ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

February 4, 2023

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Ερντογάν

Συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους ο Ερντογάν

27 Sep, 2022

Σε συνάντηση του κόμματός του, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι υπάρχει πλέον ολοκληρωμένο σχέδιο κατανίκησης της Ελλάδας, και πως η Τουρκία δέχεται επιθέσεις από την Ελλάδα.

Απευθυνόμενος στην ελληνική πλευρά, δήλωσε: “Η στήριξη από τις ΗΠΑ, δεν θα σας σώσει”.

Οι έντονες φραστικές επιθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν στόχευαν ταυτόχρονα τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς το κατηγορώ του για μεροληπτική στάση υπέρ της Ελλάδας πλήττει, κατά την γνώμη του, την Τουρκία.  

Στην ομιλία του ο Ερντογάν αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Γνωρίζουμε καλά τις προθέσεις όσων μας προκάλεσαν και μας επιτέθηκαν από την Ελλάδα και δεν θα ενδώσουμε σε βρώμικα παιχνίδια. Τα όπλα που συσσωρεύτηκαν στη Δυτική Θράκη και στα νησιά δεν σημαίνουν τίποτα για εμάς. Η χώρα μας δεν θα συμβιβαστεί για την άμυνά της. Η υποστήριξη από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη δεν μπορεί να σας σώσει».

Και η ομιλία συνεχίζει:

«Με την παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Μεσόγειος παραδόθηκε στην ιμπεριαλιστική κατοχή. Λυπούμαστε βαθιά για το γεγονός ότι η Μεσόγειος μνημονεύεται σήμερα με ένταση και θανάτους μεταναστών. Μπροστά στους θανάτους μεταναστών στη Μεσόγειο, η Δύση προτίμησε να παριστάνει τους τρεις πιθήκους, που δεν βλέπουν, δεν ακούνε και δεν μιλάνε. Οι πόρτες που είναι κλειστές για τους πρόσφυγες στη Δύση, ανοίγουν για τα μέλη του δικτύου Γκιουλέν και τους τρομοκράτες του PKK».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην τουρκική μειονότητα στην Θράκη, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πρόεδρο της δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και καλώντας τους να συνέλθουν.

«Mε όλη την καρδιά μας θέλουμε ειρήνη και ηρεμία. Εκτός απο τη χώρα μας, στην περιοχή μας θέλουμε σταθερότητα και ασφάλεια. Τις διαφορές μας θέλουμε να τις επιλύσουμε με διάλογο στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου και της δικαιοσύνης».

Η απάντηση της Κομισιόν προς την Τουρκία ήταν η έκκληση “να σεβαστεί την κυριαρχία των κρατών-μελών της ΕΕ και να δεσμευτεί στην επίλυση των ανοιχτών ζητημάτων, στο πνεύμα καλής γειτονίας, με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο”. Αυτό δια στόματος Πίτερ Στάνο, υπεύθυνου για θέματα εξωτερικών υποθέσεων.

Και συνεχίζοντας τον σχολιασμό της κατάστασης ανάμεσα στα δύο κράτη, ανέφερε:  «Η Ελλάδα είναι κράτος-μέλος της ΕΕ και η ΕΕ και τα κράτη-μέλη της έχουν διατυπώσει πολύ ξεκάθαρα με μία σειρά συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τις προσδοκίες από την Τουρκία να αποκλιμακώσει, να δεσμευτεί σε εποικοδομητική αποκλιμάκωση για να προχωρήσει σε μια αμοιβαία εποικοδομητική συνεργασία όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά συνολικά με την ΕΕ».  

photo tanea.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This