ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

December 9, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
φυλακές του Ισημερινού

Ταραχές με νεκρούς και τραυματίες στις φυλακές του Ισημερινού

5 Oct, 2022

Τουλάχιστον 15 νεκροί και 33 τραυματίες είναι ο έως τώρα απολογισμός από τις ταραχές που συνεχίστηκαν την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις φυλακές του Ισημερινού.

Οι ταραχές στην φυλακή της Λατακούνγκα, νοτιανατολικά της πρωτεύουσας Κίτο, ξέσπασαν την  Δευτέρα μετά την καταμέτρηση των κρατουμένων. Ανάμεσα στους νεκρούς φαίνεται να είναι και ο γνωστός “Ελ Πατρόν” των ναρκωτικών. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, καθώς από τον Φεβρουάριο του 2021, έχουν σημειωθεί οκτώ σφαγές μεταξύ των εγκλείστων, με 400 συνολικά νεκρούς.

Στην φυλακή αυτή, που θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες του Ισημερινού, κρατούνται περί τους 4.300 έγκλειστους. 

Οι επιθέσεις την Δευτέρα ξεκίνησαν με μαχαίρια και πυροβόλα, που άφησαν πίσω νεκρούς, ακρωτηριασμένους και τραυματίες. Η βία ήταν ακραία αφού πολλά πτώματα διαμελίστηκαν. Η αστυνομική δύναμη ενισχύθηκε με 600 επί πλέον αστυνομικούς, και εγκαταστάθηκαν μεταλλικές μπάρες μπροστά στην φυλακή.

Πιστεύεται ότι η αφορμή για το νέο αυτό ξέσπασμα, ήταν ο φόνος του Λεάντρο Νορέρο, του 36χρονου ελ Πατρόν των ναρκωτικών. Ο Νορέρο είχε συλληφθεί τον Μάϊο με κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών, ξέπλυμα χρήματος κ.λπ. αφού του κατασχέθηκαν 6,4 εκατομμύρια δολλάρια, 24 ράβδοι χρυσού, πυροβόλα όπλα και σφαίρες. Πληροφορίες δίνουν την είδηση ότι ο Πατρόν δολοφονήθηκε την ημέρα που αναμενόταν να του απαγγελθούν κατηγορίες επισήμως. Ήταν ο ηγέτης της συμμορίας Los Netas, Los Chone Killers, κάποιες από τις ομάδες που διακινούν ουσίες εντός των φυλακών.

Το δράμα συνεχίστηκε έξω από τις φυλακές, όπου οι συγγενείς των κρατουμένων φώναζαν τα ονόματα των ανθρώπων τους, για να εξακριβώσουν αν ήταν ακόμη ζωντανοί.

 

photo alphatv.gr

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This