EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Τα νέα του κόσμου

21 Nov, 2022
τα νέα του κόσμου

Τα νέα του κόσμου

Τα νέα του κόσμου

Τα νέα του κόσμου, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022.

 

Η Γερμανία δεν συνιστά τα εμβόλια covid-19 για παιδιά κάτω των 4 ετών

Η μόνιμη επιτροπή εμβολίων αποφάσισε να μην επιβάλει τον εμβολιασμό παιδιών κάταω των 4 ετών, εκτός από περιπτώσεις παιδιών με σχετικές προϋπάρχουσες παθήσεις. Στην απόφαση αυτή έφτασε η επιτροπή μετά από μελέτη των διαθέσιμων επιστημονικών στοιχείων, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Robert Mertens. Η αρχική εκτίμηση είναι ότι τα παιδιά κάτω των 4 ετών δεν συνιστούν ομάδα υψηλού κινδύνου, εάν μολυνθούν από τον ιό. Τα δεδομένα άλλωστε σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου για αυτή την ηλικία, είναι ελάχιστα, οπότε δεν αποτελούν επαρκή βάση ώστε να συστηθεί το εμβόλιο. 

 

271 νεκροί στην Κολομβία από της πλημμύρες αυτό τον μήνα

Από την αρχή του Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, τουλάχιστον 271 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους εξ αιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων στην χώρα. Η φετεινή περίοδος βροχών για την Κολομβία αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 40 ετών, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών. Οι βροχές συνδέονται με το φαινόμενο Λα Νίνια, και τις τελευταίες τρεις εβδομάδες ακολουθούν αυξητική πορεία. Πέρα από τους 271 θανάτους, η πρωτεύουσα Μπογκοτά αυτή την στιγμή μετρά 348 τραυματισμένους και 6.755 κατεστραμμένα σπίτια, δρόμους και γέφυρες.

 

Ο πύραυλος της Βόρειας Κορέας χτύπησε κοντά στο Χοκάϊντο της Ιαπωνίας

Ο Φουμίο Κισίντα, πρόεδρος της Ιαπωνίας, καταδίκασε με έντονο ύφος την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου από την Βόρεια Κορέα, ο οποίος ήταν διηπειρωτικός και κατέπεσε εντός ιαπωνικής ζώνης ΑΟΖ κοτνά στο νησί Χοκάϊντο. Η ιαπωνική πλευρά διαμαρτυρήθηκε έντονα στην Βόρεια Κορέα και δήλωσε ότι δεν θα ανεχτεί άλλες τέτοιες ενέργειες, οι οποίες έχουν στόχο να κλιμακώσουν την ένταση στην ευρύτερη περιοχή, πληττόντας πλέον και τις γειτονικές χώρες.

 

Με χερσαία επιχείρηση σε Συρία και Ιράκ απειλεί ο Ερντογάν

Μετά τις αεροπορικές επιδρομές της επιχείρησης Γαμψί Ξίφος σε στόχους του ΡΚΚ και της YPG, ο Τούρκος πρόεδρος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί χερσαία επιχείρηση στην Συρία και το Ιράκ.  Όπως δήλωσε συγκεκριμένα: «έχουμε ξαναπεί, εάν κάποιος αναστατώνει τη χώρα και τη γη μας, θα τους κάνουμε να πληρώσουν το τίμημα. Έτσι, αν υπάρχουν τρομοκρατικές οργανώσεις στα νότια της χώρας μας και σχεδιάζουν πολλές επιθέσεις ή που κάνουν επιθέσεις που αποτελούν απειλή για την Τουρκία…».

Τρεις νεκροί από επιθέσεις με ρουκέτες στην Τουρκία 

Επιθέσεις από κουρδικές δυνάμεις πραγματοποιήθηκαν στα νότια της Τουρκίας, ενώ οι πληροφορίες μιλούν για τρεις νεκρούς και πέντε τραυματίες. Πέντε ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από την Βόρεια Συρία και έπληξαν την επαρχία Γκαζιαντέπ. Μεταξύ των στόχων ένα λύκειο, δύο σχολεία και ένα φορτηγό στην Καρμακίς. Οι επιθέσεις έγιναν λίγες ώρες μετά την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας σε περιοχές Συρίας και Ιράκ. Το ΡΚΚ προ ημερών είχε αρνηθεί εξ ολοκλήρου την επίθεση στο Ιστικλάλ, παρ΄όλα αυτά η Τουρκία συνεχίζει να θεωρεί ότι είναι ο κύριος υπαίτιος. Από την πλευρά τους οι Κούρδοι κάνουν λόγο για νεκρούς αμάχους από τις αεροπορικές επιδρομές που προηγήθηκαν.

 

Δύο φωτεινοί γαλαξίες από το διαστημικό τηλεσκόπιο Jaes Webb

Η NASA και η ESA σε κοινή τους ανακοίνωση, δήλωσαν ότι το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb έφερε στο φως δύο φωτεινούς γαλαξίες (μάλιστα όπως ανακοινώθηκε ήταν “δύο απρόσμενα φωτεινοί γαλαξίες”), από τους πιο μακρινούς που έχουν παρατηρηθεί ποτέ. Έχουν ηλικία μόνον  350 και 450 εκατομμυρίων χρόνων αντίστοιχα, μετά την Μπιγκ Μπανγκ εποχή. Το αίνιγμα είναι η φωτεινότητα των δύο γαλαξιών, οι οποίοι έως τώρα ήταν αόρατοι σχεδόν γιατ αμικρότερα τηλεσκόπια. Ο Τομάσο Τρέου, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ανέφερε σχετικά: «Οτιδήποτε βλέπουμε, είναι καινούριο. Το Webb μας δείχνει ότι υπάρχει ένα πολύ πλούσιο σύμπαν πέρα από αυτό που είχαμε φανταστεί. Για μια ακόμη φορά το σύμπαν μας εξέπληξε. Αυτοί οι πρώιμοι γαλαξίες είναι πολύ ασυνήθιστοι με πολλούς τρόπους. Είναι πολύ διαφορετικοί από τον δικό μας γαλαξία ή από άλλους μεγάλους γαλαξίες που βλέπουμε γύρω μας σήμερα».

Ήταν και επιβεβαιωμένα σαμποτάζ αυτό που συνέβη στον Nord Stream

Στις 18 Νοεμβρίου επιβεβαιώθηκε το σαμποτάζ στον αγωγό Nord Stream, αφού εντοπίστηκαν ίχνη εκρηκτικών. Οι ειδικοί από την Σουηδία και την Δανία ερευνούν τέσσερις τρύπες στους αγωγούς 1 και 2, οι οποίοι συνδέουν την Ρωσία με την Γερμανία μέσω της Βαλτικής. Η σουηδική εισαγγελική αρχή και το γραφείο του εισαγγελέα Ματς Λιούνκβιστ που ανέλαβε την προκαταρτκική έρευνα, μιλούν για εκρηκτικά, αλλά δεν θέλησαν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες ακόμα. Λίγες ημέρες πριν την διαρροή στους αγωγούς, δύο “σκοτεινά πλοία” με απενεργοποιημένους τους ραδιοφάρους εμφανίστηκαν σε απόσταση τριών μιλίων από τα επίμαχα σημεία, τα οποία είχαν απενεργοποιημένους τους αισθητήρες εντοπισμού τους, γεγονός που σημαίνει ότι δεν παρείχαν πληροφορίες σχετικά με την όποια κίνησή τους.

 

Ελπίδα για τους ασθενείς με επιθετικό καρκίνο εγκεφάλου

Το εμβόλιο DCVax που αποτελεί πρωτοποριακή λύση για την αντιμετώπιση του επιθετικού καρκίνου, φέρνει στατιστικώς σημαντικά αποτελέσματα ως προς την παράταση της ζωής των ασθενών. Ορισμένοι ασθενείς ζουν 7 ή και 8 χρόνια μετά την διάγνωσή τους. Συνήθως το γλοιοβλάστωμα αυτό δεν έχει θετική πρόγνωση, ενώ δίνει ζωή στους ασθενείς έως 12 ή 18 μήνες μόνον. Το νέο εμβόλιο όμως φαίνεται να παρατείνει σημαντικά την επιβίωση. Η μελέτη έγινε σε 94 νοσηλευτικά κέντρα, στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Βρετανία και την Γερμανία. 

 

 

 

photo https://pixabay.com/el/

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This