EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Τα νέα του κόσμου

16 Nov, 2022
τα νέα του κόσμου

τα νέα του κόσμου

τα νέα του κόσμου

Τα νέα του κόσμου, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022.

 

Άδεια παραμονής σε 7 γυναίκες από το Αφγανιστάν παρέχει η Γαλλία

Σε επτά αθλήτριες του χάντμπολ, που είναι πρόσφυγες στο Πακιστάν σήμερα αφού διέφυγαν από το καθεστώς των Ταλιμπάν, θα δοθούν άδειες παραμονής όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών. Στις αθλήτριες απαγορεύεται να αθλούνται και να εξασκούνται στο καθεστώς των Ταλιμπάν, αφού γενικότερα στις γυναίκες απαγορεύεται να κυκλοφορούν χωρίς τους άντρες τους, ή να εργάζονται, ή να ταξιδεύουν, ή να πηγαίνουν στο σχολείο. Μάλιστα, το καθεστώς των Ταλιμπάν, την Δευτέρα «ανακοίνωσε ότι στο εξής θα εφαρμόζει αυστηρά τον ισλαμικό νόμο, σηματοδοτώντας έτσι την επιστροφή των εκτελέσεων, των μαστιγώσεων, των ακρωτηριασμών και των λιθοβολισμών σε δημόσιους χώρους». Μέχρι να τελειώσουν οι διατυπώσεις πάντως με την Γαλλία, οι επτά γυναίκες από το Αφγανιστάν βρίσκονται στο Ισλαμαμπάντ σε όχι αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

 

Απαγόρευση των τυχερών παιχνιδιών στην Ιρλανδία με πρόστιμα

Εγκρίθηκε νέα νομοθεσία στην Ιρλανδία, βάσει της οποίας εφαρμόζεται ευρεία απαγόρευση της διαφήμισης τυχερών παιχνιδιών, με ποινές φυλάκισης και πρόστιμα για τις περιπτώσεις παράβασης. Οι διαφημίσεις συγκεκριμένα απαγορεύονται από τις 05.30 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ. Ο Υπουργός Παιδείας, Ισότητας, Αναπηρίας, Ένταξης και Νεολαίας Ρόντερικ Ο’Γκόρμαν, δήλωσε: «Η διαρκώς μεταβαλλόμενη αλλά τεχνολογικά προηγμένη φύση της βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών σημαίνει ότι τα παιδιά και οι έφηβοι είναι περισσότερο εκτεθειμένοι από ποτέ τόσο σε εμφανείς όσο και σε διακριτικές διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών». Τα επόμενα μέτρα που θα εφαρμοστούν βάσει της νέας νομοθεσίας, θα αφορούν την απαγόρευση εισόδου των παιδιών σε χώρους στους οποίους διεξάγονται τυχερά παιχνίδια, και η απαγόρευση των αθλητικών συλλόγων να υπογράφουν συμφωνίες χορηγίας με εταιρείες τυχερών παιχνιδιών. Εποπτεία των μέτρων θα αναλάβει η Ρυθμιστική Αρχή Τυχερών Παιχνιδιών Ιρλανδίας, που θα ξεκινήσει την δράση της το 2023.

Ένας πύραυλος στην Πολωνία έφερε εντάσεις διπλωματικών διαβουλεύσεων

Η Πολωνία έδωσε την πληροφορία ότι ρωσικής κατασκευής πύραυλος έπεσε στα ανατολικά της χώρας σκοτώνοντας δύο ανθρώπους. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι ήταν απίθανο να προέρχεται από την Ρωσία. Παρ’ όλα αυτά το Συμβούλιο του ΝΑΤΟ συνεδριάζει σήμερα για το θέμα. Πληροφορίες όμως λένε πως ο πύραυλος ίσως ήταν ουκρανικός, αν και η Πολωνία θα ζητήσει την εφαρμογή του άρθρου 4 της Συνθήκης της Συμμαχίας (“μια χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ μπορεί να ζητήσει να γίνουν διαβουλεύσεις για ζήτημα που δημιουργεί ανησυχία σχετικά με την ασφάλειά της”). Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Γιαμπλόνσκι δήλωσε μεταξύ άλλων «Ως χώρα γειτονική της Ουκρανίας ενδέχεται να είμαστε εκτεθειμένοι σε διάφορα περιστατικά, περιλαμβανομένων κάποιων που λαμβάνουν χώρα από λάθος». Αμερικανοί αξιωματούχοι, μελετώντας τα πρώτα στοιχεία κατέληξαν στο ότι ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις με στόχο να αναχαιτίσουν έναν ρωσικό εισερχόμενο πύραυλο, όπως μετέδωσε το Associated Press.

 

Ξεκίνησαν οι πρόβες για την εκτόξευση της Artemis στην Σελήνη

Στην τελική ευθεία για την διερεύνηση της υλοποίησης του σχεδίου της ΝΑΣΑ, για μόνιμη ανθρώπινη παρουσία στην Σελήνη, με την δοκιμαστική αποστολή του Artemis I, που μεταφέρει τρία ανδρείκελα στον γύρο του δορυφόρου μας. Ο πύραλος έχει ύψος 98 μέτρα και αναχώρησε στις 08.49 ώρα Ελλάδας σήμερα, Τετάρτη, από το Κανάβεραλ της Φλόριντα. 90 λεπτά μετά την πυροδότηση, το ανώτερο στοιχείο του Orion θα πυροδοτήσει τον κινητήρα και θα ξεκινήσει το ταξίδι προς την Σελήνη. Θα περάσει σε απόσταση 100 χλμ από την επιφάνειά της και μετά θα τεθεί σε τροχιά. Ο δρόμος της επιστροφής θα έρθει μεετά, και θα καταλήξει με αλεξίπτωτο στον ωκεανό στις 11 Δεκεμβρίου. Η ΝΑΣΑ αναζητά την αντοχή της θερμικής ασπίδας του Orion, που θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα της Γης, επιστρέφοντας, με 40.000 χλμ την ώρα.

 

Τα μέτρα της αστυνομίας για την επέτειο του Πολυτεχνίου στην Αθήνα θα είναι δρακόντεια

Άνοιξε τις πύλες του το Πολυτεχνείο για τις καταθέσεις στεφάνων και το προσκύνημα από τους πολίτες, όπως κάθε χρόνο. Πάντως αναμένεται ότι η Αθήνα αύριο, 17 Νοεμβρίου, θα μετατραπεί σε φρούριο, αφού τα μέτρα θα ομοιάζουν με αυτά του 2019, όπως λένε οι πληροφορίες, με την αστυνομία να λαμβάνει θέση.

 

Ο Ντόνταλντ Τραμπ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του

“Η Αμερική επιστρέφει” δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ λίγο πριν επιβεβαιώσει επισήμως την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2024. Η υποψηφιότητα επιβεβαιώθηκε με έγγραφο που επιδόθηκε στην Federal Election Commission, και κατόπιν έγινε η επίσημη ανακοίνωση σε οπαδούς μπροστά στην κατοικία του πρώην προέδρου στο Μαρ-α-Λάγκο, στην Φλόριντα. 

 

 

photo https://pixabay.com/el/

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This