EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Τάκης Θεοδωρικάκος

Τάκης Θεοδωρικάκος: «10 ετής η ισχύς των διαβατηρίων χωρίς επιπλέον κόστος για τους πολίτες»

28 Jul, 2022

  • Μπροστά η Ελλάδα στην ψηφιοποίηση εγγράφων που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των πολιτών
  • Πανεπιστημιακή η σχολή των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με σημαντική αναβάθμιση των  προγράμματα σπουδών για όλες τις βαθμίδες
  • Ενδελεχείς έρευνες των κρατικών Αρχών και της Δικαιοσύνης  για το απόρρητο των συνομιλιών
  • Στις πυρκαγιές η ΕΛ.ΑΣ. συμβάλλει καθοριστικά στην εκκένωση, τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και τη διαφύλαξη των περιουσιών των κατοίκων

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 989 και στον δημοσιογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο, αναφέρθηκε στον διπλασιασμό της διάρκειας ισχύος των διαβατηρίων από την 1η Σεπτεμβρίου  χωρίς επιπλέον κόστος για τους πολίτες, στη νέα ψηφιακή εφαρμογή wallet για διπλώματα οδήγησης και ταυτότητες καθώς και στην αναβάθμιση της Σχολής Αξιωματικών της Αστυνομίας.

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

Διαβατήρια χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση

«Οι πολίτες χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω θα έχουν νέα διαβατήρια 10ετους διάρκειας. Αυτή είναι η απόφαση της κυβέρνησης και έχει πάρει έγκριση από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών» τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συμπλήρωσε: «Ο προηγούμενος  νόμος προέβλεπε την καταβολή περίπου 4,4 ευρώ χαρτόσημο για κάθε πρόσθετο χρόνο. Αυτή η οικονομική επιβάρυνση δεν θα ισχύσει για την επιπλέον διάρκεια».

Μεγάλη ευκολία να έχει στο κινητό σου ταυτότητα και δίπλωμα

«Είναι μεγάλη ευκολία να έχεις στο κινητό σου την ταυτότητα και την άδεια οδήγησης. Είναι ευκολία και για τους αστυνομικούς, όταν κάνουν τους σχετικούς ελέγχους. Επομένως, με αυτήν την ψηφιακή μεταβολή, που έρχεται σε συνέχεια εκατοντάδων άλλων σημαντικών ψηφιακών εφαρμογών στα τρία χρόνια αυτής της κυβέρνησης, έχει γίνει πιο εύκολη η καθημερινότητα των πολιτών.  Αυτή τη στιγμή είμαστε μπροστά από πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης στην ψηφιακή μεταρρύθμιση του κράτους».

Ευρύτερη πολιτική συναίνεση ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Αστυνομική εκπαίδευση

Η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση υπερψήφισαν το νομοσχέδιο με το οποίο αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται η Αστυνομική εκπαίδευση. Η Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας αναβαθμίζεται στα πρότυπα των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων. Με καθηγητές οι οποίοι θα εκλέγονται, με εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση, με μεταπτυχιακές σπουδές και με την δυνατότητα να μεταβληθεί η Σχολή σε ένα πολύ σημαντικό διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο για τις Αστυνομίες της περιοχής και να αναβαθμίσει τον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στην Νότιο Ανατολική Μεσόγειο και στον τομέα της Ασφάλειας. Επίσης, αναβαθμίζονται το σύνολο των σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας με στόχο τη διαρκή  επανεκπαίδευση, προκειμένου οι Αστυνομικοί μας να έχουν τις βέλτιστες Ευρωπαϊκές πρακτικές και να είναι σε θέση να αποδίδουν το πιο σημαντικό έργο που έχουμε ανάγκη ως Ελληνική κοινωνία, την ασφάλεια των πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα».

Σημαντικός ο ρόλος της Αστυνομίας στις πυρκαγιές

«Στέλνουμε τις μέγιστες δυνατές Αστυνομικές δυνάμεις να συνδράμουν την πυροσβεστική, διότι με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό που υπάρχει, η Ελληνική Αστυνομία έχει την εκτίμηση καθοριστικής συμβολής στην εκκένωση χωριών, γειτονιών, πόλεων, οικισμών όπου έχει δοθεί το σήμα της εκκένωσης του 112, τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και της περιουσίες των πολιτών στις περιοχές που έχουν εκκενωθεί. Άρα η Αστυνομία έχει πολύ σοβαρό επιχειρησιακό ρόλο, στον οποίο έχει ανταποκριθεί πλήρως και με το παραπάνω όλο αυτό το χρονικό διάστημα και θα περίμενα αντί για κριτική από την Αξιωματική Αντιπολίτευση να πουν μπράβο και στους Αστυνομικούς και στους πυροσβέστες. Δεν είναι ένα πεδίο οι πυρκαγιές για να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ κριτική στην κυβέρνηση. Καλύτερα θα ήταν να είναι λίγο πιο μετρημένοι και ο νοών νοείτω. Δεν χρειάζεται τέτοιες μέρες να έχουμε κομματικές αντιπαραθέσεις.

Ενδελεχής έρευνα μετά από την καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ  

«Η Δικαιοσύνη οφείλει να κάνει ενδελεχή έρευνα με βάση τη μηνυτήρια αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κυρίου Ανδρουλάκη. Στην έρευνα πρέπει να συνδράμει το σύνολο των κρατικών υπηρεσιών οι οποίες μπορεί να έχουν κάποια οποιαδήποτε αρμοδιότητα σε αυτές τις έρευνες. Πρέπει να το κάνουν χωρίς καμία αμφιβολία και προφανώς οφείλουμε όλοι να είμαστε με την ξεκάθαρη άποψη ότι το απόρρητο των επικοινωνιών θα πρέπει να είναι απολύτως διασφαλισμένο για τους πάντες. Εάν κάποιος μπορεί να αποδείξει το αντίθετο θα πρέπει να το πράξει. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από ότι είδα και από δηλώσεις άλλων στελεχών και ευρωβουλευτών έχουν υπάρξει πολλές καταγγελίες και γενικώς στην Ευρώπη υπάρχει μία συζήτηση η οποία αφορά το θέμα. Σε ό,τι αφορά την πατρίδα μας επαναλαμβάνω η δικαιοσύνη είναι αυτονόητο ότι θα κάνει ενδελεχή έρευνα στην οποία οι κρατικές αρχές θα συνδράμουν. Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπάγεται η Ελληνική Αστυνομία και η Γενική Γραμματεία που αφορά τη σωφρονιστική πολιτική, τις φυλακές, τα κέντρα κράτησης αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση. Αυτό που σας είπα αφορά το σύνολο των υπηρεσιών αλλά και την ΕΥΠ».

 

Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η αυτοδυναμία

Ο  στόχος της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν όπως κατ’ επανάληψη έχει διαβεβαιώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο τέλος της τετραετίας, είναι να τις κερδίσει με αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.  Αυτό είναι μία ισχυρή προϋπόθεση σταθερότητας και κανονικής πορείας της Ελλάδας μπροστά. Έχουμε δικαίωμα να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πετύχουμε το στόχο. Αφήστε είναι πάρα πολύς ο χρόνος μέχρι τότε. Τώρα έχουμε μπροστά μας αρκετούς μήνες κυβερνητικό έργο σε δύσκολες συνθήκες λόγω της παγκόσμιας κρίσης, ενεργειακής, κρίσης ακριβείας, πόλεμος στην Ουκρανία και μία σειρά άλλες δύσκολες καταστάσεις, οι οποίες έρχονται από το εξωτερικό στην Ελλάδα. Είμαστε αφοσιωμένοι στο να στηρίξουμε την κοινωνία και την οικονομία και να προχωρήσει μπροστά η χώρα μας με ασφάλεια και ανάπτυξη».

photo https://ypes.gr 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This