EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Κόκκινη κλωστή δεμένη από τα Σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβουρνης για τις σχολικές διακοπές

28 Jun, 2024
Σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβουρνης

Τα Σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (ΕΚΜ) ετοιμάζονται να ταξιδέψουν τους μικρούς τους φίλους στον μαγικό κόσμο του παραδοσιακού παραμυθιού, σε ένα υπέροχο πρόγραμμα σχολικών διακοπών με τίτλο «Κόκκινη κλωστή δεμένη», που θα υλοποιηθεί τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου, στο Huntingdale Hall, και την Τετάρτη, 10 Ιουλίου, στο Ελληνικό Κέντρο. 

Το πρωτότυπο αυτό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 ως 10 ετών ανεξάρτητα από το επίπεδο γνώσης της ελληνικής γλώσσας, έχει ως θέμα τα πολύ γνωστά λαϊκά παραμύθια, «Το πιο γλυκό ψωμί» και «Η κυρά Καλή και οι δώδεκα μήνες».  Με αφορμή τα παραμύθια αυτά, τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο της ελληνικής παράδοσης και θα γνωρίσουν χαρακτηριστικά στοιχεία του λαϊκού πολιτισμού. Με κύρια γλώσσα επικοινωνίας τα ελληνικά και σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών, θα γνωρίσουν τις εποχές, θα μιλήσουν για συναισθήματα, θα μάθουν παραδοσιακούς χορούς, θα κάνουν κατασκευές, θα μαγειρέψουν και θα γνωρίσουν την πορεία της παρασκευής ψωμιού από το χωράφι ως το τραπέζι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κάθε μία από τις δύο ημέρες του προγράμματος αναφέρεται σε διαφορετικό παραμύθι και αναπτύσσει διαφορετικές δραστηριότητες, επομένως όσα παιδιά επιθυμούν, μπορούν να παρακολουθήσουν και τις δύο.

Για εγγραφές ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://old.greekcommunity.com.au/gocmv_public/index.php/en/schools/holiday-program-enrolment

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This