτές που δεν ρισκάρισαν τότε δεν θα γνωρίζουμε καλά ότι πολλές φορές δεν ρισκάρουν οι ευαίσθητες, οι μεγαλόψυχες, οι χαμηλών τόνων γυναίκες, αυτές που πάντα έβαζαν τελευταίο τον εαυτό τους σε κάθε μεγάλη απόφαση.

Πόσες γυναίκες απελπισμένα δεν έχουν παλέψει με φοβίες, χίμαιρες, καταστάσεις κεκλεισμένων των θυρών, εκμεταλλευτές ψυχής και μεγάλωσαν «συνθηκολογώντας»; Και πόσοι τραγικοί φιλόδοξοι δεν εκμεταλλεύτηκαν αυτή τη δειλία πυρπολώντας τες. Υπάρχουν γυναίκες που μένουν συνεπείς με τις δικές τους αντιλήψεις για τη ζωή μπρος σε ζωτικά θέματα, γι’ αυτό δεν ντρέπονται να παραδεχτούν την τρυφερή και ανθρώπινη ατολμία τους και να δείχνουν δίχως εγωισμό τα σημάδια που άφησε πάνω τους η λάσπη που κυλίστηκαν τα όνειρά τους και η ψυχή τους.

Υπάρχουν γυναίκες σκλαβωμένες σε κοινωνικά περιβάλλοντα σε δραματικές οικογενειακές καταστάσεις, σηκώνοντας σ’ όλη τους τη ζωή όλο το φορτίο του πόνου και της αδικίας. Η στέρηση της αληθινής ζωής γι’ αυτές είναι μια δίψα που δεν θα σβήσει ποτέ ως την τελευταία τους πνοή, γιατί μεγαλώνουν μαζί με τον φόβο και την ατολμία τους, μαζί με την καλή τους καρδιά και τις ευαισθησίες τους.

Κι αυτός ο φόβος ζει βαθιά μες τις φλέβες τους, και τις ρίζες του εγκεφάλου τους και τους εξουσιάζει τις πράξεις, τα όνειρα, τα λόγια που θα ήθελαν να πουν για να ξαλαφρώσουν.

Πόσες γυναίκες δε κάνανε συμβιβασμούς ζωής και όχι αυτό που θα θέλανε να ζήσουνε γιατί θέλανε να υπάρχουν για τους άλλους προσπερνώντας τα «θέλω» τους.

Πόσες από μας δεν πυρπολήσαμε όνειρα μέσα σε υποκριτικές πλάνες και ψυχής άμυνες απέναντι σε συντηρητισμούς κοινωνικούς… 
Πόσες γυναίκες τόλμησαν να καθαγιάσουν μιαν αγάπη που ήρθε αργά κρατώντας την σαν άγιο δισκοπότηρο, σαν ένα κομμάτι αιωνιότητας;…

Πόσες από τόλμησαν να κλείσουν τη πόρτα στη τελματωμένη και βολεμένη μας ζωή για να ακολουθήσουμε τη φωνή της καρδιάς να τους λέει : «χρωστάς αγάπη και για σένα». 
Εγώ κάτι τέτοιες γυναίκες τις πονώ και τις αγαπώ.

 https://www.youtube.com/watch?v=fd0ZnO7Zb2s   

 

 

 

photo Aurel_Cham / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This