ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 26, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Στρατηγική συμφωνία μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών, Αυστραλίας, και Μεγάλης Βρετανίας

Στρατηγική συμφωνία μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών, Αυστραλίας, και Μεγάλης Βρετανίας

16 Sep, 2021

Η αυξανόμενη επιρροή της Κίνας  σε Ινδικό και Ειρηνικό ωκεανό οδήγησε στη δημιουργία αυτής της μεγάλης στρατηγικής συμφωνίας, με το όνομα AUKUS. Ο Πρόεδρος Biden ήταν αυτός, που οργάνωσε την τηλεδιάσκεψη,  με τους πρωθυπουργούς της Αυστραλίας και της Μεγάλης Βρετανίας. 

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison δήλωσε “Η  πρώτη σημαντική πρωτοβουλία του νέου συμφώνου, που φέρει την ονομασία AUKUS, θα είναι η παράδοση ενός στόλου πυρηνοκίνητων υποβρυχίων στην Αυστραλία”.

Αυτή η ανακοίνωση, η οποία φέρει της ΗΠΑ να μοιράζονται μία σημαντική τεχνολογία με την Αυστραλία,  την πρώτη χώρα με την οποία μοιράζονται πυρηνικά μυστικά πέρα από το Ηνωμένο Βασίλειο,  θα βάλει σε μεγάλο κίνδυνο τη συμφωνία μεταξύ Αυστραλίας και Γαλλίας για την παράδοση  συμβατικών υποβρυχίων,  από τη Γαλλία η οποία υπογράφηκε το 2016.  ο πρόεδρος Μacron, προσωπικά, έχει εγγυηθεί για την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Πρόεδρος μπάντερ απέναντι στους Γάλλους.  Όπως είπε “ η Γαλλία αποτελεί βασικό εταίρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής”.

Από τη μεριά του ο  ο πρωθυπουργός Boris Johnson δήλωσε ότι “  αυτή η συμφωνία μεταξύ Βρετανίας, Αυστραλίας και Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, θα συσφίξει ακόμα στενότερα τις σχέσεις των τριών χωρών, γεγονός που αντικατοπτρίζει το επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ μας και το βάθος της φιλίας μας”

Η Πρεσβεία της Κίνας στην Ουάσιγκτον εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι πρέπει οι χώρες να αποτινάξουν την ψυχροπολεμική τους νοοτροπία και την ιδεολογική τους προκατάληψη. 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.