EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
συγγραφέας και λογοτεχνία

Συγγραφέας και λογοτεχνία

19 Apr, 2022

Ασφαλώς όταν γράφεις πεζογραφία ή ποίηση άμεσα “παίρνεις” τον τίτλο του Συγγραφέα.
Συγγραφέας μια λέξη βαριά σε νοήματα που προκαλεί δέος και σεβασμό προς τους Μεγάλους μας Δημιουργούς της Λογοτεχνίας. Ο σκοπός του Συγγραφέα πρέπει να συνάγει με την εμπνευσμένη τέχνη, τον πνευματικό του πλούτο και μέσω της συγγραφής του να προσφέρει αξίες και αρετές στο κοινωνικό σύνολο. Δυστυχώς σήμερα η ετικέτα του Συγγραφέα “φοριέται” πολύ εύκολα …και έχει ξεφύγει από την σκοπό της συγγραφής.
Τι γίνεται σήμερα….? Λείπει παντελώς το καλό βιβλίο και αυτά που υπάρχουν παραμένουν στα αζήτητα ράφια των βιβλιοπωλείων ή στοιβαγμένα σε κάποιες γωνιές σπιτιών. Όσο για τις εκδηλώσεις παρουσιάσεων βιβλίων…? Βαρύγδουπες κορώνες, ύμνοι από κάθε λογής ντελάληδων επιχρυσώνοντας το περιτύλιγμα τους. 
 
Αλήθεια πόσες φορές διαβάσαμε για κλοπές πνευματικών δικαιωμάτων καταξιωμένων συγγραφέων – από τους ειδικούς του είδους ή άλλα δόλια τεχνάσματα προς τέρψιν και οικειοποίηση των κλαπέντων πονημάτων..? 
Πόσες φορές χρησιμοποιήθηκε το “καλό βιβλίο” για προσωπική προβολή “Συγγραφέων” για αλλότριους σκοπούς? 
Πόσες φορές η απληστία του υλισμού απαξίωσε το κοινωνικό σκοπό της συγγραφής ενός καλού βιβλίου? 
 
Το βιβλίο δεν είναι για υλικό πλουτισμό αλλά για πνευματικό. Μη ξεχνάμε πόσοι Μεγάλοι μας συγγραφείς έφυγαν από τη ζωή χωρίς να προλάβουν να εκδώσουν τα βιβλία τους ελλείψει χρημάτων. Το βιβλίο δεν είναι εμπορεύσιμο είδος. Ο συγγραφέας ποιεί  πνευματικό έργο. Ο συγγραφέας δεν γίνεται αλλά γεννιέται. 
Το βιβλίο είναι έμπνευση, είναι ψυχή, είναι συναίσθημα και δεν είναι έκθεση ιδεών.
 
Τιμώ όλους τους μεγάλους και αληθινούς συγγραφείς παλαιότερους και νεώτερους που πρόσφεραν και εξακολουθούν να προσφέρουν πνευματική τροφή. Ο συγγραφέας είναι εργάτης της τέχνης και έτσι πρέπει να το βλέπουμε.
 
Ο Μέγας συγγραφέας και φιλόσοφος Λέοντας Τολστόι έγραψε: 
 
«Καλή τέχνη είναι αυτή που μεταδίδει στον αναγνώστη τα αισθήματα και τα συναισθήματα που ένιωθε ο συγγραφέας, ο συνθέτης, ο ζωγράφος, όταν έγραφε, συνέθετε, ζωγράφιζε.
 
Ας κάνουμε όλοι μας την Αυτογνωσία μας και να μη λερώνουμε τα καθάρια νερά της Λογοτεχνίας.
 
Με σεβασμό και εκτίμηση
Γιώργος Σαρδέλης
Συγγραφέας – Ποιητής

 

 

photo https://pixabay.com/el/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This