EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Συζήτηση Μακρόν – Πούτιν για το εργοστάσιο της Ζαπορίζια

12 Sep, 2022
Μακρόν - Πούτιν

Μακρόν - Πούτιν

Μακρόν - Πούτιν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας και ο πρόεδρος της Ρωσίας συζήτησαν διαδικτυακά στις 11 Σεπτεμβρίου σχετικά με το εργοστάσιο της Ζαπορίζια, που βρίσκεται υπό ρωσική πολιορκία.

Πριν από ένα μήνα περίπου, οι δύο αρχηγοί είχαν προχωρήσει σε συμφωνία ώστε να επιτραπεί έλεγχος στο εργοστάσιο, αλλά την Κυριακή, ενώ έκλεινε ο τελευταίος αντιδραστήρας στην Ζαπορίζια, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ειδοποίησε τον Εμανουέλ Μακρόν για τους κινδύνους των επιθέσεων στο Κίεβο, πέριξ του εργοστασίου. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος Πούτιν τόνισε ότι οι ουκρανικές επιθέσεις στους χώρους του εργοστασίου της Ζαπορίζια και στις αποθήκες αποβλήτων, θα μπορούσαν να σημαίνουν μεγάλη καταστροφή, κάτι που ανακοίνωσε επίσημα η ρωσική πλευρά.

Οι δύο αρχηγοί συμφώνησαν να υπάρξει μια “αποπολιτικοποιημένη” δράση, με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας. Ο Εμ. Μακρόν ζήτησε επίσης να αποσυρθεί από την περιοχή κάθε μονάδα ρωσικού οπλισμού, κάτι που αναμένεται να δούμε εάν θα γίνει αποδεκτό, καθώς είναι κάτι που έχει ήδη ζητηθεί και από ουκρανικής πλευράς.

Στην συζήτηση τέθηκε επίσης το θέμα της επάρκειας τροφίμων παγκοσμίως. Όπως δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος: «Είναι κοινή ευθύνη των διεθνών εταίρων, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, να διασφαλίσουν ότι οι πιο εκτεθειμένες χώρες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τα τρόφιμα που χρειάζονται».

Η απάντηση από την ρωσική πλευρά ήρθε λακωνικά μέσω ανακοίνωσης της Μόσχας: Η Ε.Ε. δεν θα πρέπει να εμποδίζει τις ρωσικές εξαγωγές σιτηρών και λιπασμάτων προς την Αφρική, Μέση Ανατολική και Λατινική Αμερική.

 

Η λειτουργία πάντως του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια έχει σταματήσει εντελώς, για λόγους ασφάλειας, κάτι που ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα από την Energoatom, κρατική υπηρεσία υπεύθυνη για τις εγκαταστάσεις. Η υπηρεσία αποσύνδεσε εντελώς την μονάδα ισχύος 6 από το δίκτυο, σήμερα, τα ξημερώματα Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου. Όπως ανακοίνωσε το Reuters, γίνεται η προετοιμασία για την ψύξη και μεταφορά στην ψυχρή κατάσταση.

Οι αρχές έχουν ζητήσει από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να απομακρυνθούν την Τετάρτη.

Όπως δήλωσε η Energoatom: “ο κίνδυνος περαιτέρω ζημιάς στη γραμμή παραμένει υψηλός, γεγονός που θα αναγκάσει το εργοστάσιο να τροφοδοτείται από γεννήτριες ντίζελ, η διάρκεια των οποίων περιορίζεται από τη διαθεσιμότητα του καυσίμου”.

 

 

photo https://huffingtonpost.gr 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This