EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Συνεχής Πατριωτική Υποκρισία  6 χρονια απο την υπογραφη για την Μακεδονια μας 

18 Jun, 2024
Συνεχής Πατριωτική Υποκρισία 6 χρονια απο την υπογραφη για την Μακεδονια μας

Συνεχής Πατριωτική Υποκρισία 6 χρονια απο την υπογραφη για την Μακεδονια μας

Συνεχής Πατριωτική Υποκρισία 6 χρονια απο την υπογραφη για την Μακεδονια μας

Ορμώμενη  από τις πρόσφατες εξελίξεις με την επικείμενη μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί, και έχοντας ώς εφαλτήριο την επέτειο τις προδοσίας της Μακεδονίας μας πριν από λίγο καιρό, και τις κορώνες  διαμαρτυρίας από τα ΜΜΕ,  τα προδοτικά ΜΜΕ, κατ’ εμέ, θέλω να εκφράσω κάποιες αλήθειες, που μοιραζόμαστε πολλοί αλλά δεν ακούγονται από τα προδοτικά ΜΜΕ.

Τα προσδιορίζω προδοτικά και ανθελληνικά ΜΜΕ, έχοντας προσωπική πικρή εμπειρία και θα σας το εξηγήσω στο παρακάτω κείμενο. Θα σας πω μια μικρή ιστορία, θα παραθέσω στοιχεία προδοσίας και επανάληψης της Ιστορίας και εσείς θα κρίνετε αν το μένος μου προς αυτούς τους προδότες, που ζουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό είναι δικαιολογημένο ή όχι. Ζητώ την κατανόηση σας για το μακροσκελές κείμενο.

Ας ξεκινήσουμε από τα πιο πρόσφατα, την απόφαση του Ερντογάν, αυτού του νέο-χιτλερικού υποκειμένου, να κάνει Τζαμί την Αγία Σοφία. Ας πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Αγιά Σοφιά από την μέρα της Άλωσης μέχρι το 1935 ήταν Τζαμί.

Το 1935 έγινε μουσείο, μέχρι πριν από δυο (2) ημέρες. Αλλά αυτή η αλλαγή είναι μια διαδικασία που ξεκίνησε από το 2016 κατόπιν προσφυγής στο Τουρκικό Συμβούλιο Επικρατείας – ΣτΕ (Danıştay) κάποιων πολιτιστικών σωματείων και θα μπορούσαν, πολλοί παράγοντες να επέμβουν, έχοντας έννομο συμφέρον, να αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη.

Πάντως νομικά μία τέτοια παρέμβαση θα έστεκε, είτε με το σκεπτικό της μη προσευχής μουσουλμάνων λόγω αλλοίωσης του χαρακτήρα του μνημείου, είτε ήπιας προσέλευσης προσευχής και χριστιανών, αφού αφενός το Τουρκικό Σύνταγμα δεν αναφέρει κυρίαρχη Θρησκεία, αφετέρου η προσευχή και χριστιανών είναι αναλογικό ατομικό δικαίωμα ισοπολιτείας και ενώπιον διεθνών δικαστηρίων, αφού η Αγιά Σοφιά, πριν γίνει Τζαμί το 1453, οικοδομήθηκε το 537 μ.Χ και λειτούργησε ως Χριστιανικός Ορθόδοξος ναός (και Καθολικός στο διάστημα 1204–1261 ). Πηγή: Δρ. Δημήτρης Σταθακόπουλος Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου – Οθωμανολόγος.

Αλλά τίποτα δεν έγινε γιατί τότε κανένας προδότης πολιτικός δεν ενδιαφερόταν, ούτε κανένας Ελληνικός σύλλογος ή οργανισμός. Τώρα που ο Ερντογάν θέλει να κανει την Κωνσταντινούπολη νέα Μέκκα, τώρα που δεν μπορεί κανένας να κάνει κάτι, τώρα βγήκαν πάλι οι υποκριτές Ιούδες προδότες να ρίξουν κροκοδείλια δάκρυα και να πουν «Εθνικές κορώνες»

Μακεδονία. Άλλη μια μεγάλη προδοσία από τον πατέρα του σημερινού Προδότη, του Πρωθυπουργού εννοώ. Ας πούμε μία ιστορία.

Μετανάστευσα στην Αμερική το 2000. Μέχρι την μετανάστευση μου, ασχολιόμουν, στην Ελλάδα, ως ενεργός και υπεύθυνος πολίτης, με τα πολιτικά θέματα, χωρίς να οργανωθώ σε κανέναν πολιτικό φορέα. Ένιωθα απελπισία με την πολιτική ηγεσία και τους χειρισμούς της, ειδικά στα Εθνικά θέματα. Μετανάστευσα, έχοντας μια προσφορά εργασιας    και αποφασισα  να  μεταναστεύσω Κάθε μέρα επέβλεπα τις αγορές προϊόντων και θεωρούσα, ότι ήταν Ελληνικά,  αφού έβλεπα, για παράδειγμα ετικέτες όπως για παράδειγμα «Φετα Μακεδονίας».

Δεν έδωσα, στην αρχή, βάση, επειδή πίστευα ότι τα προϊόντα ήταν, πράγματι, από Ελλάδα. Αυτήν την πεποίθηση την ενίσχυε και η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, μέσω της οποίας από το 1996,  η φέτα έχει κατοχυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προϊόν με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (Π.Ο.Π.).

Όταν ερώτησα τον ιδιοκτήτη να μου πει, πόσο την αγοράζει, επειδή ενδιαφερόμουν για προσωπική χρήση,  μου είπε ότι δεν έρχεται από Ελλάδα, αλλά από τα «Σκόπια». Η εύλογη ερώτηση μου ήταν: «γιατί αναγράφει “MACEDONIA” και όχι Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM), ή Σκόπια ή Βαρδάσκα;»

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου ήταν  Έλληνας από Μακεδονία, Καβάλα συγκεκριμένα,  και καταδεχόταν να παίρνει από τα Σκόπια προϊόντα. Εγώ, γέννημα θρέμμα Αθηναία, καμία σχέση με την Μακεδονία, αλλά πάντα είχα Ελληνική ψυχή.  Για μένα, όλη η Ελλάδα είναι η καρδιά μου. Έχω διαβάσει αρκετά για τους Μακεδονικούς αγώνες. Πόσοι άνθρωποί έχασαν την ζωή τους, προκειμένου να απαλλαγούμε από τους κατακτητές κτλ. Άρχισα να προβληματίζομαι.

Το επιστέγασμα ήρθε λίγες μέρες μετά. Στο μαγαζί ήρθε εκείνες τις μέρες μια κοπέλα, ονόματι Δάφνη. Αρχίσαμε να μιλάμε και όταν την ρώτησα από που είναι μου είπε, «Macedonia». Τότε, απορημένη, την ρώτησα «Καλά γιατί δεν μιλάμε Ελληνικά;».

Χαμογέλασε και μου είπε ότι είναι από την χώρα Macedonia. Εν έτει 2004 έπρεπε να εξηγώ σ’ ένα γλυκύτατο κορίτσι, ότι το όνομα και ο γεωγραφικός προσδιορισμός είναι Ελληνικός. Τόσο στον κόσμο μου εγώ, ιδεαλίστρια και με αγάπη για την Πατρίδα.

Αυτό είναι κλοπή ονόματος εξηγούσα. Η κοπέλα μου εξήγησε οτι από την μέρα που γεννήθηκε και πριν ακόμα από τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, σε τηλεοράσεις, πλατείες, τοπικά εθνόσημα κτλ, παντού, αναφερόταν ότι η περιοχή ονομάζεται Μακεδονία, και κατ’ επέκταση η χώρα μετά την ανεξαρτητοποίηση της.

Ακόμα, υπήρχε τηλεοπτική εκπομπή, δημόσια, που έλεγε ότι ο Θεός είχε διαλέξει τα Σκόπια ως την περιοχή για να γεννηθεί ο Μέγας Αλέξανδρος. Είχα αρχίσει να θυμώνω, όχι βέβαια με την κοπέλα ή με τους πολίτες της χώρας αυτής, αλλά με τις προδοτικές και ανθελληνικές κυβερνήσεις της Πατρίδας μου. Όλα γίνονταν δημόσια και εμείς, δεν κάναμε τίποτα.

Το 2007 γνώρισα 2 άλλα παιδιά από τα Σκόπια, που είμαστε φίλοι οικογενειακοί ακόμα και σήμερα, απίστευτα καλοί άνθρωποι. Είχαν έρθει παλαιότερα και μου έδειχναν τα διαβατήρια τους. Έλεγαν Γιουγκοσλαβία. Όμως όλοι εδώ ήξεραν τα Σκόπια ως Macedonia. Αναρωτιόμουν τι κάνουν οι Έλληνες εδώ. Οι Παμμακεδονικοί Σύλλογοι, οι «Πατριώτες» Μακεδόνες της Florida, για δική τους προβολή, ήξεραν μόνο να κοροϊδεύουν τον κάθε Έλληνα ότι είναι σύλλογοι με αγάπη για την πατρίδα.

Δεν γνωρίζω για τις Παμμακεδονικές οργανώσεις τι έπραξαν, αλλα πιστεύω ότι αν είχαν κινηθεί όχι σαν lobbyists αλλά ως αληθινοί Έλληνες, 50 χρόνια πριν όταν επί Τίτο ξεκίνησε η προδοσία, θα είχαν πετύχει ανατροπές χωρίς να φτάσουμε στην προδοτική συμφωνία των Πρεσπών.

Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε όταν σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο, είδα  ένα χάρτη  τα Σκόπια, να συμπεριλαμβάνουν και την Θεσσαλονίκης και όλο μαζί με το όνομα MACEDONIA. Επαναστάτησα ως Ελληνίδα, και άρχισα να μιλάω με πολλούς Έλληνες εδώ στην Florida.

Όλοι με αποφεύγανε. Ένας σεβάσμιος κύριος μου είπε: Αν θες να έχεις «φιλίες» με τον Ελληνισμό, δεν πρέπει να θίγεις θέματα πολιτικής, εκκλησίας και εθνικά θέματα. Μια χαρά.  Έτσι κατέληξα χωρίς «φιλίες».

Έτσι αποφάσισα να λειτουργήσω αυτόνομα. Με την εταιρία μου είχαμε αρχίσει μια εκστρατεία διαφημιστική με τίτλο: «Ελλάδα δεν είναι μόνο Καλοκαίρι». Αυτό το 2006. Έχοντας ετοιμάσει τα απαραίτητα, κατέβηκα όλο λαχτάρα και ελπίδα για το καλύτερο.

Ήθελα να φέρω πίσω ένα ελπιδοφόρο μήνυμα. Το μόνο που είδα ήταν μετά από χρόνιά, όσα έλεγα τότε να τα διαφημίζει ο ΕΟΤ και οι κυβερνήσεις, κλέβοντας ουσιαστικά πολλές από τις προτάσεις. Δεν έχει αυτό σημασία, ποτέ δεν αναζήτησα μετάλλια και επαίνους.

Συνεχίζοντας, λοιπόν, ήρθα σε επαφή με πολλούς «άρχοντες» και «προύχοντες», βουλευτές και δημάρχους, έκανα παρουσιάσεις επί παρουσιάσεων, αποφάσισα να πάω στην καρδιά της πραγματικής Μακεδονίας, την Θεσσαλονίκη. Τότε ήταν ο Ψωμιάδης δήμαρχος

Μέσω γνωριμιών κλείστηκαν ραντεβού, αλλά, φυσικά, ήταν «πολύ» απασχολημένος, και τελικά είδαμε τον αδερφό του Διονύση.

Του παρουσίασα, ενδελεχώς, όλο το πρόβλημα και το τι γίνεται εδώ. Όλες τις προτάσεις προώθησης, των θέσεων μας, και γενικά εγώ έδρασα ως χείμαρρος προτάσεων. Εκείνος, λακωνικός, παρότι Μακεδόνας. Η μόνη κουβέντα που είπε ήταν ότι εμείς οι Ομογενείς είμαστε «Τρεντέλληνες».

Δεν μπορώ να πω τον εαυτό μου ομογενή του ανταπάντησα μόνο 8 χρόνια στην Αμερική, αλλά απλά Ελληνίδα, που δεν μπορώ να βλέπω το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Ένα από αυτά που ζήτησα ήταν κάποιο περίπτερο με την Ιστορία, όπως είναι, κάποιους παραγωγούς να παρουσιάσουν προϊόντα κτλ. Έδινα η αφελής τρόπους προώθησης της Ελληνικότητας της Μακεδονίας σε προδότες.

Αυτός, για να με αποφύγει, με παρέπεμψε στον υπεύθυνο Διαφήμισής. Έμεινα 7 μέρες εκεί, και δεν μπόρεσα να τον δώ, όλο απασχολημένος ήταν.

Πήγα και μίλησα και με άλλους δημάρχους στην Περαία και σε άλλα μέρη, αλλά «Φωνή βοώντως εν τη ερήμω». Κάποιος είχε την ευγένεια να μου πει. Βρε κορίτσι μου, γιατί σκας; 150 χώρες έχουν υπογράψει, να λέγεται «Μακεδονία», και κάνεις δεν ενδιαφέρεται, δεν το βλέπεις;

Γύρισα πίσω απογοητευμένη και θυμωμένη. Μια φωνή σαν την δική μου μόνο ειρωνικά χαμόγελα έφερνε στο στόμα των προδοτών.

Στην επέτειο υπογραφής της συμφωνίας των Πρεσπών, άκουσα όλους του δήθεν πατριώτες κοκόρους να βγάζουν κορώνες πατριωτισμού. Και δυστυχώς τώρα είναι η σειρά μου να χαμογελάσω ειρωνικά στην ψευτιά τους.

Αιγαίο. Κάτι που έρχεται. Η νέα προδοσία στα σκαριά.

Όλα τα Ελληνικά νησιά της παραμεθορίου έχουν κατακλειστεί από πρόσφυγες. Πρόσφυγες που τους αναμένουν με ανοικτές αγκάλες και τους φωνάζουν μη κυβερνητικές οργανώσεις από Ισραήλ, αγγλία, κτλ. Λες και τους φωνάζουν σπίτι τους.

Οι Έλληνες ξέρουμε τι είναι προσφυγιά, και τι σημαίνει να χάνεις πατρίδα. Αλλά το να κατακλύζονται όλα τα νησιά με προσφυγικό πληθυσμό πολλαπλάσιο των μονίμων κατοίκων είναι απλά προδοσία και ξεπούλημα. ¨Όλα τα νησιά είναι πλέον στο έλεος των κατά πλειοψηφία υποτιθέμενων προσφύγων με τα τελευταία IPhone και ηλικία 20-35 (και 90% άρρενες).

Ο προδότης πρώην υπουργός Κουρουμπλής είπε ότι και οι Μικρασιάτες μπήκαν λαθραία αφου δεν είχαν διαβατήρια. Φυσικά, ως προδότης και θέλοντας να δικαιολογήσει την προδοτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζεται και σήμερα, εξισώνει ΕΛΛΗΝΕΣ που γυρίσαν στην πατρίδα με όλους τους λαθρό- που έστειλε ο Ερντογάν. Και τα Δουβλίνο 2 και όλες τις προδοτικές συμφωνίες.

Όταν λοιπόν θα γίνει το Μπαμ και θα χάσουμε κάποια νησιά, τότε πάλι θα βγούν οι Ελληναράδες Πατριώτες, και θα φωνάζουν, όπως και τώρα και θα διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους.

Κανείς Έλληνας ιδιόκτητης  δεν υπέγραψε,  οι  δικοί  μας υπάλληλοι (πολιτικοί)  πλαστογραφήσαν της υπογραφές του λαού για να ξεπουλήσουν την περιουσία μας. Χρειάζονται δικαστές, που να εχουν μεγαλα… α……….α για να τους δικάσουν.

Πρέπει να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω… χρειάζεται να κάνουμε την δική μας ελληνική βουλή… και να έχουμε τους δικούς μας νομικούς.  Σταματήστε να υποκρινόσαστε Έλληνες… όταν βλέπω τόση υποκρισία θυμώνω. Σταματήστε να κάνετε τα πάντα για λίγα λεπτά διασημότητας,  για την επόμενη ίσως βουλευτική έδρα. Για κάποια θέση για λίγη τηλεθέαση…

Χάσαμε τα πάντα πατριώτες και αγωνιστές του καναπέ και τις λογιάς. Εξεγερμένοι αγανακτισμένοι επαναστάτες του facebook… και του Instagram. H νέα γενιά επαναστατών. 

Όλοι αποδοκιμάζουμε την ενέργεια του Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά. Αλλά θα ήθελα να εχουμε και εμεις έστω και ενα ηγέτη σαν αυτόν, με 7000 χιλιάδες χρόνια ελληνικού πολιτισμού, θα είμασταν οι πλουσιότεροι των πλουσιότερων παγκοσμίως.

Όμως, κανείς δεν σεβάστηκε τίποτα. Το μόνο που έπραξαν ήταν να εξασφαλιστούν οικογενειακώς όσοι εργαστήκαν για αυτή την πατρίδα. Εμείς οι ιδιοκτήτες απλά διαμαρτυρόμαστε επειδή μας αδίκησαν ή γιατί μας έκλεψαν ή γιατί δεν έχουμε που να γυρίσουμε.

Έχετε σκεφτεί ότι είμαστε πολλοί; 4.000.000 εκατομμύρια βρισκόμαστε στο εξωτερικό και αναπολούμε κάθε μέρα, κάθε στιγμή  τα χώματα και τα χρώματα της πατρίδας μας. Όλο θυμώνουμε για τους προδότες πολιτικούς, αλλά δεν κάνουμε τίποτα, μόνο λόγια.

Ίσως έρθει κάποια στιγμή που θα συσπειρωθούμε και θα κάνουμε και έργα -σταματήστε να βάζετε ετικέτες σε κάθε όραμα. Ο Έλληνας δεν είναι ρατσιστής, ούτε φασίστας. Ο κάθε Έλληνας είναι ένας θεός του Ολύμπου. Δείτε σε πιον θεό μοιάζετε και πάρτε ο καθένας το σύμβολο που του ανήκει και να πολεμήσουμε για μια καλύτερη πατρίδα για εμάς και για τις επόμενες γενιές.

Ας μην αφήσουμε άλλους να χαίρονται τον ουρανό και την θάλασσα της πατρίδας μας. Μας ανήκει πατριώτες…

 

 

photo https://www.travel-tramp.com/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This