EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Κατάστημα Κράτησης Γυναικών

Ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θήβας

7 May, 2022

Στην επίσκεψη συμμετείχαν η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού καθώς και Ολυμπιονίκες και πρωταθλήτριες που έχουν δοξάσει τα ελληνικά χρώματα

 

Μία ιδιαίτερη ημέρα ήταν η σημερινή για τις κρατούμενες στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θήβας. Ολυμπιονίκες και πρωταθλήτριες που έχουν δοξάσει τα ελληνικά χρώματα, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνο Παπαθανασίου, και τη βουλευτή των Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, με αφορμή τη γιορτή της μητέρας επισκέφτηκαν το Κατάστημα Κράτησης και μοίρασαν δώρα, μπάλες βόλεϊ και συμμετείχαν στο παιχνίδι με τις κρατούμενες.

«Είναι μεγάλη η χαρά που βρίσκομαι σήμερα στις γυναικείες φυλακές της Θήβας, προκειμένου να γιορτάσουμε μαζί με τις κρατούμενες και τις Ολυμπιονίκες μας, τη γιορτή της μητέρας, που γιορτάζεται επίσημα την Κυριακή. Ήθελα να ακούσω και να δω αυτή την όμορφη εκδήλωση, η οποία δείχνει το ανθρώπινο, αξιοπρεπές πρόσωπο που πρέπει να έχουν οι σύγχρονες φυλακές. Χαιρετίζω αυτή την πρωτοβουλία και θα είμαστε δίπλα σαν πολιτεία να στηρίξουμε κάθε τέτοια ενέργεια, στο όνομα της αξιοπρεπούς διαβίωσης των γυναικών κρατουμένων, καθώς και εμπράκτως να φανεί ότι οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες είναι μαζί σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, που πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Παπαθανασίου.

Η βουλευτής των Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, επισκέφτηκε την πτέρυγα με τις μητέρες – κρατούμενες και έδωσε παιχνίδια και γλυκά στα παιδιά και τις μητέρες. «Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας ήρθαμε στις γυναικείες φυλακές της Θήβας και μοιράσαμε δώρα στα παιδιά και στις μητέρες που βρίσκονται εδώ. Μαζί με τον Γενικό Γραμματέα, ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα τους ώστε να δούμε που μπορούμε να βοηθήσουμε», δήλωσε η κ. Μονογυιού.

Στη δράση συμμετείχαν οι Ολυμπιονίκες Όλγα Βασδέκη, Χρύσα Μπισκιτζή, οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες Μαρία Χριστοφορίδη και Μαρία Καρπαθάκη, η παλαιά διεθνής αθλήτρια του βόλεϊ Σοφία Ιορδανίδου, η αθλήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ Ασημίνα Νικολογιάννη, ο β΄ προπονητής της Εθνικής γυναικών Νίκος Μπουτσορής και η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Νεκταρία Κωνσταντίνου, ενώ τη δράση συντόνισε η δημοσιογράφος Σπυριδούλα Σπανέα.

«Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη και την ικανότητα να ενώνει τους ανθρώπους. Ήταν μία ευχάριστη στιγμή και για εμάς και για τις κρατούμενες, οι οποίες ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι όσο και εμείς», τόνισε η Όλγα Βασδέκη. Η Χρύσα Μπισκιτζή συμπλήρωσε: «Με την επίσκεψη αυτή, μεταξύ άλλων, θελήσαμε να στείλουμε το μήνυμα ότι η κοινωνία θα πρέπει να δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπό της, να στηρίζει αυτούς που έχουν κάνει λάθη και να βοηθάει στην επανένταξη τους. Ο αθλητισμός μέσα από τις αξίες που πρεσβεύει μπορεί να βοηθήσει».

Πρωταθλήτριες και κρατούμενες σχημάτισαν δύο ομάδες και με διαιτητή τον προπονητή της Εθνικής Ομάδας, Νίκο Μπουτσορή, έπαιξαν βόλεϊ και διεκδίκησαν με πάθος τη νίκη. «Ήταν για όλους μας μία μοναδική εμπειρία. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν στη δράση και να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που στελεχώνουν το Γραφείο Πρωθυπουργού, οι οποίοι μόλις ενημερώθηκαν από το ρεπορτάζ της κ. Σπανέα για το αίτημα των κρατουμένων για μπάλες βόλεϊ, αμέσως ανταποκρίθηκαν. Η χαρά που πήραν οι κρατούμενες δεν περιγράφεται», υπογράμμισε η παγκόσμια πρωταθλήτρια της άρσης βαρών, Μαρία Χριστοφορίδη.

Με τη λήξη της εκδήλωσης, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής επισκέφθηκε και το Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων, στο οποίο ενημερώθηκε για τα προγράμματα απεξάρτησης, την διαδικασία και την πορεία των κρατουμένων σε αυτά από την Διεύθυνση του Καταστήματος.

06052022ggapeleonas001

06052022ggapeleonas002

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This