EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Τα Γρανάζια των Προστατών μας

Τα Γρανάζια των “Προστατών μας”

29 May, 2023

Όταν ο αλησμόνητος, μεγάλος μας δάσκαλος Ζαν Πολ Σαρτρ έγραφε, πριν περίπου πενήντα χρόνια, το προφητικό του μυθιστόρημα “Τα γρανάζια”, λίγοι ασφαλώς αναγνώστες του, τότε, θα μπορούσαν να προβλέψουν τη μέγιστη, διαχρονική του αξία..

Κι όμως, ήταν τόσο φανερό, τόσο ξεκάθαρο το μήνυμά του. Οι επαναστάτες-ηγέτες που ξεσήκωναν στην εικοσαετία του 40-60, τις “μάζες” της Αφρικής και της Ασίας, ήταν οι ίδιοι, ουσιαστικά, λατινοαμερικάνοι ηγέτες της εικοσαετίας του ’50-70 και είναι οι ίδιοι, οι σημερινοί, κοινοβουλευτικοί, σοσιαλιστές ηγέτες που προσπαθούν να ξαναζωντανέψουν το ξεθωριασμένο όραμα της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Κι όπως σε όλες εκείνες τις άγριες, ηρωικές εποχές, όλοι αυτοί οι χαρισματικοί λαϊκοί ηγέτες, μόλις έπαιρναν την εξουσία στα χέρια τους, έπεφταν αμέσως στα γρανάζια των καιροσκόπων της αυλής τους που τους οδηγούσαν στην αγκαλιά των “αόρατων” ξένων δυνάμεων, το ίδιο έγινε κι αργότερα, το ίδιο και τώρα, το ίδιο και πάντα.. Ελπίζουμε, αυτή τη φορά, να μην ισχύσει αυτό το για πάντα…

Πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Τα ίδια ακριβώς γρανάζια γυρίζουν αδιάκοπα, γύρω από οποιαδήποτε εξουσία, ακόμη και την πιο ελπιδοφόρα, την πιο λαοπρόβλητη. Και με τη βοήθεια των μονίμων καιροσκόπων που ποτίζουν τους κήπους όλων των ηγετών, όλων των εποχών και όλων των καταστάσεων, συνθλίβουν στις ανθρωποφάγες δαγκάνες τους, ηγέτες, λαούς, ιδέες και ελπίδες..

Η πατρίδα μας αυτό τον καιρό βρίσκεται, για άλλη μια φορά, στις “δαγκάνες” αυτών των αιώνιων γραναζιών. Όπως η Αίγυπτος, το Κογκό και η Αλγερία, στο βιβλίο του Σαρτρ και πολλοί, στις  μέρες μας, άνθρωποι του υπαρκτού Σοσιαλισμού, “γοητευμένοι” από τις σειρήνες των “αόρατων” ξένων δυνάμεων, έγιναν και πάλι ταπεινοί υπάλληλοι τους, έτσι κι εμείς κινδυνεύουμε να γίνουμε πιστοί υποτακτικοί τους.

Αυτοί που θα αναλάβουν τις τύχες μας μετά τις εκλογές, έχουν τεράστιες ευθύνες για το μέλλον αυτού του τόπου. Αν δεν συνειδητοποιήσουν ότι τα τανκς και οι μυστικές υπηρεσίες του παρελθόντος, έχουν πια αντικατασταθεί από τη “γοητεία” του καταναλωτικού αμοραλισμού και τα δώρα-πακέτα των Βρυξελών, πολύ σύντομα θα ακουστεί ο ήχος των γραναζιών..

Φοβάμαι ότι όλος ο πολιτικός κόσμος δεν βλέπει πόσο ύπουλα, συστηματικά και αποτελεσματικά δουλεύουν, όλοι αυτοί οι καιροσκόποι-μαϊμούδες αυτών των ορατών προστατών μας και αόρατων δυνάμεων.. Εμείς οι “απέξω”, ακούμε πολύ καθαρά το ακόνισμα των δοντιών τους.

Είναι οι ίδιοι καιροσκόποι – αρουραίοι κάθε εξουσίας, που κρυφοτρώνε τις σάρκες της. Κι όταν μένουν τα σκέτα κόκαλα, την εγκαταλείπουν, όπως εγκαταλείπουν τα καράβια όταν βυθίζονται..
Είναι αυτοί οι ίδιοι που έγκαιρα., μετακομίζουν σε ένα άλλο καράβι εξουσίας και ξαναρχίζουν την ίδια δουλειά. Κι όλοι οι ηγέτες μας, λαοπρόβλητοι και μη, γοητεύονται από τη δουλικότητα και την καπατσοσύνη τους, τους καθιστούν πρώτους συμβούλους τους και “παραβλέπουν” τα πανάθλια μέσα που χρησιμοποιούν.

Αυτή την ιλαροτραγική εικόνα, δυστυχώς, την είδαμε και στην πατρίδα μας, πολλές φορές.. Μεταπολεμικά ιδιαίτερα, πάμπολλες.. Οι βασιλικές αυλές συναγωνίζονταν τις δημοκρατικές και οι φασιστικές τις σοσιαλιστικές. Οι μεταπηδήσεις αυτών των καιροσκόπων από τη μια αυλή στην άλλη, ανεξαρτήτως “χρωμάτων” και η λαμπρή υποδοχή τους από τους ηγέτες όλων των αποχρώσεων, είναι ένα θλιβερό γεγονός που καταγράφεται, δυστυχώς, πάντα εκ των υστέρων..

Μα δεν βλέπουν τις αθλιότητες όλων αυτών των “κολλητών” τους, στα Συνέδρια και τις εκλογές που επιβάλλουν τους δικούς τους υποψήφιους, εξοστρακίζουν με φασιστικές μεθόδους τους “άλλους” και διορίζουν σε όλα τα κλειδιά της εξουσίας συγγενείς τους ή άλλα άτομα σαφώς εξαρτημένα από τα διάφορα μεγάλα, ντόπια και ξένα, κέντρα αποφάσεων;

Ωστόσο παραμένουμε αισιόδοξοι. Κουρελιάστηκαν, ευτυχώς, οριστικά οι μάσκες που έκρυβαν το αληθινό αποκρουστικό πρόσωπο των λεγομένων ξένων «προστατών» μας. Σήμερα πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να μην έχει καταλάβει ότι μας κυβερνούν οι ξένοι. Με μοναδικό στόχο, να μας εξαθλιώσουν και να μας κατατρομοκρατήσουν, ώστε να παραδοθούμε, άνευ όρων,  στα οικονομικά και στρατηγικά τους συμφέροντα.

Ας προσέξουμε όμως.. Και ας θυμηθούμε τι μας λέει ένας μεγάλος Σοφός:

” Αισιοδοξία όχι με τη ΒΟΥΛΗΣΗ… Αλλά με  τη  ΓΝΩΣΗ..!! “

 

 

Photo Yomare / https://pixabay.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This