EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Τα νέα του κόσμου

Τα νέα του κόσμου – Ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε

25 Dec, 2022

Τα νέα του κόσμου – Ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε.

Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές!

Η πρώτη χριστουγεννιάτικη είδηση έρχεται από την Σουηδία, όπου ένα ζευγάρι, ο Τόμας και η Χάνα έχουν ξεκινήσει έναν έρανο “για καλό σκοπό”… για  να σταματήσει πια να ακούγεται το Last Christmas των Wham κάθε χρόνο τέτοιες μέρες! Έχουν ήδη μαζέψει 50.000 λίρες και στοχεύουν στα 20 εκατ. λίρες για να αγοράσουν τα δικαιώματα από την δισκογραφική εταιρεία!

Η δεύτερη χριστουγεννιάτικη είδηση έρχεται από την Ουαλία. Ο κύριος Γουάτσον δεν ζει πια, αλλά φρόντισε πριν αφήσει την ζωή, να εξασφαλίσει ότι η κορούλα των γειτόνων του, την οποία συμπαθούσε, να λαμβάνει ένα χριστουγεννιάτικο δώρο κάθε Χριστούγεννα, μέχρι να γίνει 16 ετών. Ο κύριος Γουάτσον έφυγε στα 87 του χρόνια παλεύοντας με τον καρκίνο, αλλά ήθελε το μικρό κοριτσάκι της απέναντι πόρτας να είναι χαρούμενο για πολύ ακόμα.

 

Τις ευχές του έστειλε ο πρωθυπουργός μέσω social media

Σε μια μακροσκελή ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης μοιράζεται τις σκέψεις του, ευχόμενος για τις γιορτές, και μάλιστα προτείνει και μια λίστα με βιβλία που κατά την γνώμη του είναι καλό να γίνουν δώρα. “Καλά Χριστούγεννα σε όλους! Ελπίζω η σημερινή γιορτή να σας βρίσκει με υγεία και χαρά μαζί με τους αγαπημένους σας. Η Κυριακή είναι συνήθως η μέρα της εβδομαδιαίας ανασκόπησης, αλλά σήμερα δεν θα γράψω λεπτομέρειες του κυβερνητικού έργου. Ας κάνουμε ένα διάλειμμα για τις γιορτές!  (…) Αυτές τις γιορτές, θέλω να σας ευχηθώ να χαρείτε τις στιγμές που συχνά συνειδητοποιούμε πόσο πολύτιμες είναι μόνο όταν έχουν φύγει. Τις στιγμές με τους μεγάλους και τους μικρούς της οικογένειάς σας. Τους ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν”. Δείτε όλη την ανάρτηση στο instagram @kyriakos mitsotakis.

 

Ευχές του Ερντογάν για τα Χριστούγεννα

Ανάρτηση με ευχές για τους Χριστιανούς και από τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν: «Σύμφωνα με τις αξίες του πολιτισμού στον οποίο ανήκουμε, θεωρούμε την ύπαρξη διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών ως πλούτο. Αυτή η κατανόηση, η οποία αποτελεί τη βάση της ειρήνης και της ασφάλειας, της ενότητας και της αλληλεγγύης του έθνους μας, είναι η σημαντικότερη δύναμή μας που θα μας επιτρέψει να ζήσουμε μαζί ειρηνικά στο μέλλον. Εύχομαι οι χριστουγεννιάτικες γιορτές που γιορτάζουν οι χριστιανοί πολίτες μας σύμφωνα με τις δικές τους πεποιθήσεις να συμβάλλουν στην ανάπτυξη κλίματος αλληλεγγύης. Με αυτά τα συναισθήματα και τις σκέψεις μου, συγχαίρω για άλλη μια φορά τις χριστουγεννιάτικες γιορτές όλου του χριστιανικού κόσμου, ιδιαίτερα των χριστιανών πολιτών μας, και τους εύχομαι καλή δύναμη».

 

Νέα συνδυαστική θεραπεία για τον καρκίνο του πνεύμονα δίνει ελπίδα

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Κολούμπια των ΗΠΑ δήλωσαν ότι έφτασαν στην πρώτη συνδυαστική θεραπεία για τον καρκίνο του πνεύμονα, έναν συνδυασμό βακτηριακής και φαρμακευτικής προσέγγισης, κάτι που έως τώρα δεν είχε γίνει δυνατό. Η μελέτη που εξέδωσε η ομάδα, δημοσιεύθηκε στο Scientific Reports, και υπόσχεται αυξημένα αποτελέσματα για τους ασθενείς χωρίς περαιτέρω τοξικότητα, δίνοντας την δυνατότητα ταχείας ανάλυσης βακτηριακής θεραπείας σε συνδυασμό με τις ήδη υπάρχουσες θεραπείες για την σοβαρή νόσο. Ο στοχευμένος συνδυασμός της χρήσης τοξινών από βακτήρια είναι η συναρπαστική νέα μέθοδος, όπως δήλωσε ο Upal Basu Roy, διευθυντής έρευνας στο Lungevity Foundation των ΗΠΑ. 

 

Απόφαση – βόμβα εγείρει τις αντιδράσεις του καλλιτεχνικού κόσμου της Ελλάδας

Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, καλλιτέχνες και αντιπολίτευση αντιδρούν στο ΠΔ85/2022 που εξισώνει τα πτυχία των δραματικών σχολών με αυτά των λευκείων, ζητώντας να αποσυρθεί αυτή η απόφαση. Η αντίδραση στρέφεται και κατά της προέδρου της δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία δήλωσε ότι δεν συντάσσει η πρόεδρος τα προεδρικά διατάγματα αλλά ο υπουργός, που τα προτείνει. Η πρόεδρος της δημοκρατίας παρ’ όλα αυτά τα υπογράφει, απαντούν οι καλλιτέχνες, οι οποίοι ξεκίνησαν ήδη αυτές τις ημέρες να διαβάζουν την καταγγελία τους σε κάθε παράσταση, σε όλα τα Θέατρα της χώρας.

 

Τον Μάρτιο αναμένεται να συζητηθεί επέκταση 12 ναυτικών μιλίων στα νότια και δυτικά της Κρήτης

Πριν τις εκλογές του Απριλίου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της εθνικής οριοθέτησης περαιτέρω κατά 12 ναυτικά μίλια, στα νότια και δυτικά της Κρήτης, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για την ευρύτερη περιοχή. Από πολιτικής απόψεως μια τέτοια επέκταση δεν αναμένεται, φυσιολογικά, να ενοχλήσει την Τουρκία ή τις ΗΠΑ, καθώς δεν αφορά τα ανατολικά όρια της χώρας. Αντίθετα, αναμένεται να έλξει την υποστήριξη των ΗΠΑ, όπως εκτιμούν οι αναλυτές. Η συζήτηση για την επέκταση αυτή είχε ξεκινήσει το 2020, συνεχίστηκε στις αρχές του 2021, αλλά αναμένεται να λήξει πρακτικά τον Μάρτιο του 2023.

 

Καταστροφικό το πολικό ψύχος στις ΗΠΑ, συνεχίζει αφήνοντας θύματα

57 νεκροί αναφέρονται ήδη και τουλάχιστον 700.000 νοικοκυριά βρίσκονται χωρίς ρεύμα. Αυτός είναι ο έως τώρα απολογισμός του πολικού ψύχους στις ΗΠΑ. Οι πτήσεις ακυρώνονται η μία μετά την άλλη, ενώ εκχιονιστικά, πυροσβεστικά και οχήματα έκτακτης ανάγκης δεν μπορούν να βοηθήσουν, καθώς έχουν ακινητοποιηθεί από τα χιόνια. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης κ. Χότσουλ αναφέρει ότι η χιονοθύελλα των ημερών είναι η χειρότερη που έχει καταγραφεί. Τα προβλήματα γίνονται πολύ πιο σοβαρά για οδηγούς που έχουν ακινητοποιηθεί σε λεωφόρους με θερμοκρασίες υπό του μηδενός, ενώ για τις περιοχές που υποφέρουν από διακοπή ρεύματος δεν είναι σαφές το πότε θα υπάρξει δυνατότητα να ηλεκτροδοτηθούν ξανά.

 

Επτά συλλήψεις “φιλοβρετανών” από το Ιράν

Οι επτά συλληφθέντες από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν κατηγορούνται για σθεναρή συμμετοχή στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, σχετιζόμενοι με το Ηνωμένο Βασίλειο. Μεταξύ των συλληφθέντων και άτομα με διπλή υπηκοότητα που προσπάθησαν να φύγουν από την χώρα.

 

Με ρούβλι και όχι με δολάριο η συναλλαγή για το πετρέλαιο ανάμεσα σε Ρωσία και Ινδία

Στις μεταξύ τους συναλλαγές, η Ρωσία και η Ινδία, συμφώνησαν να χρησιμοποιούν το ρούβλι και όχι το δολάριο πλέον, και συγκεκριμένα η συναλλαγή θα αφορά τεράστιο όγκο εξαγωγών πετρελαίου από την Ρωσία προς την Ινδία. Μάλιστα για τον σκοπό αυτό η Ρωσία θα δημιουργήσει έναν νέο στόλο δεξαμενοπλοίων, αφού η Ινδία πλέον αγοράζει περί τα 830.000 βαρέλια την ημέρα (περισσότερα και από την Κίνα). Η αλλαγή στο νόμισμα της συναλλαγής ήταν ένας όρος που έθεσε η Ρωσία προκειμένου να προχωρήσει στην εξαγωγή του πετρελαίου, κάτι που δεν θα περάσει απαρατήρητο στην αξία του δολαρίου διεθνώς.

 

Σφοδρές χιονοπτώσεις με θύματα και στην βόρεια Ιαπωνία

13 νεκροί έως τώρα και περισσότεροι από 80 τραυματίες είναι ο απολογισμός του χιονιά και στην βόρεια Ιαπωνία, ενώ 10.000 νοικοκυριά στερούνται το ηλεκτρικό ρεύμα, όπως δήλωσαν οι αρχές. Χιονοθύελλες και ψηλά κύματα αναμένονται να φέρουν ακόμη περισσότερα προβλήματα, ενώ η χιονόπτωση έχει προκαλέσει δυσκολίες στα δρομολόγια των τραίνων, στις πτήσεις των αεροσκαφών, και στην κίνηση στους δρόμους.

 

Πέντε νέοι από την Μινεσότα συνελήφθησαν για τους πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο

Νεκρός ένας νέος 19 ετών από πυροβολισμούς νεαρών ηλικίας 17 και 18 ετών σε εμπορικό κέντρο, ενώ οι αρχές αναζητούν και άλλα άτομα που πιθανόν να εμπλέκονται στο συμβάν, πέραν των πέντε που συνελήφθησαν. Η επίθεση έγινε σε ώρα που το εμπορικό κέντρο ήταν γεμάτο από κόσμο που ψώνιζε για τα Χριστούγεννα – και προκλήθηκε πανικός. Αυτό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου. Δύο ομάδες νεαρών δημιούργησαν ένταση μεταξύ τους, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς  να βγάλει πιστόλι και να αρχίσει να πυροβολεί κατ’ εξακολούθηση.

 

Πυροβολισμοί σε παμπ στο Λίβερπουλ

Μία γυναίκα νεκρή και τρεις σοβαρά τραυματισμένοι μετά από επίθεση το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, σε παμπ της περιοχής, ενώ και άλλοι θαμώνες είναι τραυματισμένοι από το συμβάν. Οι αρχές ζήτησαν από τους παριστάμενους πληροφορίες για να προβούν σε έρευνα και συλλήψεις, καθώς ο δράστης τράπηκε σε φυγή μετά τους πυροβολισμούς.

 

Επίθεση στην Γαλλία με κίνητρο το μίσος κατά των ξένων

Συνελήφθη την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου άντρας 69 ετών ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε δύο άντρες και μια γυναίκα, σε κουρδικό πολιτιστικό κέντρο και σε καφετέρια, στο Παρίσι. Όπως δήλωσε μετά την σύλληψή του, είχε μίσος κατά των ξένων, η οποία προήλθε από διάρρηξη που έγινε στο σπίτι του το 2016. Το περιστατικό αναστάτωσε την γαλλική πρωτεύουσα και συγκεκριμένα την κουρδική κοινότητα.

 

Πτώση λεωφορείου σε ποτάμι στην Ισπανία

Πέντε νεκροί και ένας αγνοούμενος έως τώρα, ο απολογισμός του ατυχήματος, καθώς το λεωφορείο που κατευθυνόταν στο Βίγο έχασε τον έλεγχο και έπεσε στα νερά του ποταμού Λέρεθ. Λόγω των δυσχερών καιρικών συνθηκών στην περιοχή, οι έρευνες διακόπηκαν την νύχτα της 24ης Δεκεμβρίου και ξεκίνησαν νωρίς το πρωί των Χριστουγέννων. Όπως έγινε γνωστό, οι επιβάτες επέστρεφαν από εορταστική επίσκεψη σε συγγενείς – κρατούμενους στο σωφρονιστικό ίδρυμα του Μοντερόσο.

 

Πτώση κερκίδας σε γήπεδο μπάσκετ στην Αίγυπτο

Στην περιοχή της Γκίζας και συγκεκριμένα στο γήπεδο Χασάν Μοσταφά, η υποχώρηση κερκίδας κόστισε τον τραυματισμό 27 τουλάχιστον θεατών. Ο αγώνας μπάσκετ διακόπηκε, αφού περισσότερα από 20 ασθενοφόρα έσπευσαν στον χώρο.  Οι τραυματίες δεν κινδυνεύουν σοβαρά όπως δήλωσαν οι αρχές, ενώ έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για να εξακριβωθούν τα αίτια της κατάρρευσης της κερκίδας.

 

Νεώτερα για το δυστύχημα στην Ρουμανία με Έλληνες επιβάτες

Νεώτερα στοιχεία έρχονται στο φως για το δυστύχημα του τουριστικού λεωφορείου που μετέφερε Έλληνες επιβάτες στην Ρουμανία για να περάσουν την εορταστική περίοδο των Χριοστουγέννων. Όπως δείχνει σχετικό βίντεο, ο οδηγός, που επιβεβαιώθηκε ότι δεν είχε κάνει χρήση ουσιών ή αλκοόλ, άλλαξε λωρίδα τελευταία στιγμή για να κινηθεί προς το σημείο που δεν επιτρεπόταν η διάβαση ψηλών οχημάτων, με το γνωστό ολέθριο αποτέλεσμα της πρόσκρουσης σε προειδοποιητική πινακίδα που έκοψε σχεδόν το λεωφορείο στα δύο. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται νεώτερος έλεγχος του συστήματος πλοήγησης του λεωφορείου. Το δυστύχημα κόστισε την ζωή σε έναν άνθρωπο ενώ υπάρχουν τραυματίες. Παρ’ όλα αυτά και ο πρόεδρος του κόμματος USR προσπαθεί να στοχοποιήσει τις τοπικές αρχές για παραπλάνηση στην εξήγηση του όλου θέματος, καθώς, όπως αναφέρει, δεν υπάρχουν επαρκή μέτρα ασφάλειας στο σημείο.

 

Δύσκολες ώρες για τον Πελέ

Σε επιδείνωση βρίσκεται η υγεία του 82χρονου Πελέ, ο οποίος νοσηλεύεται με καρκίνο που του έχει επιφέρει καρδιακή δυσλειτουργία αλλά και πρόβλημα στους νεφρούς. Τον γύρο του διαδικτύου έχουν κάνει οι φωτογραφίες που ανάρτησε η κόρη του, Κέλι Νασιμέντο, που μαζί με συγκινητικό χαιρετισμό δείχνει τον θρύλο του ποδοσφαίρου στο κρεββάτι του νοσοκομείου: «Είμαστε ακόμα εδώ, στον αγώνα και με πίστη. Άλλη μια νύχτα μαζί».

 

 

 

 

photo https://pixabay.com/el/

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This