EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Τάκης Θεοδωρικάκος

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Η Αστυνομία δρα αποτελεσματικά κατά του εγκλήματος»

4 Jul, 2022

Δίπλα στους αστυνομικούς που με αυτοθυσία και επαγγελματισμό διαφυλάσσουν την ασφάλεια των πολιτών
• 460 συλλήψεις παράνομων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας τον Ιούνιο
• 80 αστυνομικοί επιχειρούν καθημερινά στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος φιλοξενήθηκε σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ-1 «Καλημέρα Ελλάδα». Μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη, ο υπουργός αναφέρθηκε στην αυτοθυσία, την αποτελεσματικότητα και τον επαγγελματισμό των αστυνομικών που επενέβησαν στην αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε το Σάββατο το βράδυ στα Πατήσια και στους Αγίους Αναργύρους, στην επίσκεψή του στο νοσοκομείο όπου εισήχθησαν οι τραυματισμένοι αστυνομικοί, αλλά και στην αύξηση της αστυνόμευσης στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.
Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου:

Η Ελληνική Αστυνομία έδρασε αποτελεσματικά στο επεισόδιο στα Πατήσια
Η Αστυνομία δρα αποτελεσματικά, οι αστυνομικοί μας είναι εκπαιδευμένοι, είναι απολύτως ικανοί να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους έκτακτες καταστάσεις και δεν υπάρχει κανείς να μπορεί να πει “γιατί πυροβόλησαν”. Είμαι απολύτως ικανοποιημένος από τη δράση τους, εξουδετέρωσαν έναν επικίνδυνο κακοποιό ο οποίος απειλούσε ευθέως τη δική τους ζωή και τη ζωή των συμπολιτών μας. Έδρασαν με αυτοθυσία, με αποφασιστικότητα και έκαναν το καθήκον τους με το παραπάνω. Όταν έχεις απέναντι σου έναν άνθρωπο που πυροβολεί αδιακρίτως και είναι αποφασισμένος, όχι μόνο να σκοτώσει τους αστυνομικούς και τους διερχόμενους, τότε είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχει ούτε ένα μήνυμα αρνητικό γι αυτήν την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου συμβάντος.

Δίπλα στους αστυνομικούς

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκα δίπλα στα παιδιά, δίπλα στους αστυνομικούς. Δύο νέα παιδιά 30-32 ετών. Το συγκεκριμένο περιστατικό με βρήκε την ώρα της αιφνιδιαστικής επίσκεψης μου στο Αστυνομικό τμήμα στον Άγιο Παντελεήμονα. Σε μία από τις δύσκολες γειτονιές της Αθήνας. Εκεί ενημερώθηκα από τον ασύρματο της Αμέσου Δράσεως για τον τραυματισμό τους και μέσα σε ελάχιστα λεπτά ήμουν δίπλα στα παιδιά, δίπλα στους αστυνομικούς. Μιλήσαμε με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, με τις συζύγους τους. Λεβέντες άνθρωποι από την επαρχία, από την Καβάλα και τα Τρίκαλα. Κάνουν μια πολύ δύσκολη δουλειά και οι κουβέντες και η κριτική είναι εύκολες όταν είναι κανείς έξω από το χορό. Η δουλειά του αστυνομικού είναι η πιο δύσκολη που υπάρχει, απ’ την μια στιγμή στην άλλη ρισκάρεις τη ζωή σου. Βαριά, δύσκολη δουλειά με πολύ ξεχωριστές αντιξοότητες σε απόσταση από τις οικογένειες, είναι ήρωες της καθημερινότητας μας, ας τους αναγνωρίσουμε τη δουλειά που κάνουν και ασφαλώς υπάρχουν αδυναμίες και ελλείψεις και προβλήματα αλλά εργαζόμαστε συστηματικά με σχέδιο και προχωράμε.

 

Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο

Να δοθεί οριστικό τέλος σε αυτές τις εγκληματικές καταστάσεις δεν γίνεται. Σε καμία χώρα δεν έχει γίνει. Αν παρατηρήσατε χτες, σε μία γενικά ήσυχη χώρα στη Δανία είχαμε αιματοκύλισμα μέσα σε εμπορικό κέντρο. Η εγκληματικότητα, οι βίαιες και ακραίες συμπεριφορές, ειδικά μετά το τέλος της καραντίνας του κορωνοϊού έχουν εκτοξευτεί σε ολόκληρη τη γη. Ωστόσο, η Ελληνική Αστυνομία το τελευταίο χρονικό διάστημα χρόνο έχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εξιχνιάσεων εγκλημάτων, δολοφονιών και αναταράξεων ανάμεσα σε τέτοιου είδους συμμορίες. Φυσικά υπάρχουν περιπτώσεις οι οποίες δεν έχουν εξιχνιαστεί.

 

Συλλήψεις 460 μεταναστών τον Ιούνιο στο κέντρο της Αθήνας

Τα στοιχεία για το κέντρο της Αθήνας δείχνουν σταδιακή μείωση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας και είναι εκατοντάδες οι αστυνομικοί που επιχειρούν καθημερινά. Η Ελληνική Αστυνομία, μόνο τον Ιούνιο, έχει κάνει 460 συλλήψεις παρανόμων μεταναστών, τους οποίους έχει οδηγήσει στα ΠΡΟΚΕΚΑ για να γίνουν οι διαδικασίες επιστροφής στην πατρίδα τους. Κάνω ειδική αναφορά στους παράνομους μετανάστες γιατί έχει διαπιστωθεί ότι πάρα πολύ συχνά αποτελούν πηγή παρανομιών, οι οποίες απειλούν τη ζωή, την ασφάλεια και την περιουσία των κατοίκων και γι’ αυτό είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτές τις ειδικές και συντονισμένες επιχειρήσεις της αστυνομίας γιατί μέχρι στιγμής έχουν σημαντικά αποτελέσματα.

 

80 αστυνομικοί επιχειρούν καθημερινά στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα

Στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Εκεί ξέρετε τι κάνουμε; Καθημερινά επιχειρούν πλέον 80 αστυνομικοί από τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ., Ο.Π.Κ.Ε., τις ειδικές ομάδες ενάντια στα ναρκωτικά, την Οικονομική Αστυνομία, οι πάντες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα. Τα αποτελέσματα είναι καθημερινά και πολύ σύντομα θα είναι θεαματικά και σ’ αυτή τη γειτονιά της Αθήνας.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επικοινώνησε με τους δύο αστυνομικούς που έπεσαν στη θάλασσα για να σώσουν πολίτη που είχε συλληφθεί και προσπάθησε να ξεφύγει πέφτοντας στον Θερμαϊκό, φορώντας χειροπέδες: «Σας ευχαριστώ για την αυτοθυσία που δείξατε για να προστατέψετε τη ζωή ενός πολίτη. Κάθε ζωή είναι πολύτιμη, ακόμη και όσων έχουν υποπέσει σε κάποιο παράπτωμα», τόνισε ο κ.Θεοδωρικάκος.

 

photo  https://el.wikipedia.org/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This