EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Τα νέα του κόσμου

Τα νέα του κόσμου

21 Dec, 2022

Τα νέα του κόσμου, Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022.

 

Η δήλωση του Γενικού Διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης σχετικά με την επιστροφή γλυπτών του Παρθενώνα από τον Πάπα

Μετά την οριστική επανένωση του θραύσματος Fagan στην ανατολική ζωφόρο του Παρθενώνα, τα 3 θραύσματα που βρίσκονται στο Βατικανό επανενώνονται ξανά στις θέσεις τους στο Μουσείο Ακρόπολης. Το Υπουργείο Πολιτισμού και το Μουσείο Ακρόπολης είχαν προφορικές και γραπτές συνεννοήσεις με την Αγία Έδρα και το Μουσείο του Βατικανού. Χαιρετίζουμε την σημερινή απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου. Γενικός Διευθυντής Μουσείου Ακρόπολης /  Καθ. Νικόλαος Χρ. Σταμπολίδης

 

Ανασκαφές φέρνουν νεώτερα στο φως για την γέννηση του Ιησού

Ο τάφος που σχετιζόταν με την μαία του Ιησού, την Σαλώμη, στα νοτιοδυτικά της Ιερουσαλήμ, ελέγχεται και πάλι από ομάδα αρχαιολόγων. Ολόκληρο το ταφικό συγκρότημα χρονολογείται στον 1ο αιώνα, γεγονός που φέρνει πιο κοντά την επιβεβαίωση για την Σαλώμη, η οποία αναφέρεται ως μαία του βρέφους Ιησού στα Απόκρυφα Ευαγγέλια. Επί πλέον επιβεβαίωση, οι χαραγμένοι σταυροί και επιγραφές στα αραβικά και τα ελληνικά – μία μάλιστα γράφει καθαρά “Σαλώμη η μαία του Ιησού Χριστού”, για το σπήλαιο που χρονολογείται 2.000 ετών. Βρέθηκαν δεκάδες λάμπες λαδιού, που σημαίνει ότι γινόταν χρήση τους από προσκυνητές που έμπαιναν για να προσκυνήσουν με αναμένο φως. Το ταφικό σπήλαιο φαίνεται ότι αργότερα μετατράπηκε σε λατρευτικό χώρο, ενώ εντοπίστηκαν και ερείπια καταστημάτων, που κατά πάσα πιθανότητα πωλούσαν εφόδια στους προσκυνητές.

 

Νέα γρίπη των πτηνών καραδοκεί στην Ευρώπη

50 εκατ. πτηνά έχουν ήδη θανατωθεί στην Ευρώπη, σε πτηνοτροφεία όπου έχει κάνει την εφμάνισή του ο ιός ΗΡΑΙ, ένας από τους πλέον καταστροφικούς ιούς αυτού του είδους. Την ανακοίνωση εξέθεσε η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια  Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων. Από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα παρ’ όλα αυτά, τα κρούσματα δεν έχουν μειωθεί. Ο ιός επίσης εντοπίστηκε και σε άγρια πουλιά, όπως πάπιες και κύκνους. Η Ε.Ε. ζήτησε να εξεταστεί στρατηγική εμβολιασμού.

 

Το Twitter σε αναβρασμό

Μετά τις μαζικές απολύσεις, δεκάδες πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν καταθέσει καταγγελίες για σωρεία παραβάσεων του εργασιακού κώδικα, αλλά και για εργασιακή φυλεκτική διάκριση εις βάρος των γυναικών. Περίπου 100 εργαζόμενοι επίσης υπέβαλαν αίτημα διαιτησίας εις βάρος της εταιρείας αυτή την εβδομάα. Παράλληλα, ο Ίλον Μασκ την Κυριακή σε ανάρτησή του, προχώρησε σε ψηφοφορία – δημοψήφισμα ζητώντας από τους χρήστες να πάρουν θέση, σχετικά με το αν επιθυμούν να παραμείνει αυτός επικεφαλής της πλατφόρμας ή να την παραδώσει διοικητικά σε κάποιον άλλον. Γράφοντας “προσέχετε τί εύχεστε” πέρασε και σε μια δεύτερη δήλωση, ότι “ψάχνει τον πιο ανόητο άνθρωπο, για να τον κάνει διευθύνοντα σύμβουλο”.

 

 Συνάντηση υπουργού εξωτερικών με την Αλβανή ομόλογό του

Οι δύο υπουργοί έδωσαν συνέντευξη τύπου αναφορικά με την οριοθέτηση των συνόρων, αναφέροντας από κοινού ότι η λύση θα δοθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Χάγης. Όπως δήλωσε η Όλτα Τζάσκα: «Θεωρούμε την Ελλάδα πολύτιμο σύμμαχο και αξιόπιστο εταίρο στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Έχουμε ένα μυαλό ότι οι αλβανοελληνικές σχέσεις πρέπει να αναπτυχθούν με γνώμονα τις αρχές της καλής γειτονίας. Χαίρομαι που έχουμε την κατανόηση για να χειριστούμε ζητήματα όσο δύσκολα κι αν είναι. Ένα από τα ζητήματα που εξετάστηκαν ήταν η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών. Και οι δύο πλευρές είναι πρόθυμες να βρουν λύση στο Διεθνές Δικαστήριο». Ο Νίκος Δένδιας πρόσθεσε τα εξής: «Η επίλυση αυτού του θέματος και η επίλυση του εμπόλεμου και οι άλλες δύο συμφωνίες, η μία για την αποφυγή επεισοδίων στα σύνορα και τη διατήρηση των συνοριακών γραμμών, είναι αυτά που θα στείλουν μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι το διεθνές δίκαιο της θάλασσας αποτελεί τη βάση για τη διευθέτηση όλων των διακρατικών διαφορών. Με μια γενική προσέγγιση, θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις αμοιβαίες μας σχέσεις».

 

Τα αστυνομικά τμήματα της Κίνας στην Ολλανδία είναι πλέον παρελθόν

Οι παράνομοι αστυνομικοί σταθμοί που διατηρούσε η Κίνα στο έδαφος της Ολλανδίας και ήρθαν στο φως πριν από λίγους μήνες, δεν λειτουργούν πλέον, όπως δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Wopke Hoekstra, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την κινεζική πρεσβεία στην χώρα. Συνεχίζοντας, ο υπουργός δήλωσε ότι η ίδρυση τέτοιων υπερπόντιων αστυνομικών σταθμών είναι κάτι το απαράδεκτο. Αυτοί οι σταθμοί παραβίαζαν κατάφωρα το διεθνές κράτος δικαίου, ελέγχοντας για λογαριασμό κινεζικών συμφερόντων την δραστηριότητα ορισμένων ατόμων και επιχειρήσεων. Παρ’ όλα αυτά, με βάση τις δηλώσεις του Ολλανδού υπουργού, δεν είναι σαφές εάν αυτοί οι σταθμοί εμπλέκονταν σε εκφοβισμό ή σε επιχειρησιακά αστυνομικά καθήκοντα – σε οποιαδήποτε περίπτωση όμως ήταν μια δράση παράνομη.

 

Προειδοποιεί η Europol για την δράση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

Η προειδοποίηση της Europol έρχεται μετά την εξάρθρωση της οργάνωσης που ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει πραξικόπημα στην Γερμανία. Όπως δηλώνει η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία, η ακροδεξιά απειλή διασυνοριακών διαδικτυακών κοινοτήτων αυξάνεται από ομάδες που εξαπολύουν επιθέσεις. Μάλιστα, δύο επιθέσεις που συνέβησαν πρόσφατα, η μία στην Σλοβακία και η δεύτερη στις ΗΠΑ, ενισχύουν τον φόβο αυτό για την δράση μιας ακροδεξιάς που απλώνεται παγκοσμίως. Δυνάμεις ασφάλειας από 13 ευρωπαϊκές χώρες, την Βρετανία και την Europol διοργάνωσαν την περασμένη Πέμπτη “ημέρα δράσης και έρευνας” ώστε να εντοπίσουν εξτρεμιστικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο. Εντοπίστηκαν 831 παραδείγματα σε 34 συνολικά πλατφόρμες. Το υλικό προς εξέταση αφορούσε μανιφέστα, ζωντανή μετάδοση, ανάληψη ευθύνης για κάποιο συμβάν, και εκφράσεις πανηγυρισμού για πράξεις επιθέσεων.

 

Οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο

Η Ρωσία προειδοποίησε την Ελλάδα ότι θα θεωρήσει εχθρική την απόφασή της να δώσει στην Ουκρανία το αντιαεροπορικό S-300, το οποίο είναι ρωσικής κατασκευής. Αυτό δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα,  εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας. Τα S-300 χρησιμοποιούνται σε αρκετές χώρες ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων η Σλοβακία, η Ουκρανία, η Ελλάδα και η Κύπρος, το Καζακστάν, η Βουλγαρία, η Λευκορωσία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν και εν μέρει η Κροατία. “Ανοιχτά εχθρική κίνηση” ονόμασε το ενδεχόμενο παράδοσης του εξοπλισμού στην Ουκρανία, η Ζαχάροβα.

 

 

 

photo https://pixabay.com/el/

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This