EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Τα ζώα χρειάζονται προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες

13 Jun, 2024
Τα ζώα χρειάζονται προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες

Τα ζώα χρειάζονται προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες

Τα ζώα χρειάζονται προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες

Βλέποντας στο κέντρο της Αθήνας τους κυρίους και τις κυρίες να βγάζουν βόλτα τα σκυλάκια τους αυτές τις ημέρες, που οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές, δεν μπορείς παρά να πεις αυτό: Τα ζώα χρειάζονται προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες! Η βόλτα αυτές τις ημέρες, μπορεί και να λείπει. Ή να γίνεται σε ώρες όπου η θερμοκρασία έχει πέσει αρκετά.

 

Ενδείξεις απερισκεψίας

 

Η θερμοκρασία στην άσφαλστο είναι τόσο πολύ υψηλότερη για τα γυμνά πόδια των ζώων, από αυτό που αισθάνονται μέσα από τα παπούτσια τους οι άνθρωποι, που μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στους φίλους μας. Σίγουρα πάντως τους κάνει να υποφέρουν.

Όπως είναι γνωστό, οι ιδρωτοποιοί αδένες του σκύλου βρίσκονται στην πατούσα τους. Ο σκύλος εκπνέει την ζέστη με την αναπνοή του. Η υπερβολικά υψηλή θερμοκρασία λοιπόν του προκαλεί προβλήματα. Μάλιστα, κάποιες ράτσες όπως τα αγγλικά και γαλλικά bulldog, τα σί-τσου και τα pug είναι πιο εύκολο να παρουσιάσουν απόφραξη ανωτέρας αναπνευστικής οδού, όταν αισθανθούν δυσφορία από την ζέστη. 

Για να μην μιλήσουμε για την απάνθρωπη ανοησία (ευγενική λέξη) όσων αφήνουν τον σκύλο τους μέσα σε κλειστό αυτοκίνητο “για λίγο”. 10 λεπτά αρκούν για να χάσεις τον φίλο σου για πάντα. Η απερισκεψία έχει συνέπειες.

Ακόμη μία ένδειξη απερισκεψίας (και άγνοιας) θα είναι να ρίξεις νερό ή να σκεπάσεις με υγρή κουβέρτα έναν σκύλο που έχει πάθει θερμοπληξία ή ηλίαση. Τον οδηγείς σε χειρότερο πυρετό και ίσως θάνατο. 

 

Ας δούμε τί χρειάζονται λοιπόν τα ζώα τις ημέρες που η ατμόσφαιρα από την ζέστη είναι αποπνυκτική:

 

Κατ’ αρχάς τα αυτονόητα: Δροσιά και πάντα πρόσβαση σε νερό. Αυτό ισχύει και για τα αδέσποτα ζώα, για τα οποία θα πρέπει η πρόσβαση σε νερό να είναι συνεχής. Η Ελλάδα δεν έχει παιδεία και δεν υπάρχει επαρκής κρατική μέριμνα για την ζωή των φίλων μας. Θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι γειτονικές χώρες όπως η Τουρκία βρίσκονται πολύ πιο μπροστά στον τομέα αυτό. Η ζωή των ζώων βρίσκεται σε συνεχή κίνδυνο στην χώρα μας, τουλάχιστον όμως μπορούμε εμείς ατομικά να φροντίσουμε κατά το δυνατόν, τοποθετώντας μπωλ με νερό σε σημεία δροσιάς.

Τα συμπτώματα της ηλίασης ή θερμοπληξίας είναι η δυσκολία αναπνοής, έντονο λαχάνιασμα, σιελόρροια, αδυναμία ούρησης, σκούρο χρώμα στα ούλα και υψηλός πυρετός. Ακόμη, ταχυπαλμία, ζαλάδα, λήθαργος, και ίσως έμετος. Στην περίπτωση αυτή είναι καλύτερο να μεταφερθεί το ζώο σε γιατρό άμεσα. Μέχρι να φτάσει το ζώο στον γιατρό, πρέπει να βρίσκεται σε δροσερό περιβάλλον, αλλά θα πρέπει να αποφευχθεί η ρίψη νερού και μάλιστα κρύου. Λίγο δροσερό νερό πρέπει να του περάσουμε στα πόδια του και πίσω από τα αυτιά για να πέσει ο πυρετός. Μόνο όταν σταθεροποιηθεί μια χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να πιεί λίγο νερό, αλλά όχι κρύο.

Μπωλ με νερό ή φαγητό θα πρέπει να υπάρχει σε δροσερό μέρος και ποτέ σε μεταλλικά δοχεία (καλύτερα πλαστικά ή πήλινα). 

Κλειστοί χώροι, (αυτοκίνητα, σπίτια, μπαλκόνια, ταράτσες), είναι εγκληματικοί για τα ζώα. Πόσο μάλλον όταν τα ζώα αφήνονται αλυσοδεμένα.

Αν θέλετε να δροσίσετε την γάτα (που δεν επιθυμεί να βρέχεται), μπορείτε να τυλίξετε πάγο σε μια πετσέτα, και να την χαϊδέψετε με αυτήν.

 

Το καλοκαίρι δεν είναι μια εποχή που θα έπρεπε να βιώνουμε σαν κάτι δύσκολο. Μπορούμε για τον εαυτό μας να λάβουμε μέτρα ώστε να ζήσουμε ένα ευχάριστο καλοκαίρι. Μπορούμε όμως, ως νοήμονες άνθρωποι, να λάβουμε μέτρα και για τα ζώα μας, ώστε να ζήσουν κοντά μας κι αυτά μια περίοδο ζέστης, με προστασία και φροντίδα.

 

Τηλέφωνο προστασίας αδέσποτων ζώων 10410

Email καταγγελίας ή δήλωσης για την προστασία των ζώων genast@astynomia.gr

 

 

 

photo giselastillhard / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This