EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
θανάσιμα παιχνίδια

Τα θανάσιμα παιχνίδια των νέων

14 May, 2022

Δύο νέα θανάσιμα παιχνίδια έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον των νέων σε όλο τον κόσμο, ωθώντας όλο και περισσότερα παιδιά στο να συμμετέχουν σε διαδικτυακό συναγωνισμό. Δυστυχώς η σωστή έκφραση είναι “δύο νέα θανάσιμα παιχνίδια προστίθενται” στην μακρά λίστα των επικίνδυνων δράσεων που έχουν σημειωθεί και παλαιότερα.

 

Το ένα παιχνίδι, γνωστό ως Blackout Challenge, κόστισε την ζωή σε ένα κορίτσι 10 χρόνων, το οποίο παρακολουθούσε την δράση αυτή στο TikTok και αποφάσισε να συμμετέχει. Η Nylah Anderson, 10 ετών, βρέθηκε αναίσθητη στο δωμάτιό της στην Φιλαδέφλεια των ΗΠΑ, εν συνεχεία διακομίστηκε σε νοσοκομείο, μπήκε στην εντατική για λίγες μέρες όπου και εξέπνευσε. Το Blackout Challenge ήρθε στην Nylah μέσω της πλατφόρμας For You, και το μικρό κορίτσι ανταποκρίθηκε.

Το “παιχνίδι” συστήνει στους συμμετέχοντες να πάρουν ένα κορδόνι ή ένα καλώδιο και να στραγγαλιστούν για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να αισθανθούν ότι θα λιποθυμήσουν (“blackout”). Μετά, θα πρέπει να αφαιρέσουν το καλώδιο ή το κορδόνι, για να αισθανθούν την χαρά όταν το αίμα θα επανέρχεται σε κυκλοφορία και θα ξαναβρίσκουν τις αισθήσεις τους. Και φυσικά, θα πρέπει να περιγράψουν το βίωμά τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η καταγγελία που έγινε από τους γονείς του κοριτσιού προς το TikTok, υπάρχει ένας αλγόριθμος ο οποίος επιλέγει σε ποιούς αρμόζει αυτή η πρόκληση (“challenge”), και έτσι έφτασε και στην μικρή Nylah. Για την ιστορία του πράγματος, το TikTok δήλωσε ότι αυτή η δράση προϋπήρχε της πλατφόρμας.

Το ζήτημα θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης φυσικά, αλλά το θέμα δεν είναι μεμονωμένο, και δεν αφορά μόνον ένα κορίτσι 10 ετών. Τα επικίνδυνα, θανάσιμα παιχνίδια, τα οποία προωθούνται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα πολύ σοβαρό φαινόμενο. Παλιότερα έχουν καταγραφεί κι άλλοι θάνατοι νέων που βιντεοσκοπούσαν τους εαυτούς τους σε μια πρόκληση ταχύτητας άνω των 190 χιλιομέτρων την ώρα, με αυτοκίνητο κ.λπ.

Το δεύτερο επικίνδυνο “παιχνίδι” που σημειώθηκε πρόσφατα και στην Ελλάδα, είναι “ο αιφνίδιος θάνατος”. Αυτό πρόσφατα το είδαμε στον Βόλο, και σκοπό έχει να δοκιμάσει αντοχές εφήβων αλλά και οδηγών αυτοκινήτων. Όταν πέφτει ο ήλιος, οι έφηβοι πέφτουν ξαφνικά στις ρόδες των διερχόμενων αυτοκινήτων, “για να δουν” τα αντανακλαστικά των οδηγών, αλλά και για να αποδείξουν πόσο ατρόμητα είναι τα ίδια.

Όσο χάνονται νέοι άνθρωποι, και όσο οικογένειες θρηνούν τα παιδιά τους, η έρευνα για το ποιός κερδίζει (εάν υπάρχει κάποιος που κερδίζει από αυτή την ιστορία – εάν δηλαδή δεν είναι ένα απλό διεθνές καπρίτσιο των social media), εκτιμούμε ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα, και με ουσιαστικά αποτελέσματα.

 

 

 

photo https://pixabay.com/el/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This