EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
τα ίχνη της ξηρασίας

Τα ίχνη της ξηρασίας

24 Aug, 2022

 

Η στάθμη των υδάτων κατέβηκε αρκετά στην Ευρώπη λόγω των τελευταίων καιρικών συνθηκών και τα ίχνη της ξηρασίας έφεραν στην επιφάνεια αρχαιολογικά μνημεία και απομεινάρια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου.

Από το ντολμέν του Γουαδαλπεράλ της Ισπανίας, (το “ισπανικό στόουνχετζ”) με 100 μονόλιθους από το 5000πΧ, που λειτουργούσε μάλλον ως ναός του Ήλιου και -στην ουσία- κρύφτηκε από τον δικτάτορα Φράνκο, μέχρι τους ογκόλιθους που αποκάλυψε η πεσμένη στάθμη του Ρήνου στην Γερμανία. Μάλιστα, οι ογκόλιθοι του Ρήνου έχουν χαραγμένες γραμμές επάνω τους, που δηλώνουν τις “προβληματικές εποχές”, καθώς όταν αποκαλύπτονται αυτές οι γραμμές, σημαίνει ότι η στάθμη του νερού, έχει πέσει.

Βυθισμένα πλοία γεμάτα πυρομαχικά, χτυπημένα από τις δυνάμεις της γερμανικής ναζιστικής κυβέρνησης κοντά στην Σερβία αποκάλυψε η πεσμένη στάθμη του Δούναβη, ενώ ο Γιανγκτσε ποταμός της Κίνας αποκάλυψε αγάλματα του Βούδδα, ηλικίας άνω των 600 ετών (μια και το φαινόμενο δεν είναι μόνο ευρωπαϊκό).

Παρ’ όλα αυτά, το αρχαιότερο εύρημα όλων φαίνεται να αποκαλύφθηκε στο Τέξας των Η.Π.Α., καθώς απομεινάρια δεινοσαύρων ήρθαν στην επιφάνεια και μάλλον χρονολογούνται 113 εκατ. χρόνια πριν.

Τα ίχνη, που είναι στην ουσία αποτυπώματα ποδιών δεινοσαύρων, έχουν προκαλέσει μεγάλο ενθουσιασμό στην επιστημονική κοινότητα, και εκτιμάται ότι ανήκουν σε Ακροκανθόσαυρο.

Παρ’ όλα αυτά παραπλεύρως βρέθηκαν ίχνη και από τον 44 τόνων Σαυροποσειδώνα, και αυτό σημαίνει ότι η επισκεψιμότητα στην περιοχή θα αποκτήσει μεγάλο ενδιαφέρον.

 

 

 

photo https://pixabay.com/el/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This