EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Τα νέα της Ευρώπης

17 Oct, 2022
Τα νέα της Ευρώπης

Τα νέα της Ευρώπης

Τα νέα της Ευρώπης

Τα νέα της Ευρώπης, Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022.

 

Διαφωνία του ΔΝΤ δια στόματος Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα για την επιβολή πλαφόν στο ενεργειακό, στην Ευρώπη

Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ εξέφρασε αντίθεση για το πλαφόν, το οποίο ήδη συζητείται μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. παρ’ όλο που βρίσκει αντιθέσεις και μέσα στους κόλπους της. Η Γκεοργκίεβα πιστεύει ότι οι υψηλές τιμές του φυσικού αερίου πλήττουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, και θα πρέπει να αναζητηθεί απάντηση για αυτό, από μέτρα προσωρινά και στοχευμένα. “Μην εγκρίνετε μέτρα που δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά”, δήλωσε χαρακτηριστικά. «Αυτό που λέμε στους υπουργούς και στους διοικητές των κεντρικών τραπεζών είναι ότι πρέπει να συνεργαστούν, διότι η δημοσιονομική πολιτική δεν πρέπει να φρενάρει».

 

Οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων προκαλούν πονοκέφαλο στην Αυστρία.

Στο πρόσωπο του Υπουργού Εσωτερικών ξεσπά ο έντονος εκνευρισμός στην Αυστρία, καθώς οι δηλώσεις του για τις “απαραίτητες σκηνές λόγω αύξησης του αριθμού των προσφύγων” ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Πραγματικά ο αριθμός των προσφύγων το 2022 είναι τριπλάσιος σε σχέση με το 2021, φτάνοντας τους 70.000, κυρίως ανθρώπων που κατάγονται από Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία και Ινδία. Οι υποδομές δεν φαίνεται πλέον να επαρκούν και έτσι δόθηκε παραίνεση στα ομόσπονδα κρατίδια της Αυστρίας να δημιουργήσουν χώρους στέγασης. 

 

Κοινή αεράμυνα στην Ευρώπη, χωρίς την συμμετοχή της Ελλάδας.

Το πλάνο – πρόταση της Γερμανίας για την δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου αεράμυνας υπό τον τίτλο ESSI (European Sky Shield Initiative), βρίσκεται σε στάδιο συζητήσεων, με την υποστήριξη 14 χωρών – μελών του ΝΑΤΟ, χωρίς όμως την συμμετοχή της Ελλάδας. Το πλαίσιο αυτό αφορά την δημιουργία μιας ισχυρής και σύγχρονης αεράμυνας για τον ευρωπαϊκό χώρο, ώστε να προστατεύει τα κράτη – μέλη της Ε.Ε., τα οποία θα συμμετέχουν σε αυτήν. Θα υπάρχει η δυνατότητα αναχαίτισης εχθρικών αεροπορικών επιθέσεων και διηπειρωτικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.  Εκτός από την Ελλάδα, μέχρι στιγμής δεν συμμετέχει στις συζητήσεις και η Γαλλία.

Κυβέρνηση και με ακροδεξιό χρώμα για την Σουηδία.

Την Παρασκευή ανακοινώθηκε από τον ηγέτη των Μετριοπαθών Ουλφ Κρίστερσον, ότι το κόμμα του υπέγραψε συμφωνία με τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Φιλελεύθερους. Μετά τις εκλογές της 11ης Σεπτεμβρίου, το κόμμα των Μετριοπαθών έπρεπε να σχηματίσει μια κυβέρνηση συνενώνοντας αυτές τις δύο παρατάξεις ώστε να μην σχηματίσουν κυβέρνηση με την ακροδεξιά. Όπως δήλωσε ο Κρίστερσον: «Θα είναι μια τρικομματική κυβέρνηση αποτελούμενη από τους Μετριοπαθείς, τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Φιλελεύθερους που θα συνεργάζονται στενά και με τη SD». Η Συμφωνία Τίντο, όπως ονομάστηκε, φαίνεται να εστιάζει μεταξύ άλλων και στην δραστική μείωση των προσφύγων, την κατάργηση της μόνιμης άδειας παραμονής, αυστηρότερες απαιτήσεις για την υπηκοότητα κ.λπ.

 

Διαφωνίες στην Γερμανία σχετικά με  την κατάργηση πυρηνικής ενέργειας.

Οι Πράσινοι και το Φιλελεύθερο FDP βρίσκονται σε διαφωνία αναφορικά με την σταδιακή κατάργηση πυρηνικής ενέργειας. Την Κυριακή ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς συνάντησε τον υπουργό Οικονομίας των Πρασίνων κ. Χάμπεκ, και των Φιλελεύθερων κ. Λίντνερ, για να φτάσουν σε μια συμφωνία σχετικά με την παράταση λειτουργίας των πυρηνικών εργοστασίων. Αρχικά το σχέδιο προέβλεπε κλείσιμο του τελευταίου πυρηνικού σταθμού μέχρι το τέλος του 2022, όμως η ενεργειακή κρίση φέρνει δισταγμό ως προς την πραγματοποίηση αυτής της πρακτικής.

Οι διαμάχες στη γερμανική κυβέρνηση μεταξύ των Πρασίνων και του φιλελεύθερου FDP για τη σταδιακή κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας εντάθηκαν το Σαββατοκύριακο, με την κυβέρνηση να μην καταφέρνει να καταλήξει σε συμβιβασμό.

 

Τριπλασιάστηκε η τιμή της ζάχαρης μέσα σε έναν χρόνο.

Κυρίως λόγω της κακοκαιρίας που έφερε ζημία σε πολλές καλλιέργειες ζάχαρης, αλλά και λόγω της αύξησης του κόστου ενέργειας, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να μειωθεί η παραγωγή της, καθώς το κόστος της τριπλασιάστηκε μέσα σε έναν χρόνο. Οι τιμές χονδρικής επεξεργασμένης ζάχαρης κυμαίνονται ήδη στα 1050 ευρώ ο τόνος, η υψηλότερη τιμή που σημειώθηκε ποτέ. Παρ’ όλα αυτά σε άλλες αγορές, η τιμή είναι έως και 50% κάτω.

 

 

 

 

 

photo  https://pixabay.com/el/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This