ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

May 26, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Τέλος τα πλαστικά μιάς χρήσης

Σουηδία: Τέλος τα πλαστικά μιάς χρήσης – Και επίσημα πρόστιμο απορριμμάτων για τσίχλες και αποτσίγαρα

12 Nov, 2021

Τέλος τα πλαστικά μιάς χρήσης. H κυβέρνηση αποφάσισε ότι πολλά διαφορετικά πλαστικά προϊόντα μιας χρήσης θα απαγορευτούν στο μέλλον. Επιπλέον, θα θεσπιστεί πρόστιμο απορριμμάτων, για τσίχλες και αποτσίγαρα.

Η απόφαση της κυβέρνησης απορρέει από την οδηγία της ΕΕ για τα πλαστικά μιας χρήσης. Πρόκειται για πλήρη απαγόρευση πλαστικών προϊόντων που μπορεί να είναι επιβλαβή για τη φύση και τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν με άλλες εναλλακτικές λύσεις. Εδώ βρίσκουμε, για παράδειγμα, βαμβακερά πώματα, πλαστικά μαχαιροπίρουνα, καλαμάκια και ξυλάκια. Αυτό θα ισχύει από τον Απρίλιο του επόμενου έτους.

– Είναι πρόβλημα τόσο γιατί έχουμε πιο βρώμικους δρόμους και πλατείες αλλά και γιατί καταλήγει στη θάλασσα και καταστρέφει τη ζωή των ζώων και των φυτών, λέει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλίματος Per Bolund (πράσινο κόμμα).

Επιπλέων τα προϊόντα που μπορούν τελικά να συμβάλουν στη ρύπανση πρέπει επίσης να λάβουν ένα συγκεκριμένο τέλος. Αυτά περιλαμβάνουν τσίχλες και αποτσίγαρα που πετάγονται στο έδαφος.

Τα 600 εκατ. SEK που αναμένεται να φέρει το τέλος θα πάνε στην καθαριότητα και θα διανεμηθούν στους δήμους.

Επισης στο μέλλον, όλες οι εταιρείες που προσφέρουν στους καταναλωτές συλλογή τροφίμων θα μπορούν να προσφέρουν μια επαναχρησιμοποιήσιμη εναλλακτική. Ωστόσο, αυτή η αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ έως το 2024 και ορισμένα μικρότερα εστιατόρια θα εξαιρεθούν από την απαίτηση.

Σε τελική ανάλυση, όλα αυτά τα μέτρα αφορούν τη διασφάλιση ότι το περιττό πλαστικό θα εξαφανιστεί και ότι το πλαστικό που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται μπορεί να ανακυκλωθεί σε μεγαλύτερο βαθμό. Πέρυσι, το ποσοστό αυτό ήταν μόνο 24 τοις εκατό.

– Σημαίνει επίσης ότι έχουμε μια πιο κυκλική οικονομία όπου ανακυκλώνουμε το πλαστικό και διασφαλίζουμε ότι στην πραγματικότητα δεν αγοράζουμε και πετάμε απλώς αλλά ότι μπορούν να επιστρέψουν ως νέα προϊόντα, λέει ο υπουργός Per Bolund.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο επιτίθενται στον Μπάιντεν για τον περιορισμό της παραγωγής ενέργειας καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου αγγίζουν νέο ρεκόρ

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο επιτίθενται στον Μπάιντεν για τον περιορισμό της παραγωγής ενέργειας καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου αγγίζουν νέο ρεκόρ

Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Ουάσιγκτον έχουν κατηγορήσει τις πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν και των...