ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 29, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

bitcoin

Τα Κρυπτονομίσματα ετοιμάζονται να μπούν για τα καλά στην ζωή μας

7 Sep, 2021

Τα Κρυπτονομίσματα ετοιμάζονται να μπούν για τα καλά στην ζωή μας. Ακούγονται διάφορες φήμες ότι πλέον το κρυπτονόμισμα αποκτά αξία και αρχίζουν να αναγνωρίζονται ως νόμισμα και θα κυκλοφορά και στην αγορά. Η πρώτη χώρα που δέχτηκε το κρυπτονόμισμα είναι η Κούβα. Και πλέον θα ρυθμίσει τα κρυπτονομίσματα για πληρωμές στο νησί. Όπως το Chedi Andermatt, ένα πολύτελες ξενοδοχείο που δέχεται μόνο πληρωμές απο κρυπτονομίσματα.

Σύμφωνα με την καθημερίνη μας αναφέρει ότι πλέον ότι η Παρί Σεν Ζερμέν πληρώνει τον Μέσι και με κρυπτονομίσματα: «Οι ποδοσφαιρικές ομάδες αντιμετωπίζουν εδώ και καιρό τα κρυπτογραφημένα νομίσματα ως νέα πηγή εσόδων. Σύμφωνα με στοιχεία της Socios.com, της εταιρείας που σχεδίασε τα συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν και των άλλων ποδοσφαιρικών ομάδων, έχουν πράγματι αποτελέσει πηγή σημαντικών εσόδων για τις ομάδες, που έχουν αντλήσει σχεδόν 200 εκατ. δολάρια μέσα στο έτος.

Ειδικότερα, η Παρί Σεν Ζερμέν έχει ήδη συγκεντρώσει κάποια έσοδα μέσω της συμφωνίας με τον Μέσι. Οπως ακριβώς το bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα, τα fan tokens αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στα ειδικά χρηματιστήρια κρυπτογραφημένων αξιών. Σαν και τα άλλα κρυπτονομίσματα, παρουσιάζουν ιδιαίτερα μεγάλες διακυμάνσεις στις αξίες τους και έχουν εξωθήσει τις ρυθμιστικές αρχές να προειδοποιήσουν τους επενδυτές για τους κινδύνους που εγκυμονούν οι ψηφιακοί τίτλοι».

Πλέον εντείνονται οι πιέσεις για ρύθμιση της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Η καθημερινή μας αναφέρει ότι μέσα σε λίγες μέρες τα bitcoin έφτασε πάνω απο 40.000 δολάρια και ότι εντείνονται οι πιέσεις για να ξεκινήσουν μια νέα νομισματική αγορά που ανέρχεται στα 1.6 τρισ. Δολάρια, αλλά υπάρχουν πολλές πλευρές που είναι επιφυλακτικοί για την χρήση Κρυπτονομισμάτων: «Ενώ δεν σταματούν να εκπλήσσουν οι ακραίες διακυμάνσεις στην αξία των κρυπτονομισμάτων, με το bitcoin να έχει και πάλι επιστρέψει σε λίγες ημέρες πάνω από τις 40.000 δολάρια, εντείνονται οι πιέσεις για ρύθμιση της νέας αυτής αγοράς που ανέρχεται ήδη σε 1,6 τρισ. δολάρια και παράλληλα εκφράζονται από πολλές πλευρές επιφυλάξεις για τη χρήση των κρυπτονομισμάτων. Την πρωτοβουλία για ρύθμιση της αδιαφανούς επένδυσης αναμένεται να λάβει ο νέος επικεφαλής της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς (SEC) Γκάρι Γκένσλερ, που δηλώνει κατηγορηματικά ότι πρέπει να προστατευθούν οι επενδυτές, ενώ το ΔΝΤ προειδοποιεί οποιαδήποτε ενδιαφερόμενη χώρα πως ένα κρυπτονόμισμα δεν μπορεί να αποτελέσει εθνικό νόμισμα».

 

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Bloomberg ο Γκάρι Γκένσλερ τονίζει ότι τα κρυπτονομίσματα θα μπορουν να χρησιμοποιηθούν γενικά για ένα ευρύτερο φάσμα συναλλαγών αλλα και για να ενταχθούν και στις κοινώς αποδεκτές επενδύσεις υπο τον όρον ότι θα ρυθμιστούν με ένα απόλυτως σαφές πλαίσιο κανόνων.

 

Να επισημάνουμε ότι ο Γκάρι Γκένσλερ, έχει διδάξει για τα κρυπτονομίσματα ως καθηγήτης του ΜΙΤ, δηλώνει αδιάφορος ή ενδεχομένως και γοητευμένος απο την τεχνολογία των κρυπτονομισμάτων. Δήλωσε ότι: «καθόλου αδιάφορος σε ό,τι αφορά την προστασία των επενδυτών από την απάτη».

 

Προσθέτει ότι ο καλύτερος τρόπος για να ρυθμίσης τα κρυπτονομίσματα είναι η ρύθμιση των χρηματιστηρίων κρυπτογραφημένων αξιών. Πάντως καταθέτει την αποψή του πως αν επιβληθούν οι απαιτούμενες ρυθμίσεις, τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μπορούν να δώσουν ώθηση στην οικονομική πρόοδο. Όμως υπήρξε μια ηχηρή προειδοποίηση του ΔΝΤ που προειδοποίει για τους κινδύνους που υπάρχουν στην εκτεταμένη χρήση των κρυπτονομισμάτων, καθώς απειλούσε «τη μακροοικονομική σταθερότητα».

Σύμφωνα με την καθημερίνη μας αναφέρει ότι απο το Σεπτέμβριο ο Ελ Σαρβαδόρ θα επιστρέψει τις πληρωμές με bitcoin για τα πάντα απο κομμωτήρια μέχρι τους φόρους προς το κράτος: «Με αφορμή την παράτολμη απόφαση που έλαβε το Ελ Σαλβαδόρ να επιτρέψει από τον Σεπτέμβριο τις πληρωμές με bitcoin κυριολεκτικώς για τα πάντα, από τα κομμωτήρια μέχρι τους φόρους προς το κράτος, το Ταμείο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Τονίζει πως στην περίπτωση αυτή θα μπορούσε να απειληθεί η ακεραιότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, δεδομένων των δεσμών που είναι σαφές ότι διατηρεί ο αδιαφανής κόσμος των κρυπτονομισμάτων με την παραβατικότητα και το οργανωμένο έγκλημα. Σε ανάλυση που δημοσίευσαν προ ημερών σε blog του Ταμείου, συνεργάτες του απέφυγαν να αναφερθούν ευθέως στην πρωτοφανή απόφαση του Ελ Σαλβαδόρ. Δεδομένου, πάντως, ότι το Ταμείο διαπραγματεύεται με τη χώρα δάνειο ύψους ενός δισ. δολαρίων, οι προειδοποιήσεις του σχεδόν αμέσως μετά την ανακοίνωση του Ελ Σαλβαδόρ καθιστούν σαφές ότι το σχέδιο για εκτεταμένη χρήση του bitcoin ενδέχεται να περιπλέξει την προοπτική συμφωνίας. Αναφέρεται, άλλωστε, έμμεσα στο θέμα, καθώς τονίζει πως ίσως κάποιες χώρες να παρακάμψουν τις απαιτούμενες ρυθμίσεις και να υιοθετήσουν κάποιο κρυπτονόμισμα όπως ακριβώς ένα εθνικό νόμισμα. Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να επωφεληθούν τμήματα του πληθυσμού που παραμένουν αποκλεισμένα από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, να διευκολυνθούν οι συναλλαγές και να γίνουν φτηνότερες και ταχύτερες, αλλά υπογραμμίζει ότι οι κίνδυνοι παραμένουν πολύ μεγαλύτεροι από κάθε πιθανό όφελος».

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Η Pfizer θέλει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τα δεδομένα ασφάλειας εμβολίων COVID-19

Η Pfizer θέλει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τα δεδομένα ασφάλειας εμβολίων COVID-19

Η Pfizer ζήτησε από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο να την αφήσει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων, οι οποίες προσπαθούν να καθυστερήσουν την αποκάλυψη δεδομένων για το εμβόλιο της Pfizer για τον COVID-19.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά εκτινάχθηκε σε υψηλό ρεκόρ, ξεπερνάει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά εκτινάχθηκε σε υψηλό ρεκόρ, ξεπερνάει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά αυξήθηκε τον Δεκέμβριο λόγω της αύξησης των εισαγωγών, για να φτάσει σε μηνιαίο υψηλό ρεκόρ, ενώ ανέβασε το συνολικό έλλειμμα για όλο το 2021 σε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, επίσης μια ιστορική πρωτιά.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton ενημερώνει τους πολίτες για τη «χρήση βίας» σε καταστάσεις που σχετίζονται με την κρίση στα σύνορα

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton ενημερώνει τους πολίτες για τη «χρήση βίας» σε καταστάσεις που σχετίζονται με την κρίση στα σύνορα

Μετά από κατακλυσμό κλήσεων από ενδιαφερόμενους πολίτες, ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton (R) εξέδωσε ένα ενημερωτικό δελτίο που περιγράφει τους νόμους σχετικά με τη χρήση βίας και την παράνομη μετανάστευση για πολίτες, ιδιοκτήτες ιδιωτικών περιουσιών και την επιβολή του νόμου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Αριζόνα υποστηρίζουν την  Sinema στη μομφή από τους Δημοκρατικούς

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Αριζόνα υποστηρίζουν την  Sinema στη μομφή από τους Δημοκρατικούς

Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες στην Αριζόνα εξέφρασαν την υποστήριξή τους για τη γερουσιαστή Kyrsten Sinema (D-Ariz.), η οποία τιμωρήθηκε από το δικό της κόμμα την περασμένη εβδομάδα επειδή ψήφισε υπέρ της διατήρησης του Filibuster για τα δικαιώματα ψήφου στη Γερουσία.

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ανταποκρίνονται στα αιτήματα της Ρωσίας μετά την προειδοποίηση της Μόσχας για «αντιποιητικά μέτρα»

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ανταποκρίνονται στα αιτήματα της Ρωσίας μετά την προειδοποίηση της Μόσχας για «αντιποιητικά μέτρα»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η δυτική συμμαχία ασφαλείας του ΝΑΤΟ ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις ασφαλείας της Ρωσίας με ξεχωριστές γραπτές δηλώσεις εν μέσω συνεχιζόμενων διπλωματικών προσπαθειών για την επίτευξη λύσης για την κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Δρ Peter McCullough : Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό

Δρ Peter McCullough : Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό

Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό, είπε ο διάσημος καρδιολόγος και επιδημιολόγος Δρ. Peter Peter McCullough στο πρόγραμμα «Capitol Report» του NTD κατά τη διάρκεια της πορείας «Defeat the Mandates» στην Ουάσιγκτον, στις 23 Ιανουαρίου.