ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

February 1, 2023

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Τα νέα του κόσμου

Τα νέα του κόσμου

4 Nov, 2022

Τα νέα του κόσμου, Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022.

 

Πέθανε το πρωί της Παρασκευής ο δημοσιογράφος Ανδρέας Σκυλλάκος

Έφυγε από την ζωή σήμερα, Παρασκευή ο Ανδρέας Σκυλλάκος, δημοσιογράφος με μακρά πορεία στα ΜΜΕ, έχοντας διατελέσει πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης της τηλεόρασης του Alpha, Διευθυντής Σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου και έχοντας συμβάλλει στην δημιουργία ενημερωτικών ιστοσελίδων. Ο Ανδρέας Σκυλλάκος πέθανε από επιπλοκές λοίμωξης κατά την διάρκεια νοσηλείας του.

 

Ορίστηκε το χρονικό πλαίσιο των εκλογών στην Ελλάδα

Είτε στις 16 Απριλίου, είτε την 1η Ιουνίου φαίνεται ότι θα διεξαχθούν οι εκλογές στην Ελλάδα (η πρώτη ημερομηνία σχετίζεται με το Πάσχα και η δεύτερη με την περίοδο των σχολικών πανελλαδικών εξετάσεων), με την πρόθεση να μην δημιουργηθεί αναστάτωση, αντίθετα να κυλήσει η διαδικασία ομαλά. Η τρίτη περίπτωση είναι η 2η Απριλίου, ώστε αν υπάρξει ανάγκη δεύτερου κύκλου να γίνει άμεσα μέσα στον Απρίλιο. Με το βλέμμα στραμμένο στην θερινή τουριστική περίοδο, που δεν επιθυμείται να διαταραχθεί, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνουν οι εκλογές τον Απρίλιο.

 

Κρίση χωρίς προηγούμενο ανακοίνωσε η Bank of England

Συναγερμός για τεράστια οικονομική κρίση, την μεγαλύτερη από την δεκαετία του `70, στην Μεγάλη Βρετανία, από τον διοικητή της Bank of England. Αυτό ανακοινώθηκε μαζί με την απόφασή του για αύξηση των επιτοκίων, προκαλώντας εντάσεις στην αγορά, ιδιαίτερα τώρα, που η πολιτική σκηνή δείχνει τόσο ευαίσθητη. Οι λόγοι, κατά τον διοικητή της Τράπεζας, Άντριου Μπέηλι, είναι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η κρίση στα τρόφιμα και το ενεργειακό, αλλά και η έξοδος από την κρίση της πανδημίας.

 

Διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος από την Ρωσία

Το Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο από πυρηνοκίνητο υποβρύχιο, το οποίο σύντομα θα εντάξει στις δυνάμεις του. Αυτό κλιμακώνει ακόμη περισσότερο την ένταση στην Ευρώπη, ενώ όλοι ήλπιζαν σε αποσυμφόρηση. Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι το Generalissimus Suvorof εκτόξευσε τον πύραυλο Bulava με ψεύτικη κεφαλή στην βόρεια Λευική Θάλασσα, ο οποίος κατέληξε ως την Καμτσάτκα όπου ήταν και το όριο των πεδίων άσκησης.

 

Τα πρόστιμα για έλλειψη ασφάλειας στο ίντερνετ είναι γεγονός

Οι επιθέσεις κατά της κυβερνοασφάλειας το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι το θέμα της μελέτης της ENISA, της αρμόδιας για το θέμα αυτό στην ΕΕ. Οι λόγοι που αναφέρονται είναι οι  γεωπολιτικές εξελίξεις, όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Οι φόβοι για την επικείμενη αύξηση αυτών των επιθέσεων προς πάσα κατεύθυνση, όπως οι τομείς ενέργειας, τράπεζες, μεταφορές, κρατικές υπηρεσίες κ.ά., σημαίνουν την εκμετάλλευση των αδύνατων στοιχείων των λογισμικών, στοχεύοντας στο ελάχιστο εκείνο χρονικό σημείο πριν να γίνει επιδιόρθωση. Άλλο επίσης αποτέλεσμα είναι η διασπορά παραπληροφόρησης. Μέχρι τον Ιούλιο του 2022 το 24% των επιθέσεων κατά της κυβερνοασφάλειας είχαν στόχο διοικητικές υπηρεσίες και κυβερνήσεις, ενώ 13% είχε στόχο παρόχους ψηφιακών υπηρεσιών. Τον Μάϊο είχε συμφωνηθεί η ενίσχυση των κανόνων της κυβερνοασφάλειας και λήψη μέτρων αντιμετώπισης των κινδύνων. Διαφορετικά, τα πρόστιμα θα φθάνουν το 2% του συνολικού κύκλου εργασιών των νευραλγικών τομέων.

Στην Αθήνα βρίσκεται η PEGA για το θέμα των υποκλοπών

Η έρευνα της Βουλής για το θέμα των υποκλοπών δεν άφησε ικανοποιημένους όσους δήλωναν θύματα παρακολούθησης, ενώ ο πρόεδρος ΚΙΝΑΛ ετοιμάζεται να προσφύγει  στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η Επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προτίθεται να ρίξει φως στην υπόθεση. Οι αναρτήσεις της PEGA στο twitter δείχνουν ότι τέθηκαν ερωτήσεις προς τον κο Γεραπετρίτη για την παρακολούθηση του αρχηγού της ΚΙΝΑΛ, για την διαγραφή δεδομένων και για την λήψη του λογισμικού παρακολούθησης. Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η διαφάνεια μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικών εταιρειών, η ελευθερία του Τύπου, η κρατική διαφήμιση ως πηγή χρηματοδότησης των ΜΜΕ, τα σχέδια μεταρρύθμισης νόμων για την ελευθερία των ΜΜΕ.

   

  Ανεξέλεγκτο θα πέσει στην Γη τμήμα κινεζικού πυραύλου

  Το τεράστιο σκουπίδι βάρους 23 τόνων και ύψους ενός κτηρίου 10 ορόφων, που είναι τμήμα του πυραύλου Long March 5B, γυρίζει ανεξέλεγκτα γύρω από την Γη, και αναμένεται να πέσει σήμερα, Παρασκευή, ή το Σάββατο, χωρίς να γνωρίζει κανείς πού και πώς. Ο πύραυλος τέθηκε σε τροχιά στις 31 Οκτωβρίου από τον κινεζικό διαστημικό σταθμό Τιανγκόνγκ. Αν και μεγάλο μέρος του πυραύλου θα καεί στην ατμόσφαιρα, πριν πέσει δηλαδή στην Γη, παρ’ όλα αυτά ένα μέρος του, σε ποσοστό 20 ή 40%, θα πέσει. Το 70% του πλανήτη είναι νερό, οπότε αντίστοιχες και οι πιθανότητες να πέσει στην θάλασσα, αλλά και το 88% του πληθυσμού ζει σε κατοικημένες περιοχές. Οι ειδικοί πάντως τονίζουν ότι οι πιθανότητες να χτυπηθεί κάποιος από τον πύραυλο είναι λίγες.

   

  Διασημότητες εγκαταλείπουν το Twitter, ενώ ο Μασκ ανακοίνωσε τις απολύσεις που ξεκινούν σήμερα

  «Θα αρχίσουμε τη δύσκολη διαδικασία της μείωσης του παγκόσμιου εργατικού μας δυναμικού την Παρασκευή» έγραφε το μήνυμα που έλαβαν οι εργαζόμενοι στα email τους.  Το μήνυμα δεν αναφέρει πόσοι και ποιοί θα απολυθούν, αλλά η Washington Post μιλά για το 50% των 7.500 εργαζομένων. Μάλιστα αλλάζει και η πολιτική εργασίας καθώς θα ακυρωθεί πλέον η εξ αποστάσεως απασχόληση των εργαζομένων. Δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει η στάση του Ίλον Μασκ πάντως και στους χρήστες του Twitter, ενώ κάποιες διασημότητες ήδη αποχαιρετούν τους ακολούθους τους γράφοντας: “θα τα ξαναπούμε από αλλού”.

   

   

   

  photo https://pixabay.com/el/

   

  Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

  Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

  Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

   

  Άλλα Άρθρα

  Τελευταία Άρθρα

  Σχολιασμός Επικαιρότητας

  Ενδιαφέροντα Θέματα

  Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


  Συμβουλές Μαγειρικής

  International sounds DJ Entertainment

  Pin It on Pinterest

  Share This