EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Συντροφιά

Συντροφιά

9 Nov, 2023

Μπορεί να λένε και να ξελένε, μα εγώ ξέρω πως αν δεν το είχα, δεν ξέρω και εγώ τι θά’ κανα ή σε τι θα ξεσπούσα , να το πω με απλά και κατανοητά λόγια.

Αν θες να δώσεις και να μην παραδώσεις πνεύμα και σώμα σε απραξία και παντελή αποχή, απ’ της ζωής τα καμώματα και τα τερτίπια, τότε τα παρατάμε όλα και μένουμε σε σκέψεις που θα σκοτώνουν τα ήδη ταλαιπωρημένα μας κύτταρα εγκεφάλου και παντός επιστητού πεδίου του οργανισμού μας.

Όποιος θέλει να ασχοληθεί με τον εαυτό του και να μην αφεθεί σε πεσιμισμούς, το μόνο εύκολο, ίσως και να σταθεί τυχερός απ’ τους κολλητούς και κολλητές του και να μην αφεθεί να γείρει το προσκεφάλι του, στα άδυτα μιας κατάθλιψης και ακόμη χειρότερα ενός σκεπτικισμού , μαύρου και άχρωμου, που οδηγεί ίσως και στην τρέλα.

Ξέρετε δε θέλει και πολύ ο άνθρωπος, να παραδώσει τα ηνία και να αφήσει τον ηνίοχο της ψυχής του να τον καθοδηγήσει ή στα Τάρταρά του ή ακόμα και στο Ζενίθ του άλλοτε φόβου, για προσέγγιση στα άπιαστα και μη προσεγγίσιμα.

Μα αυτό είναι που με εξιτάρει και κάνει το μυαλό μου ένα όχι χάος, παρά ένα περιορισμό και μια οριοθέτηση, που τώρα πια τα σύνορά του και ελαχιστοποιήθηκαν, μα κυρίως επισφραγίζονται με συναισθήματα, τα οποία δε θα επιδεχθούν μηδαμινής έκπτωσης παρά πτώσης και κατάπτωσης άλλων, απόμακρα πια από μας και ξένα ήδη.

Αν δεν το είχα ίσως και να διάβαινα στενωπούς και να αντίκρυζα Σειρήνες ,που με εύκολο τρόπο ίσως και να απέδιδα τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, μα αφημένη και ποτέ παρατημένη, σ αυτό το χώρο της γραφής και της επένδυσής μου με την αλήθεια μου, δεν μου το επέτρεψα, καθώς το’χω αφήσει στον Παντοκράτορά μας, που αυτός ποτέ δε λησμονεί κι ας αργεί!

 

 

photo ShiftGraphiX / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This