ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 22, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΑΤΡΑΣ «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ»

6 Sep, 2021

Mια ιδιαίτερα τιμητική  βραδιά από τον Σύλλογο Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» και τους όμορους Πολιτιστικούς Συλλόγους στην οποία τιμήθηκαν και γιορτάσθηκαν τα  200 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας και της αδιάλειπτης συνέχειας του Ελληνισμού

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική, Επιμορφωτική  και Πολιτιστική ατμόσφαιρα, με συντονιστές τους γνωστούς παρουσιαστές-δημοσιογράφους, Ρηγόπουλο Παναγιώτη και Παπαδιονυσίου Αχιλλέα, την παρουσία  των Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής, εκπροσώπων  φορέων και πλήθος καλεσμένων,  πλημμύρισε ο αίθριος φαντασμαγορικός πολιτιστικός χώρος Εστίασης «Elefantas» στον Καστελλόκαμπο από χαρά και ελπίδα, κάτω από την ποιητική σκέπη και το όραμα του στιχουργού του Ολυμπιακού ύμνου, μεγάλου μας Εθνικού ποιητή και συμπολίτη μας «Κωστή Παλαμά», και μας  ταξίδευσαν  στον ονειρικό κόσμο της Τέχνης και της Ποίησης και την καθοριστική συμβολή τους  στην Απελευθέρωση του Ελληνικού έθνους και την προβολή της αδιάλειπτης συνέχειας του Ελληνισμού.

Στην οπτικοακουστική ομιλία του, o Πρόεδρος του Συλλόγου Καλών Τεχνών «Κωστής Παλαμάς», διδάκτωρ Ψυχολογίας & Φυσικής Αγωγής, Μαλλιάς Θεόδωρος, με ευλαβική αφοσίωση και παραστατικό τρόπο, με την συνοδεία της καταπληκτικής ποιητικής απαγγελίας των  Γκιόκα Μαίρη και  Πετροπούλου Σία, λίγο πριν το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της Πάτρας, περπάτησαν σ’ ένα ιστορικό και ενθυμητικό οδοιπορικό  προβάλλοντας την προσωπικότητα και το έργο των Θρύλων Αγωνιστών της Επανάστασης(Φεραίος-Κολοκοτρώνης-Καραισκάκης-Ανδρούτσος-Μπότσαρης-Διάκος-Παπαφλέσας-Κανάρης-Μιούλης-Μπουμπουλίνα-κλπ), τις μεγάλες προσωπικότητες του Ελληνικού (Παλαμάς-Σολωμός-Βαλαωρίτης-Κάλβος-Βρυζάκης-κλπ) και του Ευρωπαϊκού (Βύρων- Ουγκώ-Πούσκιν-Γκαίτε-Ντελακρουά-Λιπαρίνι-Βίγνυ-Σίλλευ-κλπ)   Πνεύματος και Τεχνών, από τους οποίους Έλληνες και Φιλέλληνες αγωνιστές  θυσίασαν με αυτοθυσία την ζωή τους για την απελευθέρωση του Έθνους των Ελλήνων.

Στην επιμελημένη επιλογή μελοποιημένων ποιημάτων του Παλαμά, αναβίωσε  το Αρχαιοελληνικό ιδεώδες του Ολυμπισμού καθώς επίσης και το επαναστατικό ποιητικό του έργο.

Αναφέρθηκε επίσης, η σημαντική προσφορά του ποιητή, στο Διεθνές Ολυμπιακό κίνημα με την αφιέρωση του  Ολυμπιακού ύμνου, το οποίο αναδεικνύει Διεθνώς ο Σύλλογος και οφείλει η UNESCO  να αναδείξει σε  Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά και να αποκτήσει η Πάτρα, η γεννήτρα Πόλη του ποιητή την Διεθνοποίηση και καθιέρωση που δικαιούται, ως Διεθνή Πόλη του Ολυμπιακού Ύμνου.

Η παρουσία των εξαίρετων χορευτών του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου υπό την καθοδήγηση του γνωστού χοροδιδάσκαλου Αναγνώστου Δημήτρη και η άρτια εκτέλεση των παραδοσιακών χορών έδωσε ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση και τους απενεμήθη τιμητικό ενθύμημα.

Εντυπωσιακή είναι και η έκθεση ζωγραφικής επιμελημένη από τους συμμετέχοντες γνωστούς καλλιτέχνες, μέλη του Συλλόγου: Μίχος Ν-Μαλλιάς Θ.-Γιάχου Γ.-Μπουζούκα Ελ-Κατσαίτη Δ.-Μπαφαλούκος Ν.-Ευγενίδης Σ..-Συμβουλόπουλος Κ.-Βασιλόπουλος Άκης-Παρδαλάκης Κ.-και ο Σταθόπουλος Πέτρος, ο οποίος παρουσίασε  τη συλλογή με προσωπογραφίες από γυναίκες όλων των Εθνών και με τίτλο «Οι Γυναίκες του Κόσμου» Η Έκθεση θα παραμείνει ανοικτή.

Ακούστηκαν  από τους εκπροσώπους των Συλλόγων και φορείς,  χαιρετισμοί και ενδιαφέροντα μηνύματα  με παλμό και συναίσθημα αντάξια της τιμής που αποδίδαμε στον εορτασμό της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Ως ελάχιστο αλλά συμβολικό δείγμα εκτίμησης προς τους  συμμετέχοντες Πολιτιστικούς Συλλόγους και την προσφορά τους στους συμπολίτες μας, καθώς επίσης και στους καταξιωμένους δημοσιογράφους μας Ρηγόπουλο Παναγιώτη και Παπαδιονυσίου Αχιλλέα, αφιερώθηκε από τον Σύλλογο Καλών Τεχνών «Κωστής Παλαμάς» το προσφάτως εκδοθέν αναγνωρισμένο σημαντικό  βιβλίο-λεύκωμα  με τίτλο «Οι Καλλιτέχνες δημιουργούν Πολιτισμό» του συγγραφέα Μαλλιά Θεόδωρου, στο οποίο γίνεται λεπτομερή αναφορά:

α)στην Διεθνή Ολυμπιακή Κίνηση του Συλλόγου για την  υλοποίησης της ανάδειξης του Ολυμπιακού ύμνου, ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά

β)στην σημαντική ιστορική διάσωση και ανάδειξη της οικίας Παλαμά σε «Στέγη Γραμμάτων»

γ)την τριακονταετή Πολιτιστική –Καλλιτεχνική και Κοινωνική προσφορά και δράση του Συλλόγου και δ)Παρουσιάζονται τα έργα των μελών του Συλλόγου με στίχους από το ποιητικό έργο του Κωστή Παλαμά.

Μεταξύ των επισήμων μας εκπροσώπησε  τον  Πολιτιστικό Οργανισμό  του Δήμου Πατρέων ο κος Βάης Πέτρος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι Δημοτικών παρατάξεων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αλληλέγγυας Οικονομίας Δυτικής Ελλάδος κος Γεωργίου Λουκάς και ο Πρόεδρος του Συντονιστικού Πολιτιστικών Συλλόγων κος Θάνος Βασιλόπουλος.

Την εκδήλωση οργάνωσε ο Σύλλογος Καλών Τεχνών «Κωστής Παλαμάς» και την στήριξαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Καστελλοκάμπου-Ρίου-Ανθούπολις-Προαστείου(Μποζαιτίκων)-Αραχωβιτίκων-Αγ.Παντελεήμονας-Σελλά-Αγ.Βασιλείου-ΚΟΙΝΣΕΠ «Μαρσύας»-Ένωση συμπολιτεία –Συντονιστική Συλλόγων Δυτικής Ελλάδος.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και τιμήθηκε για την ευγενή προσφορά του ο  ιδιοκτήτης του

Πολιτιστικού και Εκθεσιακού χώρου Εστίασης “Elefantas” επιχειρηματίας κος.Γιάχος Γεώργιος

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Η δωρεά

Η δωρεά

Το «ιντερσίτι» των έντεκα και σαράντα πέντε το βράδυ, από Θεσσαλονίκη, είναι έτοιμο για αναχώρηση. Ο Στέφεν έχει τακτοποιήσει τις αποσκευές κι έχει βολευτεί στο κάθισμα. Η πάλη μέσα του έχει καταλαγιάσει. Το ταξίδι του άλλωστε στην Καλιφόρνια πήγε αρκετά καλά. Η σύνδεση με το μητροπολιτικό πανεπιστήμιο ήταν εποικοδομητική.

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Είκοσι πέντε μέλη του Κογκρέσου ζητούν από τις ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, να εξηγήσουν γιατί ενέκριναν τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών χωρίς να συμβουλευτούν μια ομάδα ειδικών συμβούλων.

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι  θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν μέτρα που απαιτούν οι μη εμβολιασμένοι να ζουν προσωρινά σε «καθορισμένες εγκαταστάσεις ή τοποθεσίες» για την άρνηση του εμβολίου για τον COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Οι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένων των διαβατήριων για τον COVID-19, των εντολών για μάσκα και της εργασίας από το σπίτι θα καταργηθούν στην Αγγλία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Ο γερουσιαστής Joe Manchin (D-W.Va.) και η γερουσιαστής Kyrsten Sinema (D-Ariz.) ενώθηκαν με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές στις 19 Ιανουαρίου για να καταψηφίσουν μια προσπάθεια που κατέβαλλαν οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία να αλλάξουν τους κανόνες της Γερουσίας των ΗΠΑ προκειμένου να περάσουν μια μεγάλη αλλαγή στον εκλογικό νόμο, που ήταν κορυφαία προτεραιότητα για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.